SOK på inspektion i Sochi

Om 1371 dagar invigs vinterspelen i Sochi 2014. SOK har gjort en första inspektion av den blivande värdstaden och kunde konstatera att arrangörerna ligger långt framme i både planering och genomförande.

- Sochi har alla förutsättningar att arrangera spelen på ett mycket bra sätt. Deras koncept har sett bra ut på pappret men imponerar ännu mer när vi nu sett det i verkligheten, konstaterade SOK:s sportchef Peter Reinebo.

Ingen vinterstad

Sochi är inte någon "vinterstad" utan här gäller en medeltemperatur runt tre-fyra grader med en dagstemperatur på cirka tio grader. Staden ligger mycket vackert vid Svarta havet och är långsträckt där den ligger inklämd mellan Svarta havet och Kaukasusbergen.

I själva Sochi kommer Olympic Park, OS-by och mediecenter att ligga inom gångavstånd.

I Olympic Park anläggs samtliga isarenor som två hockeyhallar, en curlinghall, en hall för konståkning och short track, skridskohall samt OS-stadion för invigning, avslutning och prisceremonier. Vägg i vägg byggs en OS-by för de aktiva och ett mediecenter. Från Olympic Park tar man sig med en ny järnväg på 30 minuter upp till tävlingsområdet för snösporterna.

Blir en fotbollsarena

OS-stadion blir klar 2013 och rymmer 40 000 åskådare. Efter OS ska arenan användas till stor del av det ryska fotbollslandslaget för träning under vintermånaderna samt för det lokala fotbollslaget i den näst högsta divisionen.

Bolshoi Ice Palace blir huvudarena för ishockeyn. Den ska stå helt färdig om två år men bygget har redan kommit så långt att man räknar med att under sommaren påbörja arbetet med taket.

Vägg i vägg med Olympic park byggs OS-byn med plats för 3000 personer. Även mediecentret ligger på gångavstånd till Olympic Park. Hela området ligger vid kusten och många få som bor i OS-byn får utsikt över Svarta havet.

Publiken färdas i linbanor

I bergen blir det två tävlingsområden och två OS-byar för de aktiva samt en medieby. Alpint tillsammans med freestyle bor i Roza Khutor med direkt närhet till tävlingsområdet. 2600 personer får plats i denna by. En lite mindre by byggs för längdåkning och skidskytte i Psekhako Ridge. Här räknar man med att kunna husera 1 100 personer.

Publik och medier kommer lättast till tävlingsområden med nya moderna linbanor som snabbt tar dem till arenorna.

Arenorna är helt nya och bygget pågår för fullt för att i de allra festa fallen vara klara till 2012 då man kommer ha de första nationella tävlingarna. Säsongen 2013 ska arenorna testas i samband med olika mästerskap, världscup och för-OS-tävlingar.

Inför hot om att tvingas lämna RF-familjen, uttalat av Riksidrottsstyrelsen , RS, i april år, fann Svenska Ishockeyförbundet för gott att krypa till korset och ta bort den omstridda paragrafen 6:1 i sina tävlingsbestämmelser. 

Hockeyettan-laget Boden som hävdat sin suveränitet, och vägrat medlemskap i ligaorganisationen Hockeyettan AB, kan idag utropa sig till segrare. 

1932 flyttade Stockholms Golfklubb till Kevinge gård i Danderyd och en bana som engelsmannen Harry Colt designat och golfklubben anlagt. På lördagen firar firar klubben 90 år på Kevinge med en bana restaurerad för 18 miljoner – och ser fram emot ett samarbete med Danderyds kommun när det gäller golf för unga med funktionsnedsättning, spontangolf för tjejer samt träningsmöjligheter vintertid för 13-20-åringar. 

Nu duger det minsann att spela på hemmaplan. Mikael Ymer som sa nej till spel i Båstadtennisen har gett klartecken tillStockholm Open. 15-23 oktober 2022. Tillsammans med turneringens Tournament Director, Thomas Enqvist, har han dessutom signat för två år. 

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

IKEA säljer möbler till svenskar i allmänhet. Ja, till några andra också, för den delen.Men som sponsor till Sveriges största folkrörelse har koncernen aldrig gjort sig ett namn. 

Men plötslgt händer det!

IKEA:s Varuhus i Uppsala  hade öppet som vanligt. Men det fanns en markant skillnad. 1 400 orienterare rusade omkring i jakten på skärmar i nya påhittet ”O-Ringen Indoor”.

Dörrarna öppnades och orienterarna släpptes in!

Regeringen föreslår flera åtgärder som förstärker arbetet mot matchfixning. Förändringar som innebära ökade möjligheter att stoppa de som förstör idrotten. Samtidigt ska spelbolag tvingas att dela information vid misstanke om matchfixning.

En dag innan fotboll-EM startar har SVT fått klartecken. Expert-team under de kommande matcherna blir förre fotbollsdomaren Jonas Eriksson och  Tony Gustavsson, tidigare tränare. Men inte nog med det. De backas upp av SVT Sports Daniel Nannskog och tidigare landslagsspelarna Nilla Fischer, och Lisa Dahlkvist. Det ska uppenbarligen aldrig få bli tyst…

ishockeyspelare och nu senast bandyspelaren Simon Jansson.

De fullföljer kontrakt med ryska klubbar och i samtliga fall blir de avstängda från landslagsspel. De kände till premisserna, men valde pengarna i stället.