Peja orkar inte mera i ÖFK

”I februari reste jag med familjen på semester. Då hade jag jobbat mer än 14 månader utan en enda ledig dag. Jag är målinriktad och gillar att anta utmaningar men i långa loppet är det inte hållbart att arbeta så”,
Med de orden vill Peja Lindholm lämna  uppdraget som vd i Östersunds fotbollsklubb.
I Jämtland fick man smak på elitfotboll under tränaren Graham Potters succéår. Nu sker återkommande försök att återkomma.

 

Han anser att det måste finnas gränser för hur mycket tid engagemanget kan och får ta.
– Jag är målinriktad och gillar att anta utmaningar men i långa loppet är det inte hållbart att arbeta så, säger han till ÖFK:s hemsida.
Det har varit lite stökigt i klubben som är under uppbyggnad efter de riktigt stormiga åren.
Ett nytt lag ska formas med allt vad det gäller i form av att rekrytera rätt och få laget att fungera. Dessutom skuggas verksamheten av ett hotfullt ekonomiskt orosmoln.

"Rätt person, ändå fel

Curlingprofilen Peja Lindholm tillträdde som klubbchef och vd i december 2022 och många var övertygade om att rätt person antagit arbetet till renovering av ÖFK
Men han blev överbelastad. Därför äger han nu ifrån
”Det har varit en tid som har spelat över hela känsloregistret och det är en av anledningarna till att jag älskar att arbeta med idrott”, säger han till ÖFK:s hemsida.
”Jag visste att det var mycket hårt jobb som skulle krävas för att vi skulle gå i rätt riktning. Något jag inte var beredd på var att det skulle bli så lite tid för återhämtning. När en storm var avklarad så väntade nästa”, säger han.
Jag är målinriktad och gillar att anta utmaningar men i långa loppet är det inte hållbart att arbeta så, förklarar han.
Ändå är han förhoppningsfull.
”Sett över en femårsperiod ligger vi så mycket bättre till nu än tidigare men det är av yttersta vikt vi inte får ett minusresultat 2024”, säger han.
Tom Pripp, ordförande för ÖFK:s elitbolag, beklagar Pejas nej till en fortsättning: 
”Hur beklagligt det än är att han nu valt att avgå, så har vi stora utmaningar att möta varför det känns som att han valt rätt tidpunkt att ta detta beslut. Vi önskar Peja all lycka till och vet att hans ÖFK hjärta bultar hårt och att vi alltid kan räkna med hans bistånd i framtiden”, säger han.

- Vi delade inte synsättet”

Elitbolagets ordförande Tom Pripp förklarar i Östersunds-Posten:
– Styrelsen har bett om att få en reviderad budget som innehåller betydande kostnadsinbesparingar. Peja delade inte det synsättet.
– Peja måste få svara för sig, men han delade inte vårt synsätt. Så då valde han att gå.
Peja Lindholm kommenterar:
– Jo, det är klart att det ingår. För det skapar olika förutsättningar för mig också. Så enkelt är det, säger.

 

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
”I februari reste jag med familjen på semester. Då hade jag jobbat mer än 14 månader utan en enda ledig dag. Jag är målinriktad och gillar att anta utmaningar men i långa loppet är det inte hållbart att arbeta så”,
Med de orden vill Peja Lindholm lämna  uppdraget som vd i Östersunds fotbollsklubb.
Problemet är löst, Finnvedsvallen  en fotbollsarena igen
När IFK Värnamo har i sin ”femte hemmamatch” mot Kalmar FF den 19 maj blir det faktiskt spel på just hemmaplan, på egna Finnvedsvallen!

Eländet som bekymrat hela Fotbolls-Sverige är löst och åtgärdat.

Problemet är löst, Finnvedsvallen  en fotbollsarena igen
När IFK Värnamo har i sin ”femte hemmamatch” mot Kalmar FF den 19 maj blir det faktiskt spel på just hemmaplan, på egna Finnvedsvallen!

 

 

 

 

Eländet som bekymrat hela Fotbolls-Sverige är löst och åtgärdat 
Årets SM-vinnare på både herr- och damsidan kommer att tilldelas Bengt Johanssons pokal. Efter handbollslegendarens bortgång 2022 påbörjades arbetet med de nya pokalerna till Bengas minne - nu är de redo att lyftas för första gången.
 De båda pokalerna är inte bara symboler för seger, utan också för hans arv och minne.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

”Gör golfen vildare”. Med den slogan lanserar Världsnaturfonden WWF och Svenska Golfförbundet (SGF) ett nytt  samarbete  En rad insatser ska gynna naturen – allt från blomsterängar för pollinerande insekter till att bygga bihotell.
Kampanjen Gör golfen vildare  riktas brett till både allmänheten, företag och organisationer.

Sedan starten 1991 har den ideella organisationen Folkspel, via främst BingoLotto och Sverigelotten, betalat ut uppemot 18 miljarder till svenskt föreningsliv.  Men det är inte nog.nu startar Folkspel Joyna, ett nytt digital tlotteri.

Lagom som många sportentusiaster hade fått ordning på valet av kanal och visste hur man tekniskt går tillväga – då lanseras en ny streamingtjänst och vänder upp och ned på allt som människor har lärt sig och vant sig vid. 

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.