Så ska politiker och sponsorer uppvaktas

I det gemensamma projektet Elitidrott2030 har SOK, RF och SPK under 2022 jobbat tillsammans för att påvisa elitidrottens behov av ett väsentligt resurstillskott från staten och näringslivet.

- Idrotten är starkast när vi arbetar tillsammans. Genom att dra nytta av kraften av våra tre organisationer gentemot beslutsfattare, och i samverkan med näringslivet, har vi goda möjligheter att flytta fram positionerna framöver. För idrottare på elit- och talangnivå är utmaningarna stora och det är svårt att få tillräckligt stöd vad gäller att finansiera sin satsning, menar Åsa Llinares Norlin, ordförande i Svenska Parasportförbundet och Sveriges Paralympiska Kommitté.

Efterlängtad bild. e svensk guldmedalj i ett internationellt mästerskap.

Idrottsrörelsen står enig i hur elitidrotten bäst ska utvecklas. SOK, RF och SPK har arbetat fram identiska svar på motioner inför vårens årsmöten.

- Det är en historisk händelse. 

- Vi hoppas kraften och enigheten inom idrottsrörelsen kommer att bana väg för utökade resurser till svensk toppidrott, säger SOK:s tillförordnade ordförande Anders Larsson.

Styrelserna i Sveriges Olympiska Kommitté (SOK), Riksidrottsförbundet (RF) samt Parasportförbundet och Sveriges Paralympiska Kommitté (SPK) presenterar ett gemensamt förslag för fortsatt utveckling av stödet till svensk elitidrott. Beslut om förslaget tas vid respektive organisations stämma/årsmöte.

- Elitidrott är för många ett låglöneyrke. Ska svenska elitidrottare ha en chans i den alltmer hårdnande konkurrensen behöver vi gemensamt stärka förutsättningarna, säger Björn Eriksson, ordförande i Riksidrottsförbundet och i styrgruppen för Elitidrott2030.

- Möjligheterna för elitidrottare att konkurrera internationellt behöver stärkas. Vi arbetar nu gemensamt för att analysera förutsättningarna för OS och Paralympics i Sverige 2030 och är övertygade om att internationella framgångar och evenemang skapar gemenskap, stolthet och delaktighet för hela Sverige, avslutar Anders Larsson, tillförordnad ordförande i Sveriges Olympiska Kommitté.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
”I februari reste jag med familjen på semester. Då hade jag jobbat mer än 14 månader utan en enda ledig dag. Jag är målinriktad och gillar att anta utmaningar men i långa loppet är det inte hållbart att arbeta så”,
Med de orden vill Peja Lindholm lämna  uppdraget som vd i Östersunds fotbollsklubb.
Problemet är löst, Finnvedsvallen  en fotbollsarena igen
När IFK Värnamo har i sin ”femte hemmamatch” mot Kalmar FF den 19 maj blir det faktiskt spel på just hemmaplan, på egna Finnvedsvallen!

 

 

 

 

Eländet som bekymrat hela Fotbolls-Sverige är löst och åtgärdat 

Göteborgvarvets succé är total. Detär smått ofattbara pengar som sätts i rörelse när löparna springer i Göteborg och gynnar hela regionen. Den turistekonomiska omsättningen ökade med 215 miljoner kronor, totala skatteeffekten är över 100 miljoner kronor och folkhälsoeffekterna värderas till 460 miljoner kronor. Det visar Upplevelseinstitutets utvärdering av Varvetveckan 2023.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

”Gör golfen vildare”. Med den slogan lanserar Världsnaturfonden WWF och Svenska Golfförbundet (SGF) ett nytt  samarbete  En rad insatser ska gynna naturen – allt från blomsterängar för pollinerande insekter till att bygga bihotell.
Kampanjen Gör golfen vildare  riktas brett till både allmänheten, företag och organisationer.

Sedan starten 1991 har den ideella organisationen Folkspel, via främst BingoLotto och Sverigelotten, betalat ut uppemot 18 miljarder till svenskt föreningsliv.  Men det är inte nog.nu startar Folkspel Joyna, ett nytt digital tlotteri.

Lagom som många sportentusiaster hade fått ordning på valet av kanal och visste hur man tekniskt går tillväga – då lanseras en ny streamingtjänst och vänder upp och ned på allt som människor har lärt sig och vant sig vid. 

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.