Tillväxtverket manar på föreningarna

Många företag och föreningar har fått permitteringsstöd under pandemin. Det handlar om både sex- och sjusiffriga belopp. Men där ingår en återrapportering. Tillväxtverket vill veta hur mycket av stödpengarna som utnyttjades. 

Om inte den återrapporteringen fungerar kan det i värsta fall bli aktuellt med återbetalning av hela utbetalningen. Nu vill Tillväxtverket väcka landets föreningar.

En mottagare av permitteringsstöd har möjlighet att i efterhand uppge hur stor del av pengarna som användes. Den rapporten kan komma både under och efter stödperioden.  

Men missar stödmottagaren den återrapporteringen, eller gör det för sent, kan det bli aktuellt att betala tillbaka hela eller delar av beloppet. 

Tillväxtverket vill helst slippa bestraffningar och har öppnat möjligheten att slutföra rapporten under en begränsad tidsperiod. Då kan klubbarna göra rätt för sig och alla blir nöjda. 

 - Vi misstänker att det kan finnas idrottsföreningar som kan beröras , men som ännu inte har utnyttjat möjligheten, säger Daniel Schale på Tillväxtverket.

Två elitklubbar som inom hockeyn har tvingats att batala tilllbaka pengar, nämligen Örebro IK och Leksands IF. Dalaklubben  fick över 5 miljoner kronor i coronastöd för korttidsarbete.

i efterhand har det framkommit att SHL-klubben inte ens beviljades hälften av pengarna – och tvingades betala tillbaka knappt 3 miljoner kronor..

Thomas Ejderhov

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Malmö FF hade räknat med 30 miljoner kronor i bonus från  Uefa. I själva verket damp det ned 80 miljoner på bankkontot lsagom till midsommar.

”Nästan obegripligt och, dessutom,  så fantastiskt mycket pengar mera, och som om det var nog som smått osannolikt,  pengarna kom efter en felräkning!” 

På torsdagen uppstår svensk industrihistoria vid nationalarenan i Solna. Där ska  skogsbaserat funktionsmaterial för konstgräsplaner installeras på Råstasjöns Idrottsplats. Ett unikt svensktillverkat biomaterial med lågt koldioxidavtryck kan ersätta dagens fossilbaserade material. 

Idrotten och idrottsfrågorna tar plats i Almedalen. Ordentligt med plats,dessutom. Årets vecka innebär faktiskt ett rekord. Idrotten har nog aldrig synts så mycket i Almedalen och Visby som 2022. 

Här kommer en genomgång och listning av seminarier där idrottens aktörer är med och belyser frågor och samhällsutmaningar.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Göteborgsföretaget More SPACE tecknar samarbetsavtal med SVT Sport  och växer som ett av landets ledande sponsorföretag.

Det handlar om ett mycket eftertraktat avtal.  More SPACE blir SVT:s partner i minst tre år och får ansvaret  för att sälja programsponsring till SVT:s stora sportevenemang till och med december 2025.

Totalt handlar det om 19 stora sportevenemang med allt från Friidrotts-VM till Fotbolls EM för damer, Fotbolls VM för herrar, Junior VM i ishockey samt Vinterstudion med världscupen i Skidskytte och Ski Classics

Regeringen föreslår flera åtgärder som förstärker arbetet mot matchfixning. Förändringar som innebära ökade möjligheter att stoppa de som förstör idrotten. Samtidigt ska spelbolag tvingas att dela information vid misstanke om matchfixning.

Kampen om idrott i tv hårdnar. Många aktörer vill  in här.  Senast - ett unikt avtal mellan Expressen och klubbarna i Hockeyallsvenskan – minst 50 matcher ska sändas på försäsongen. Expressen har köpt rättigheterna till ett paket. 

Avtalet är möjligt genom ett samarbete mellan Expressen, Spring Media och klubbarna i Hockeyallsvenskan.

Vissa går mot strömmen.  Som Jonas Jerebko, basketstjärnan. Lagom som ishockeyspelare och fotbollsspelare flyr Ryssland skriver han ett nytt kontrakt med CSKA Moskva, vilket innebär, förstås, att han måste bo i den ryska huvudstaden! Men nu har en sponsor därför hävt ett kontrakt. Och på torsdsgen slog också Basketbollförbundet lartm och stänger av honom från landslagsspel.