Nytt TV-äventyr och skidkungen är där

Thomas Wassberg är aldrig omöjlig. Oavsett TV-kanal och äventyr ställer han upp. När nu Discovery satsar på ett nytt utmaningsprogram är Thomas en av deltagarna. Bland de övriga märks Lisa Ajax, Mikael "Soldoktorn" Sandström och Maria Montazam, Klas Eriksson, Magdalena Graaf, Danyel Couet, och Alexandra Zazzi. 

Thomas Wassberg medverkade i Let´s dance 2016, men han har också deltagit i "Över Atlanten", ”Livet är en schlager”, "Landskampen",

De ska i The Island Sverige bli strandsatta på en öde ö i Stilla havet, helt isolerade från omvärlden och utan några som helst bekvämligheter eller förnödenheter, ska de försöka överleva 14 dygn. De är utelämnade till moder jords mäktiga krafter och omgärdade av vilda djur. The Island Sverige har premiär 10 februari på discovery+ och Kanal 5.

Långt ute i Stilla havet, utanför Panama, kämpar sig åtta folkkära svenskar iland på en underskön öde ö med vajande kokospalmer och kritvit sandstrand. Det kan låta som en dröm. Men bakom den vackra vyn lurar farorna. Det modiga gänget är helt isolerade från omvärlden och befinner sig långt borta från hemmets trygga vrå och alla vardagliga bekvämligheter. De har ingen mat, utan måste söka föda på egen hand. 

The Island Sverige är discovery+ nästa storslagna underhållningsprogram och originalserie som baseras på det prisade succéformatet The Island with Bear Grylls. Unikt för formatet är att stora delar av innehållet filmas av de medverkande själva, och såväl det medföljande kamerateamet som casten lever under samma förutsättningar. 

Alla utgör på så vis en del av äventyret. Dessutom saknar The Island Sverige helt tävlingsmoment. I stället gäller det att hjälpa varandra att överleva de 14 dygn som de är strandsatta på ön.

- Jag var förberedd på mitt livs äventyr, men kunde aldrig ana vilken mental resa det skulle bli. Att få vara med om äventyr varje dag under två veckor var en pojkdröm som gick i uppfyllelse. Risktänket blev lägre och lägre för varje dag utan mat, vilket resulterade i djärva äventyr, säger Danyel Couet.

- Nu blir det snart premiär och det kittlas i magen. Hjälp, nu kommer ni alla att se mina rynkor, mitt osminkade ansikte, min uppätna kropp av sandlöss, men det gör ingenting. Överlevnad var prio nummer 1. Vem trodde att Maria Montazami skulle simma i Stilla havet flytande på några bambuträd och inte ha någon aning om vad som simmade omkring under vattenytan. Konsten och orken att plocka kokosnötter som hänger långt upp i palmträden. Missa inte denna spännande resa som jag gjorde tillsammans med mina vänner, säger Maria Montazami.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

En jättenyhet – som försvann! På tisdagen gick RF-ordföranden Björn Eriksson ut med beskedet att svensk idrott får 500 nya miljoner i återstartstöd.

Ett avslöjande med betydelsefulla och nya konsekvenser. Nämligen en historisk satsning, där också SOK utgör en del av en efterlängtad ökning av resurser.

Äntligen ska det bli stil och ordning på den annorlunda och vackra idrottsplatsen Ruddalen i sydvästra Göteborg. En stor idrottsplats som förtjänar riktig profilering. Här har det arrangerats VM såväl på skridsko och i bandy och ambitionen var hög en gång ett brett utbud och möjligheter för många idrotter på bergknallarna ovanför Frölunda Torg.

Allt talar för att Falun får arrangera VM 2027. Det kan få till följd att Vasaloppet 2027 avgörs först den 14 mars, vilket skulle vara det näst senaste tävlingsdatumet genom tiderna:

— Om det är så att vi behöver flytta Vasaloppet tidsmässigt måste fatta vårt beslut i väldigt god tid, säger Vasaloppets vd Johan Eriksson.

Det kan bli en andra gåg som skidspåren i dalaskogarna kolliderar. VM i Falun och Vasaloppet i Mora,

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Daniel Ek ville först köpa Arsenal och presenterade ett bud för de amerikanska ägarna, familjen Kroenke,  som emellertid inte var intresserade av en försäljning. Kanske lika bra det för i dag är Daniel i stället huvudsponsor för FC Barcelona och med sitt miljardföretag, Spotif namnger han den så välkända arenan,NouCamp. På onsdagen träffades parterna och undertecknade kontraktet som sträcker sig över tre fotbollssäsonger, t o m våren 2024, och ska var värt 2,9 miljarder kronor.

Överskottet som ideella Folkspel har delat ut till svenskt föreningsliv det senaste verksamhetsåret uppgår till inte mindre än 352 miljoner kronor. Det slår alla rekord!.Det kan jämföras med året innan, då utdelningen blev 232 miljoner. Störst del av överskottet – 978 000 kronor – har Södertälje Sportklubb tjänat ihop genom sin lottförsäljning. 

¬¬– Ett oerhört viktigt och väsentligt bidrag till vår verksamhet, säger SSK:s klubbdirektör Robert Andersson. 

Internationella fotbollsförbundet Fifa lanserar en egen strömningstjänst, Fifa+. Det är ett jättepaket som slår alla rekord.

I kampen om intresset för damfotboll via streamade matcher spjärnar nu Fifa emot. Och gör det rejält.  Som motvikt till Netflix och Amazon Prime upprättar Fifa med en egen tjänst, vid namn Fifa+.

Vissa går mot strömmen.  Som Jonas Jerebko, basketstjärnan. Lagom som ishockeyspelare och fotbollsspelare flyr Ryssland skriver han ett nytt kontrakt med CSKA Moskva, vilket innebär, förstås, att han måste bo i den ryska huvudstaden! Men nu har en sponsor därför hävt ett kontrakt. Och på torsdsgen slog också Basketbollförbundet lartm och stänger av honom från landslagsspel.