Peja orkar inte mera i ÖFK

”I februari reste jag med familjen på semester. Då hade jag jobbat mer än 14 månader utan en enda ledig dag. Jag är målinriktad och gillar att anta utmaningar men i långa loppet är det inte hållbart att arbeta så”,
Med de orden vill Peja Lindholm lämna  uppdraget som vd i Östersunds fotbollsklubb.
I Jämtland fick man smak på elitfotboll under tränaren Graham Potters succéår. Nu sker återkommande försök att återkomma.

 

Han anser att det måste finnas gränser för hur mycket tid engagemanget kan och får ta.
– Jag är målinriktad och gillar att anta utmaningar men i långa loppet är det inte hållbart att arbeta så, säger han till ÖFK:s hemsida.
Det har varit lite stökigt i klubben som är under uppbyggnad efter de riktigt stormiga åren.
Ett nytt lag ska formas med allt vad det gäller i form av att rekrytera rätt och få laget att fungera. Dessutom skuggas verksamheten av ett hotfullt ekonomiskt orosmoln.

"Rätt person, ändå fel

Curlingprofilen Peja Lindholm tillträdde som klubbchef och vd i december 2022 och många var övertygade om att rätt person antagit arbetet till renovering av ÖFK
Men han blev överbelastad. Därför äger han nu ifrån
”Det har varit en tid som har spelat över hela känsloregistret och det är en av anledningarna till att jag älskar att arbeta med idrott”, säger han till ÖFK:s hemsida.
”Jag visste att det var mycket hårt jobb som skulle krävas för att vi skulle gå i rätt riktning. Något jag inte var beredd på var att det skulle bli så lite tid för återhämtning. När en storm var avklarad så väntade nästa”, säger han.
Jag är målinriktad och gillar att anta utmaningar men i långa loppet är det inte hållbart att arbeta så, förklarar han.
Ändå är han förhoppningsfull.
”Sett över en femårsperiod ligger vi så mycket bättre till nu än tidigare men det är av yttersta vikt vi inte får ett minusresultat 2024”, säger han.
Tom Pripp, ordförande för ÖFK:s elitbolag, beklagar Pejas nej till en fortsättning: 
”Hur beklagligt det än är att han nu valt att avgå, så har vi stora utmaningar att möta varför det känns som att han valt rätt tidpunkt att ta detta beslut. Vi önskar Peja all lycka till och vet att hans ÖFK hjärta bultar hårt och att vi alltid kan räkna med hans bistånd i framtiden”, säger han.

- Vi delade inte synsättet”

Elitbolagets ordförande Tom Pripp förklarar i Östersunds-Posten:
– Styrelsen har bett om att få en reviderad budget som innehåller betydande kostnadsinbesparingar. Peja delade inte det synsättet.
– Peja måste få svara för sig, men han delade inte vårt synsätt. Så då valde han att gå.
Peja Lindholm kommenterar:
– Jo, det är klart att det ingår. För det skapar olika förutsättningar för mig också. Så enkelt är det, säger.

 

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Nej, nuvarande seriemodell i ishockey ligger fast. Efter samråd och utvärdering med berörda ligaorganisationer, SHL, Hockeyallsvenskan och Hockeyettan  har förbundets Elitkommitté herr beslutat att hålla fast vid den seriemodell som klubbades vid förbundsmötet 2019.

Det innebär att SHL:s ifrågasatta ”ångestkval” mellan lag 13 och 14 i SHL finns kvar och att endast ett lag från Hockeyallsvenskan ges möjlighet att ta klivet upp. För Hockeyettans 40  lag är nålsögat fortsatt mycket litet – ett lag flyttas upp efter omfattande kvalspel

Idrotten och idrottsfrågorna tar som vanligt plats i Almedalen. Här kommer en genomgång och listning av seminarier där idrottens aktörer är med och belyser frågor och samhällsutmaningar. 
I år finns det många idrottsperspektiv som fångas upp av olika aktörer under några intensiva dagar. Perspektiv som inte är så vanligt förekommande i den idrottspolitiska debatten annars, såsom hur vi kan integrera idrott i skolan.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Försäkringsbolaget Folksam visar prov på hur kreativitet och egen vinning kan ge  ett lyckat sponsoravtal. Men så har bolaget och Svenska Fotbollförbundet variit partners i över 60 år. Nu har parterna enats om en förlängning och samtidigt utökat sitt samarbete Det nya avtalet gäller till och med  2026.

Handbollsföreningen IFK Karlskrona  sålde den första win-winlotten i ideella Folkspels nya föreningslotteri,  Joyna. För det belönas de med 100 000 kronor som går direkt till föreningens verksamhet.
- Välkomna pengar till vår förening! En n härlig sommarpresent, säger Mats Lindau, förre storspelaren som i dag är sportchef i föreningen. 

Förra sommaren lanserades Sportscom med professionell livekommentering  . Nu läggs den digitala sportradion ned.

– Ett jättetråkigt beslut, säger grundaren Ola Heffler.

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.