Insamlingen räddar Asplöven

I mitten på februari slog klubben larm. 1 miljon kronor behövdes egentligen omedelbart. Asplövens HC i Haparanda utlyste en insamling.
Per Kentää, mannen bakom Asplövens hockey, gläds förstår över att räddningskampanjen lyckas.
Annons

 

Många kände att de vill bidra. Pengarna kom från alla tänkbara håll. Till och med från före detta spelare.

I dag har klubben fått in 873 949 kr. En fantastisk uppslutning från när och fjärran. Nu framstår målet om 1 miljon kronor som fullt realistiskt.

Budgeten höll inte

- Vi har nästan hela truppen på dag till dag-kontrakt fram tills dess att vi spelat färdigt säsongen och nu fortlöper de i ytterligare en, en och en halv månad, och därför måste vi söka ytterligare finansiering, förklarade Per Kenttä när han gick ut offentligt och berättade om problemen.

Denne Per Kentää har ingen motsvarighet i hockey-Sverige. Han jobbar som tränare, sportchef och klubbdirektör i föreningen och bara där sparar klubben pengar.

Men det hjälps inte. Säsongen har inte blivit vad man har hoppats i Haparanda med omnejd och publiken har inte kommit enligt klubbens förhoppningar. När det nu också skulle bli kvalspel för att försöka stanna i Hockeyallsvenskan stod det klart att utgifterna ökade avsevärt.

- Nu är det upp till sponsorer och allmänhet att visa att vi kan ha ett allsvenskt lag i östra Norrbotten, deklarerade Per Kenttä.

På hemsidan skrev han: "Detta brev riktar sig till dig som är sponsor men också till dig som tycker det är viktigt med ett hockeylag i hockeyallsvenskan från Norrbotten, Tornedalen och Haparanda. Vi behöver er hjälp”.

Och nog har människor slutit upp runt klubben.

Kopierad kampanj

På dryga två veckor har nära 900 000 kommit till klubbens konto och mer är på ingång.

I kvalet spelar Asplöven mot Sundsvall, Västervik samt Borlänge.

Asplövens initiativ till en insamling har också kopierats i Varberg. Varbergs Vipers i hockeyettan saknar 300 000 kronor till kvalspel. 

- Vi fick idén från Asplöven. De vädjade om en miljon och fick in en halv nästan direkt. Men hockeyintresset är väl lite större där. Men jag hoppas så klart, säger klubbens ordförande Mats Andersson till Hallands Nyheter. 

Padelverket som grundades 2016 blir en del av Padel United. Via den sammanslagningen uppstårStockholms största padelaktör n. Fusionen innebär en tydlig satsning på att göra padel tillgängligt för alla och siktet ärinställt på att starta padelverksamhet i hela Sverige

Är det en ny affärsidé, eller..?För att nyttja entréhallen vid Tegera arena som vaccinationscentral tar Leksands IF 3 000 kr per dag. Några mil bort väljer Smedjebackens kommun  att inte ta en krona i betalning för att att regionen ska kunna använda Barken Arena i samma syfte.

I Jens Linds hyllade TV- dokumentär om Sven Tumba berättas om  en insamlingsstiftelse till förmån för barn och ungdomar i Sydafrika. Målbilden är att utföra en samhällsnyttig insats, bland annat genom att utbilda lärare och bygga skolor i Durban-regionen.

Det officiella namnet var Sven Tumba Sport for Education Insamlingsstiftelse.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Rådgivnings- och revisionsföretaget EY blir ny huvudpartner till Svensk Innebandy. Det signerade avtalet sträcker sig över 2023 och innebär att EY blir huvudpartner för de svenska landslagen, de allsvenska serierna, SM-finalen samt officiell partner för Svenska Cupen. 

För ett år sedan avslöjades Unibets rekordsponsring när bolaget gick in som huvudpartner till svensk elitfotboll. Ett avtal som löper över sex år, med option på ytterligare sex år, med ett initialt värde på 900 miljoner kronor eller om optionen utlöses ett totalt värde på 1,8 miljarder.  Nu väljer Unibet att utöka satsningen genom att också bli presentationspartner.

IFK Göteborg förstärker truppen med Marek Hamsik – en sensationell övergång och av många betraktad som allsvenskans fräckaste värvning genom tiderna.

 Denoch slovakiske storstjärnan kom till Göteborg på söndagen, undersöktes av läkare på måndagen då han också besökte Kamratgården och skrev sedan på ett sex månader långt kontrakt med IFK.