Zlatan lockar mer i Göteborg

Lite överdrivet lockar Zlatan Ibrahimovic fler åskådare i Göteborg än i Stockholm. Att se den svenska världsstjärnan i Paris SG mot Real Madrid lockar många. Däremot går det segt att sälja biljetter till mötet Hammarby-PSG
Över 47 000 åskådare såg fjolårets "Supermatch" mellan Barcelona och Manchester United på Ullevi i Göteborg. Matchen slutade 0-0 efter full tid, 2-0 efter straffar. Foto: Björn Larsson Rosvall, Scanpix

 

I Göteborg är en biljettförsäljningen framgångsrik. Det blir mycket folk på Nya Ullevi den 27 juli vid den så kallade ”Supermatchen”.

41 000 biljetter sålda

Affe Akbari och hans företag tar i år den ekonomiska risken, men han behöver inte vara nervös. 41 000 av 45 000 biljetter ska vara sålda och Akbari är inte ett dugg överraskad.

- Största anledningen är att i Göteborg möter PSG ett lag fullt av världsstjärnor. Min uppfattning är i alla fall att Real Madrid har fler världsstjärnor än Hammarby, säger Affe Akbari till GT.

Han äger bolaget Sport & Evenemang och är inte orolig över alla rykten om Zlatan och klubbyte kan förstöra intresset.

- Jag är lika nervös att Ronaldo eller någon annan ska lämna. Men en väldigt stor del av vår publik får aldrig se andra storstjärnor jämte Zlatan. Han har ändå spelat i Göteborg med landslaget flera gånger. För många är det minst lika roligt att se andra stjärnor.

Färre sålda i Stockholm

Och så tillägger han:

- Många funderar på om Zlatan kommer eller inte kommer. Vi har fått en film där han själv säger att han kommer, säger Akbari.

30 000 personer kan på Tele2 Arena se mötet Paris SG-Hammarby i en uppvisningsmatch på tisdag. Men till de siffrorna är det långt. Arrangörerna vill inte berätta hur många biljetter som är sålda.

- Det är klart att ryktesspridningen om Zlatan inte är till vår fördel. Vi har en bra bit kvar med försäljningen, säger Johan Seidefors, infochef på eventbolaget SGA som arrangerar matchen, till fotbolldirekt.se.

Tillväxtverket svarar nu på idrottsrörelsens skarpa kritik avseende den statliga myndighetens återbetalningskrav på svenskt föreningsliv, totalt 72,6 miljoner i utbetalat stöd vid korttidsarbete under pandemin, med början i mars 2020.

Kommunen ger Växjös föreningar 45 miljoner till energibesparande åtgärder. När Arenastaden tillkom i Växjö för cirka tio år sedan var det en investering på 700 miljoner. Vissa hävdar att med allt kom det upp i miljarden. Med 15 minuters gångväg från centrum finns 14 olika arenor. Kostnaderna hölls nere erftersom föreningarna själva gjorde upphandlingen. Då var det en trendbrott i Sverige.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Förre statsministern Fredrik Reinfeldt, som kandiderar för att bli ordförande  i Svenska Fotbollförbundet, kunde på måndagen räkna in 18 tunga röster.

 Det största distriktet, Stockholm, har vid årsmöte beslutat att stödja valberedningens förslag, det vill säga Fredrik Reinfeldt, som har föreslagits av allsvenska BP.

-Vi har tidigt sagt att vi stödjer valberedningen i den här processen, något som bekräftades vid vårt årsmöte.

Riksdagen har fattat beslut i fråga om propositionen om en förstärkt spelreglering. 

– Sammantaget väldigt positivt för våra allmännyttiga lotterier, säger Hans Sahlin, vd på Folkspel och ordförande i SVALO (Sveriges Allmännyttiga Lotterier).

Under ishockeyns SM-slutspel, ångestkvalet mellan Brynäs och Malmö samt hockeyallsvenskans play off kan lagens supporters vakna upp med programmet ”Hockeymorgon” måndag-fredag 8.00-9,00. 

1 372 298 263 kronor, 121 miljoner euro i klartext,  - för köp av en fotbollsspelare, Det väcker reaktioner inte bara i fotbollvärlden. Och den berörde, argentinaren Enzo Fernández fyllde 22 år  så sent som för en dryg vecka sedan och får nu pressen att leverera i sin nya klubb, Chelsea.