Fortsatt oenighet i Hockeyettan

StayLive, ledande aktör inom streaming och ott-lösningar i Norden och med en verksamhet sedan 2013 blir ny huvudpartner till Hockeyettan.  Avtalet, som börjar gälla 30 september är fem-årigt och är enligt ligans vd, Jens Israelsson, värt mångmiljonbelopp. 

30 av ligans 40 föreningar omfattas av det nya avtalet,  Boden och Karlskrona har tills vidare valt att stå utanför och väljer precis som förra säsongen att sända ligamatcher på egna platt former.

Frågan är hur alla fans till klubbarna i Hockeyettan ska

Vid seriestarten hösten 2021 bojkottade flera lag i Hockeyettan att spela bortamatcher mot Boden och Karlskrona.  Dessa lag led ekonomisk skada och har båda anspråk på ersättning för uteblivna intäkter. Svenska Ishockeyförbundet har hittills vägrat att kompensera de två lagen.

Tvisten med Hockeyettan/Hockeyförbundet var en envis följetong under hela förra säsongen och fick sin upplösning först i mitten av augusti då förbundet högst motvilligt avskaffade den omdiskuterade paragrafen 6:1. En bestämmelse som tvingade lag i förbundsserier att tillhöra en ligaorganisation.

ATG backade

Bodens ordförande Daniel Åström har för NSD gjort klart att föreningen inte återvänder till Hockeyettan förrän de ekonomiska anspråken är reglerade.

- Bojkotten har kostat oss upp mot en miljon kronor, det är nummer ett att vi erhåller ersättning.. Vi hade förväntat oss att Hockeyettan skulle ta en kontakt om de vill ha ett avtal med Boden om TV-sändningarna. Vi har också tillskrivit Hockeyförbundet, hittills utan resultat, säger Daniel Åström.

Stay/Live ersätter ATG som samarbetspartner, det bolaget valde att lämna Hockeyettan efter förra säsongen stora oro. Med lagbojkotter, hemliga ljudfiler och slutligen omstridde vd:n Ronnie Glysings avgång.

Nu tar Hockeyettan sats med ny ordföranden, Håkan Svensson, och ny vd, Jens Israelsson.

-Nu jobbar vi stenhårt på att det ska bli bra upplevelser och bra TV-sändningar i höst, betonar Jens Israelsson.

Klubbarna ska i avtalet bland annat garanteras intäkter baserat på antal tittare på såväl hemma som bortamatcher. För supporters finns tre olika alternativ, pay per wiew, månadsabonnemang och säsongabonnemang.

"Maximera utvecklingen"

-Vi kommer att jobba gemensamt för att maixmera Hockeyettans utveckling, framhåller Pontus Karsbo på Stay/Live.

Återstår att se om Boden och Karlskrona sluter upp bakom det nya avtalet – det är upp till Anders Larsson, ordförande i förbundet, att gå Boden och Karlskrona till mötes – förra höstens lagbojkott var i strid med förbundets tävlingsbestämmelser. Det finns ingen tvekan  i det avseendet.

 

KJELL NILSSON

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
”I februari reste jag med familjen på semester. Då hade jag jobbat mer än 14 månader utan en enda ledig dag. Jag är målinriktad och gillar att anta utmaningar men i långa loppet är det inte hållbart att arbeta så”,
Med de orden vill Peja Lindholm lämna  uppdraget som vd i Östersunds fotbollsklubb.
Problemet är löst, Finnvedsvallen  en fotbollsarena igen
När IFK Värnamo har i sin ”femte hemmamatch” mot Kalmar FF den 19 maj blir det faktiskt spel på just hemmaplan, på egna Finnvedsvallen!

 

 

 

 

Eländet som bekymrat hela Fotbolls-Sverige är löst och åtgärdat 

Göteborgvarvets succé är total. Detär smått ofattbara pengar som sätts i rörelse när löparna springer i Göteborg och gynnar hela regionen. Den turistekonomiska omsättningen ökade med 215 miljoner kronor, totala skatteeffekten är över 100 miljoner kronor och folkhälsoeffekterna värderas till 460 miljoner kronor. Det visar Upplevelseinstitutets utvärdering av Varvetveckan 2023.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

”Gör golfen vildare”. Med den slogan lanserar Världsnaturfonden WWF och Svenska Golfförbundet (SGF) ett nytt  samarbete  En rad insatser ska gynna naturen – allt från blomsterängar för pollinerande insekter till att bygga bihotell.
Kampanjen Gör golfen vildare  riktas brett till både allmänheten, företag och organisationer.

Sedan starten 1991 har den ideella organisationen Folkspel, via främst BingoLotto och Sverigelotten, betalat ut uppemot 18 miljarder till svenskt föreningsliv.  Men det är inte nog.nu startar Folkspel Joyna, ett nytt digital tlotteri.

Lagom som många sportentusiaster hade fått ordning på valet av kanal och visste hur man tekniskt går tillväga – då lanseras en ny streamingtjänst och vänder upp och ned på allt som människor har lärt sig och vant sig vid. 

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.