Zlatan lockar mer i Göteborg

Lite överdrivet lockar Zlatan Ibrahimovic fler åskådare i Göteborg än i Stockholm. Att se den svenska världsstjärnan i Paris SG mot Real Madrid lockar många. Däremot går det segt att sälja biljetter till mötet Hammarby-PSG
Över 47 000 åskådare såg fjolårets "Supermatch" mellan Barcelona och Manchester United på Ullevi i Göteborg. Matchen slutade 0-0 efter full tid, 2-0 efter straffar. Foto: Björn Larsson Rosvall, Scanpix
Annons

 

I Göteborg är en biljettförsäljningen framgångsrik. Det blir mycket folk på Nya Ullevi den 27 juli vid den så kallade ”Supermatchen”.

41 000 biljetter sålda

Affe Akbari och hans företag tar i år den ekonomiska risken, men han behöver inte vara nervös. 41 000 av 45 000 biljetter ska vara sålda och Akbari är inte ett dugg överraskad.

- Största anledningen är att i Göteborg möter PSG ett lag fullt av världsstjärnor. Min uppfattning är i alla fall att Real Madrid har fler världsstjärnor än Hammarby, säger Affe Akbari till GT.

Han äger bolaget Sport & Evenemang och är inte orolig över alla rykten om Zlatan och klubbyte kan förstöra intresset.

- Jag är lika nervös att Ronaldo eller någon annan ska lämna. Men en väldigt stor del av vår publik får aldrig se andra storstjärnor jämte Zlatan. Han har ändå spelat i Göteborg med landslaget flera gånger. För många är det minst lika roligt att se andra stjärnor.

Färre sålda i Stockholm

Och så tillägger han:

- Många funderar på om Zlatan kommer eller inte kommer. Vi har fått en film där han själv säger att han kommer, säger Akbari.

30 000 personer kan på Tele2 Arena se mötet Paris SG-Hammarby i en uppvisningsmatch på tisdag. Men till de siffrorna är det långt. Arrangörerna vill inte berätta hur många biljetter som är sålda.

- Det är klart att ryktesspridningen om Zlatan inte är till vår fördel. Vi har en bra bit kvar med försäljningen, säger Johan Seidefors, infochef på eventbolaget SGA som arrangerar matchen, till fotbolldirekt.se.

Nu börjar Dejan Kulusevski se resultatet av att han etablerar sig inom elitfotbollen. Han har blivit uppvaktad av företag och har skrivit sitt första reklamkontrakt. Vitamin Well låter medddela att Dejan ska gör reklam för företaget produkter.

Svensk Elitfotboll lanserar en öppningsplan för återgång till publik, "Så ska fotbollssäsongen räddas". 

På onsdagen presenterade Svensk Elitfotboll en öppningsplan som visar hur elitfotbollen ändå ska kunna genomföras. På fredag får Folkhälsomyndigheten se förslaget.

Samma dag, bara några timmar efter att Svensk Elitfotboll presenterat förhoppningar i sin plan för att kunna bjuda in åskådarna till matcherna igen kom  dråpslaget -  Folkhälsomyndigheten tog beslutet och meddelade att idrottsrörelsen bör avstå, i klartext ska avstå helt från att ordna eller delta i läger, matcher, cuper och andra tävlingar, med undantag av sådan idrott som är yrkesmässig.  

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

- Uppgifter om fixade matcher är vardagsmat för oss.

Den skrämmande bilden ger poliskommissarie Fredrik Gårdare, chef för polisens aktionsgrupp mot idrottsrelaterad brottslighet.

Den 8 november sänkte Varbergs Astrit Selmani, 23 år, Hammarby med tre mål i 5-2-seger hemma på Påskbergsvallen. På fredagen presenterades han som Hammarbys spelare med ett kontrakt på fyra år, och enligt uppgifter är det Hammarbys största transfer någonsin.