Inflytelserika stödjer tennisen

Båstad Torekov Sports Club (BTSC) etableras nu vid Hallandsåsens sluttningar. Med en passion för tennis och en stark anknytning till Bjärehalvön har initiativtagarna till BTSC som mål att bli en plattform för tennisentusiaster i Båstad och Torekov.  Ett  nätverk med inflytelserika personer med intresse för affärer av olika slag.

Med tennis som gemensamt intresse har gruppen om inflytelserika personer bildats i Båstad.

 

Genom åren har grundarna av BTSC stöttat olika initiativ på Bjärehalvön och inom svensk tennis genom donationer och sponsorskap. Nu kan initiativtagarna kanalisera och initiera dessa insatser genom BTSC och stiftelsen som knyts till BTSC med samma ändamål.
 
- Exempel på våra donationer och sponsorskap inkluderar stöd till Båstad Tennissällskap, sponsring av unga lovande spelare och elitspelare, samt bidrag till olika tennisklubbar runt om i Sverige och Svenska Tennisförbundet. Vi stöder även ATP Challenger turneringar i Sverige, betonar  Christer Hult, en av initiativtagarna.
 
BTSC har nu utökats med ytterligare cirka 40 grundarfamiljer, alla med en passion för tennis och starka band till Bjärehalvön. Planen är att växa med antalet familjer de kommande åren till cirka 200–300.
Initiativtagare inkluderar:
• Christer Hult, VD för Nordea Open och styrelseledamot i ATP.
• Christer Gardell, Grundare av Cevian Capital
• Jan Litborn, Advokat och styrelseordförande/ledamot i ett flertal noterade och onoterade bolag, samt grundare av The Aurora
• Jan Olsson, Nordenchef för Deutsche Bank.
• Martin HP Söderström

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Nej, nuvarande seriemodell i ishockey ligger fast. Efter samråd och utvärdering med berörda ligaorganisationer, SHL, Hockeyallsvenskan och Hockeyettan  har förbundets Elitkommitté herr beslutat att hålla fast vid den seriemodell som klubbades vid förbundsmötet 2019.

Det innebär att SHL:s ifrågasatta ”ångestkval” mellan lag 13 och 14 i SHL finns kvar och att endast ett lag från Hockeyallsvenskan ges möjlighet att ta klivet upp. För Hockeyettans 40  lag är nålsögat fortsatt mycket litet – ett lag flyttas upp efter omfattande kvalspel

Idrotten och idrottsfrågorna tar som vanligt plats i Almedalen. Här kommer en genomgång och listning av seminarier där idrottens aktörer är med och belyser frågor och samhällsutmaningar. 
I år finns det många idrottsperspektiv som fångas upp av olika aktörer under några intensiva dagar. Perspektiv som inte är så vanligt förekommande i den idrottspolitiska debatten annars, såsom hur vi kan integrera idrott i skolan.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Försäkringsbolaget Folksam visar prov på hur kreativitet och egen vinning kan ge  ett lyckat sponsoravtal. Men så har bolaget och Svenska Fotbollförbundet variit partners i över 60 år. Nu har parterna enats om en förlängning och samtidigt utökat sitt samarbete Det nya avtalet gäller till och med  2026.

Handbollsföreningen IFK Karlskrona  sålde den första win-winlotten i ideella Folkspels nya föreningslotteri,  Joyna. För det belönas de med 100 000 kronor som går direkt till föreningens verksamhet.
- Välkomna pengar till vår förening! En n härlig sommarpresent, säger Mats Lindau, förre storspelaren som i dag är sportchef i föreningen. 

Förra sommaren lanserades Sportscom med professionell livekommentering  . Nu läggs den digitala sportradion ned.

– Ett jättetråkigt beslut, säger grundaren Ola Heffler.

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.