Experterna får stanna hemma

Med bara några dagar kvar till invigningen av OS i Kina kommer beskedet. Discovery  ställer in resan för många av medarbetarna som redan hade, i princip, packat resväskorna. Enligt planeringen skulle 30 medarbetare jobba med OS på plats.  Nu får alla kommentatorer och experter stanna hemma och i stället jobba från en studio på hemmaplan.

I en första kommentar säger kommunikationsdirektören Jessica Linnman:

– Det är dels för personalens säkerhet men också för att säkra produktionen.

30 personer skulle ha flugit till Peking. Nu blir det halva antalet., enligt Expressen occh Sportbladet.

– Discovery har tagit beslutet centralt, det gäller alltså inte bara i Sverige. Det är dels för personalens säkerhet, men också för säkerheten för produktionen. Hamnar du i karantän i Peking då sitter du där och kan inte göra något. Men blir du sjuk här kan du fortfarande jobba hemifrån vardagsrummet om du är pigg, säger kommunikationsdirektören Jessica Linnman.

I förra veckan gick SVT och TV4 ut med beskedet att de inte skickar personal till Peking. Nu, bara några dagar senare har Discovery kommit till ett liknande beslut. Bolaget har investerat åtskilliga miljoner i sändningsrättigheterna och avsikten var att göra OS till ett propagandanummer med många experter och kända profiler i varje sändning,

Efter flera  månader med rekrytering och pusslande hade Discovery klart med en stor och namnstark trupp till OS.

Men karantänsreglerna och den omfattande provtagningen i Kina innebar att ledningen hos Discovery ragerade och slutligen tog beslutet om förändring..

 – Vi åker med sex team med en reporter och fotograf i varje och två arbetsledare, säger Linnman till Sportbladet.

Läs också Cecilia Gierttas krönika om villkoren i Kina

Så här byggde Discovery ett atall av medsrbetare

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Dagens hjältar i idrotten är ishockeylaget Björklöven! När fotbollens damallsvenska Umeå IK har jätteproblem och känner oro inför framtiden kommer hjälpen från hockeygänget, grannarna i Umeå! Hockeyn stöttar fotbollen med pengar.

"Det är viktigt för Umeås utveckling att vi har elitidrott", betonar Björklövens vd , Anders Blomberg.

Inom idrottsrörelsen växer oron för de dramatiska konsekvenser som högre elpriser riskerar få för idrottsföreningarna. Lugnande besked om elstöd för föreningar måste komma nu.

Den 17 november 2022 firar Svenska ishockeyförbundet 100 år med Tidernas Hockeygala i Avicii Arena. Galan direktsänds i SVT 1 med start kl 20.00. Under kvällen ska svensk ishockeys historia uppmärksammas och hyllas. Flera tunga priser ska delas ut, i synnerhet Tidernas Ögonblick där svenska folket utgör jury.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Fotbollsklubben Häcken kan inte klaga på tillvaron. Sådan kraftig medvind som klubben har.  Senast - trogna partnern, Stadium, tar klivet upp och blir premiumpartner till klubben. Fram till 2025 ligger fokuset på det gemensamma hållbarhetsarbetet för en minskad ojämlikhet och en god hälsa för fler ungdomar – så väl fysiskt som psykiskt. 

Krönika: Sportjournalisten Thomas Malmquists avslöjande artiklar om matchfixning i svensk idrott var banbrytande. TV-serien, ”Spelskandalen”, första delen den 12 september, tar avstamp i det tidiga 1990-talets Sverige då idrottsrörelsen stod utan svar och åtgärder inför Malmquists artiklar.

 I dag, 32 år senare, är matchfixning ett allvarligt samhällsproblem. I sin årssammanfattning för 2021redovisar NOA, Nationella Operativa Avdelningen inom polisen, följande:

Han började som sportreferent hemma i Kalmar på 80-talet. Idag är han mångmiljonär och en av de främsta innovatörerna i Europa för sändning av sport i TV. Och han ger sig inte. Han ser nya affärsmöjligheter ideligen. 

Jonas Persson är en auktoritet på TV-marknaden sedan han 1994 grundade IEC in Sports som växte till en verksamhet med tv-rättigheter över hela världen.  

Nu expanderar båda hans nya bolag, Commercial Sports Media och Sportway . 

2013 noterade satte Crystal Palace ett rekord som många trodde skulle gälla i många år. 17 spelare värvades. Men nu ärt det överträffat. Nottingham Forest har köpt in 21 spelare för 1,7 miljarder kronor! Samtidigt lämnade 17 spelare klubben.

Nykomlingen i Premier Legue har för avsikt att prestera i Premier League, det är helt uppenbart.