Fortsatt oenighet i Hockeyettan

StayLive, ledande aktör inom streaming och ott-lösningar i Norden och med en verksamhet sedan 2013 blir ny huvudpartner till Hockeyettan.  Avtalet, som börjar gälla 30 september är fem-årigt och är enligt ligans vd, Jens Israelsson, värt mångmiljonbelopp. 

30 av ligans 40 föreningar omfattas av det nya avtalet,  Boden och Karlskrona har tills vidare valt att stå utanför och väljer precis som förra säsongen att sända ligamatcher på egna platt former.

Frågan är hur alla fans till klubbarna i Hockeyettan ska

Vid seriestarten hösten 2021 bojkottade flera lag i Hockeyettan att spela bortamatcher mot Boden och Karlskrona.  Dessa lag led ekonomisk skada och har båda anspråk på ersättning för uteblivna intäkter. Svenska Ishockeyförbundet har hittills vägrat att kompensera de två lagen.

Tvisten med Hockeyettan/Hockeyförbundet var en envis följetong under hela förra säsongen och fick sin upplösning först i mitten av augusti då förbundet högst motvilligt avskaffade den omdiskuterade paragrafen 6:1. En bestämmelse som tvingade lag i förbundsserier att tillhöra en ligaorganisation.

ATG backade

Bodens ordförande Daniel Åström har för NSD gjort klart att föreningen inte återvänder till Hockeyettan förrän de ekonomiska anspråken är reglerade.

- Bojkotten har kostat oss upp mot en miljon kronor, det är nummer ett att vi erhåller ersättning.. Vi hade förväntat oss att Hockeyettan skulle ta en kontakt om de vill ha ett avtal med Boden om TV-sändningarna. Vi har också tillskrivit Hockeyförbundet, hittills utan resultat, säger Daniel Åström.

Stay/Live ersätter ATG som samarbetspartner, det bolaget valde att lämna Hockeyettan efter förra säsongen stora oro. Med lagbojkotter, hemliga ljudfiler och slutligen omstridde vd:n Ronnie Glysings avgång.

Nu tar Hockeyettan sats med ny ordföranden, Håkan Svensson, och ny vd, Jens Israelsson.

-Nu jobbar vi stenhårt på att det ska bli bra upplevelser och bra TV-sändningar i höst, betonar Jens Israelsson.

Klubbarna ska i avtalet bland annat garanteras intäkter baserat på antal tittare på såväl hemma som bortamatcher. För supporters finns tre olika alternativ, pay per wiew, månadsabonnemang och säsongabonnemang.

"Maximera utvecklingen"

-Vi kommer att jobba gemensamt för att maixmera Hockeyettans utveckling, framhåller Pontus Karsbo på Stay/Live.

Återstår att se om Boden och Karlskrona sluter upp bakom det nya avtalet – det är upp till Anders Larsson, ordförande i förbundet, att gå Boden och Karlskrona till mötes – förra höstens lagbojkott var i strid med förbundets tävlingsbestämmelser. Det finns ingen tvekan  i det avseendet.

 

KJELL NILSSON

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Dagens hjältar i idrotten är ishockeylaget Björklöven! När fotbollens damallsvenska Umeå IK har jätteproblem och känner oro inför framtiden kommer hjälpen från hockeygänget, grannarna i Umeå! Hockeyn stöttar fotbollen med pengar.

"Det är viktigt för Umeås utveckling att vi har elitidrott", betonar Björklövens vd , Anders Blomberg.

Inom idrottsrörelsen växer oron för de dramatiska konsekvenser som högre elpriser riskerar få för idrottsföreningarna. Lugnande besked om elstöd för föreningar måste komma nu.

Svenska Fotbollförbundet tog ett annorlunda initiativ i samband med senaste landskampen.  Med orden ”Ett tack från herrlandslaget” fotades spelarna, inklusive landslagsledningen klädda i sina respektive moderklubbars matchdress.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Då blev det reaktion i  Qatar. Arrangören av fotbolls-VM i Qatar menar att det danska fotbollsförbundet måste agera sedan dess tröjsponsor Hummel skapat VM-tröjor med ett Qatar-kritiskt budskap.

Krönika: Sportjournalisten Thomas Malmquists avslöjande artiklar om matchfixning i svensk idrott var banbrytande. TV-serien, ”Spelskandalen”, första delen den 12 september, tar avstamp i det tidiga 1990-talets Sverige då idrottsrörelsen stod utan svar och åtgärder inför Malmquists artiklar.

 I dag, 32 år senare, är matchfixning ett allvarligt samhällsproblem. I sin årssammanfattning för 2021redovisar NOA, Nationella Operativa Avdelningen inom polisen, följande:

En dubbel olympisk mästare med nio VM-guld, en världscupsegrare och en mångårig Tv-profil förstärker Radiosportens vintersportexperter. Samtidigt förlänger flera av de tidigare experterna sina kontrakt inför den kommande vintersäsongen.

2013 noterade satte Crystal Palace ett rekord som många trodde skulle gälla i många år. 17 spelare värvades. Men nu ärt det överträffat. Nottingham Forest har köpt in 21 spelare för 1,7 miljarder kronor! Samtidigt lämnade 17 spelare klubben.

Nykomlingen i Premier Legue har för avsikt att prestera i Premier League, det är helt uppenbart.