Söndag med åtskilliga timmar med sport i TV

Ishockeyfansen får sitt, fotbollens vänner likaså, men dennasista majsöndag tillfredsställs även Racerentusiasterna. TV-utbudet är massivt, det är bara att välja och vraka bland åtskilliga TV.-timmar

Miljoners miljoner utgör insatsen. TV 6 gasar ordentligt denna söndag. Det blir högklasssiska timmar med fartfylld motor.Först med klassiska Monaco GP,

formel 1-cirkusens pärla. Som om det inte vore nog följs den sändingen  upp med bilder från Indy 500.

Förutom allsvenska matcher i söndagensTV-utbud blir det Premier League-avslutning mellan ligamästarna Manchester City som ställs borta mot Brentford, som jagar en Europa Conference League-plats.

F1-loppet kommenteras av Janne Blomqvist och Björn Wirdheim, som är på plats i Indianapolis för att senare under dagen bevaka Indy 500, som visas på Viaplay och V Sport Motor från klockan 17.25. På startbanan i Monaco för att göra upp om segern finns Red Bulls Max Verstappen och Sergio Pérez. De ställs bland annat mot Astons Martins Fernando Alonso, monegasken och hemmasonen Charles Leclerc i Ferrari samt Mercedes Lewis Hamilton.

– Monaco GP är juvelen i kronan och ett av mina lopp som jag alltid ser fram emot. Det ska bli oerhört kul att få bjuda in TV6-tittarna till denna F1-värld. Loppet är svårt och banans utformning kastar om förutsättningarna, , säger Janne Blomqvist.

 - Det är öppet och många vill vara med och göra upp om den här segern. Jag tror att Fernando Alonso ger Red Bull en riktigt bra match. Ferrari-förarna har en bra bil som passar den här typen av bana. Men Mercedes Lewis Hamilton och George Russell har visat fram fötterna. Jag kan knappt bärga mig tills vi kör i gång

För de tittare som inte fått nog av motorfest efter F1-loppet, kan de också se anrika Indy 500 från Indianapolis som benämns ”The Greatest Spectacle in Racing”. Svenske Marcus Eriksson vann det prestigefyllda loppet i fjol och vill göra om bedriften. Landsmannen Felix Rosenqvist finns också på startlinjen och har visat god fart i kvalen. På plats i IndyCar-studion i Indianapolis finns Janne Blomqvist och Björn Wirdheim. Loppet kommenteras av Robin Nilsson och Richard Göransson.

– Indy 500 kallas inom racing för The Greatest Spectacle in Racing. Att vi motorsport-älskare både får se F1 från Monaco och Indy 500 på en dag är rena julafton. Det beräknas att någonstans mellan 300–400 000 åskådare är på plats under det här eventet. 80 mil, 200 varv och två svenskar. Vilken fest. Jag tror det finns stor chans att vi får se en svensk vinnare för andra året i rad, säger Janne Blomqvist.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Det är en synnerligen märklig situation som råder på Svenska Fotbollförbundet. Avgående generalsekreteraren, Håkan Sjöstrand, förhandlar med förbundskaptenen, Janne Andersson om dennes framtid som redan framstår som synnerligen osäker.

Två tidigare oumbärliga krafter kan efter nyår faktiskt vara arbetslösa... 

En entusiast och eldsjäl i samma person. Och han snackar inte bara utan får saker och ting gjorda. En Lars Månsson skulle det finnas lite varstans, då blev mycket uträttat. Han har svarat för ett enastående arbete i  Arvika. 

Lars har förverkligat idén om ”Arenan” och den blir nu till modell för varenda kommun i Sverige. Så bra är det bakomvarandet tänket och nyttan med skapelsen.

Micke Thoren var till synes outtröttlig. Men efter 14 år som vd för En Svensk Klassiker och ideliga nya påhitt för att locka motionsbenägna människor kände han att gränsen var nådd. Nu skulle nån annan få överta ansvaret att locka och inspirera ung som gammal. På onsdagen presenterades ersättaren, 50-årige Johan Grundin med en klassiker, som 25-åring, på sitt cv, men med desto mer digital kunskap från bilindustrin och konsumentvaror, men närmast som marknadschef för Google Sverige.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

”Vi hoppas att vi har snälla sponsorer, eller att det finns vänliga själar som vill hjälpa oss”, vädjar Lisbeth Larsson, ordförande i Eslövs IK.

Bedragare har länsat handbollsklubbens tillgångar.

Med hjälp av ett kapat bank-id kunde bedragare komma över flera hundratusen kronor från Eslövs IK.

Visst är det ganaka fantastiskt. Ett spelbolag lanserar ett aspel så att idrotten kan förstärka intäkterna. Det är precis vad som sker när Svenska Spel  tillsammans med svensk ishockey introducerardet nya nummerspelet Supportern.Ett  ett digitalt lotteri som ska bidra till nya och viktiga pengar hos  27 föreningar i SHL, SDHL och Hockeyallsvenskan. De ska  erbjuda spelet i samband med ligapremiärerna.

Hanna Stjärne, vd på SVT, är i dag lycklig. Hon avslutade arbetsveckan med att ge ett besked som glädjer många svenskar. Från och med vinter-OS i Cortina 2026 kan alla följa OS-festen på SVT:s plattformar. 

– Jag är så otroligt glad över att OS-sändningarna flyttar hem till SVT igen. Sport är roligare att uppleva tillsammans och vi ser fram emot att samla Sverige framför många spännande och historiska sportögonblick framöver, säger Hanna Stjärne. 

Fotbollens Silly Season har sina sista skälvande timmar. Penningflödet mellan klubbarna upphör natten mot fredagen  och sportcheferna kan andas ut. Spelare skiftar adress, med eller mot sin vilja. Natten till fredagen slår fönstret igen för klubbarna i både herr- och damallsvenskan. Ute  i Euroopa är det stopp ett dygn senare, natten mot lördagen slår det igen