Roger Anderssons blogg

Roger Andersson är vd för Idrottens Affärer. I ett tidigare liv sportjournalist på Aftonbladet, sportchef på SvD, chefredaktör för Svensk Golf och mediechef på Golfförbundet. Nu mest grinig gubbe med förkärlek för att hacka på dåliga tv-produktioner, slö journalistik och slentrianmässig sponsring. Bloggens startsida.

F1 en playboy fattigare

Ja, vad ska man egentligen säga? Renault får två års villkorlig avstängning för skandalen i Singapore i fjol. Det vill säga alla låtsas som om ingenting hänt och stallet kan köra vidare i Formel 1. Obegripligt är väl bara förnamnet.

Däremot stängs personerna bakom skandalen, stallchefen Flavio Briatore och tekniske chefen Pat Symonds av. Briatore på livstid och Symonds för några år.

Briatore är så gammal att han snart ska sluta i alla fall, men poängen här är att Bernie Ecclestone och FIA slipper en av de mer högljudda stallcheferna i sin cirkus. Ett ständigt orosmoment och initiativtagare till diverse protester inom FOTA, stallens organisation.

Men Briatore är också mångmiljardären och playboyen som mer än någon annan symboliserar det häftiga med F1-cirkusen. Pengarna, lyxen, brudarna, allt det ouppnåeliga och spännande för vanliga dödliga.

Jag tror att F1 som sport och underhållning kommer att sakna Briatore. Samtidigt är det kanske slutet på en epok. Ecclestone är gammal, Briatore bannlyst och FIA-chefen Max Mosely tvingas avgå i höst (bl a efter Briatores kritik). Det är dags för en ny generation att kliva fram. Så som läget är på banan med nya stall och nya segrare.

Flavio Briatore kan ägna sig åt Queens Park Rangers som han äger en del av. Där även Bernie Ecclestone finns med i bilden. Snurrigt? Normal vardag i Formel 1-världen snarare.

Anonymous (inte verifierad)

ons, 2009-09-23 17:06

1. För låga straff.

Men straffen var ett skämt. Renault borde ha kastats ut och fått dryga böter. Men jag är inte förvånad att Briatore fick det lilla som han fick när han är nära vän med Bernie...

Pedro el Grande (inte verifierad)

tors, 2009-09-24 09:16

2. 2009

"...playboyen som mer än någon annan symboliserar det häftiga med F1-cirkusen. Pengarna, lyxen, brudarna, allt det ouppnåeliga och spännande för vanliga dödliga." Men Roger då, från vilken planet är du, det är 2009, playboys är töntiga och de som ser upp mot de (som du själv) är ännu töntigare. Get a life!

Riksidrottsförbundet drabbades i maj 2018 för olaga i ntrång i IT-systemet. Nu hävdar Säpo att  hackergruppen Fancy Bears på uppdrag av rysk underrättelsetjänst, GRU, låg bakom brottet, 

Är det en ny affärsidé, eller..?För att nyttja entréhallen vid Tegera arena som vaccinationscentral tar Leksands IF 3 000 kr per dag. Några mil bort väljer Smedjebackens kommun  att inte ta en krona i betalning för att att regionen ska kunna använda Barken Arena i samma syfte.

Smått fantastiska 3 000 personer  har redan anmält sig. Trots att över fyra månader återstår till start. Men redan nu har Salming Idre Fjällmaraton nått deltagartaket 

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Rådgivnings- och revisionsföretaget EY blir ny huvudpartner till Svensk Innebandy. Det signerade avtalet sträcker sig över 2023 och innebär att EY blir huvudpartner för de svenska landslagen, de allsvenska serierna, SM-finalen samt officiell partner för Svenska Cupen. 

För ett år sedan avslöjades Unibets rekordsponsring när bolaget gick in som huvudpartner till svensk elitfotboll. Ett avtal som löper över sex år, med option på ytterligare sex år, med ett initialt värde på 900 miljoner kronor eller om optionen utlöses ett totalt värde på 1,8 miljarder.  Nu väljer Unibet att utöka satsningen genom att också bli presentationspartner.

IFK Göteborg förstärker truppen med Marek Hamsik – en sensationell övergång och av många betraktad som allsvenskans fräckaste värvning genom tiderna.

 Denoch slovakiske storstjärnan kom till Göteborg på söndagen, undersöktes av läkare på måndagen då han också besökte Kamratgården och skrev sedan på ett sex månader långt kontrakt med IFK.