Söndag med åtskilliga timmar med sport i TV

Ishockeyfansen får sitt, fotbollens vänner likaså, men dennasista majsöndag tillfredsställs även Racerentusiasterna. TV-utbudet är massivt, det är bara att välja och vraka bland åtskilliga TV.-timmar

Miljoners miljoner utgör insatsen. TV 6 gasar ordentligt denna söndag. Det blir högklasssiska timmar med fartfylld motor.Först med klassiska Monaco GP,

formel 1-cirkusens pärla. Som om det inte vore nog följs den sändingen  upp med bilder från Indy 500.

Förutom allsvenska matcher i söndagensTV-utbud blir det Premier League-avslutning mellan ligamästarna Manchester City som ställs borta mot Brentford, som jagar en Europa Conference League-plats.

F1-loppet kommenteras av Janne Blomqvist och Björn Wirdheim, som är på plats i Indianapolis för att senare under dagen bevaka Indy 500, som visas på Viaplay och V Sport Motor från klockan 17.25. På startbanan i Monaco för att göra upp om segern finns Red Bulls Max Verstappen och Sergio Pérez. De ställs bland annat mot Astons Martins Fernando Alonso, monegasken och hemmasonen Charles Leclerc i Ferrari samt Mercedes Lewis Hamilton.

– Monaco GP är juvelen i kronan och ett av mina lopp som jag alltid ser fram emot. Det ska bli oerhört kul att få bjuda in TV6-tittarna till denna F1-värld. Loppet är svårt och banans utformning kastar om förutsättningarna, , säger Janne Blomqvist.

 - Det är öppet och många vill vara med och göra upp om den här segern. Jag tror att Fernando Alonso ger Red Bull en riktigt bra match. Ferrari-förarna har en bra bil som passar den här typen av bana. Men Mercedes Lewis Hamilton och George Russell har visat fram fötterna. Jag kan knappt bärga mig tills vi kör i gång

För de tittare som inte fått nog av motorfest efter F1-loppet, kan de också se anrika Indy 500 från Indianapolis som benämns ”The Greatest Spectacle in Racing”. Svenske Marcus Eriksson vann det prestigefyllda loppet i fjol och vill göra om bedriften. Landsmannen Felix Rosenqvist finns också på startlinjen och har visat god fart i kvalen. På plats i IndyCar-studion i Indianapolis finns Janne Blomqvist och Björn Wirdheim. Loppet kommenteras av Robin Nilsson och Richard Göransson.

– Indy 500 kallas inom racing för The Greatest Spectacle in Racing. Att vi motorsport-älskare både får se F1 från Monaco och Indy 500 på en dag är rena julafton. Det beräknas att någonstans mellan 300–400 000 åskådare är på plats under det här eventet. 80 mil, 200 varv och två svenskar. Vilken fest. Jag tror det finns stor chans att vi får se en svensk vinnare för andra året i rad, säger Janne Blomqvist.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Stockholms Golfklubb samarbetar med Danderyds kommun om att rena  Edsviken. Klubben vattnar banan med kommunens dagvatten och minskar därmed utsläppen till den närliggande viken till Värtan. En sorts win-win-situation för båda parter.

Diskussionen om VAR eller inte är ständigt pågående.

Såg ni vad som hände i England?

De engelska fotbollsklubbarna röstade under ett möte om ett förslag att avskaffa videogranskningstekniken.

Endast en klubb röstade för.

Sveriges Olympiska Kommitté utökar OS-truppen med tio nya namn. På fredagen fick en cyklist, en boxare, en kanotist, två skyttar och fem friidrottare klartecken.

- Med sex veckor kvar till spelen består en växande OS-trupp av nära 100 idrottare, säger SOK:s truppchef Peter Reinebo.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Försäkringsbolaget Folksam visar prov på hur kreativitet och egen vinning kan ge  ett lyckat sponsoravtal. Men så har bolaget och Svenska Fotbollförbundet variit partners i över 60 år. Nu har parterna enats om en förlängning och samtidigt utökat sitt samarbete Det nya avtalet gäller till och med  2026.

Handbollsföreningen IFK Karlskrona  sålde den första win-winlotten i ideella Folkspels nya föreningslotteri,  Joyna. För det belönas de med 100 000 kronor som går direkt till föreningens verksamhet.
- Välkomna pengar till vår förening! En n härlig sommarpresent, säger Mats Lindau, förre storspelaren som i dag är sportchef i föreningen. 

Förra sommaren lanserades Sportscom med professionell livekommentering  . Nu läggs den digitala sportradion ned.

– Ett jättetråkigt beslut, säger grundaren Ola Heffler.

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.