Elitloppet mest omskrivna evenemanget

Elitloppet är det mest omskrivna sommaridrottsevenemanget – för tredje året i rad. Finnkampen och Swedish Open följer, men långt bakom.
Över 50 000 personer förväntas besöka Solvalla under Elitloppshelgen. Foto: Thomas Blomqvist/Kanal75

 

När det bara är dagar kvar till årets Elitloppet presenteras siffror som åter gör Elitloppet till Sveriges mest omskrivna sommaridrottsevenemang. Då handlar det om 2013 års tävling.

De tre senaste åren har ATG, med hjälp av företaget Retriever, analyserat vilket. Alla tre åren har Elitloppet vunnit!

Mest på sajter

Topplistan över olika evenemang som fått mest utrymme på mediernas nyhetssajter gäller perioden 16 september 2012 till och med 15 september 2013.

Analysen är baserad på sökningar i Retrievers mediedatabas, som är ett omfattande länkarkiv med information som publicerats i tryckta tidningar och på webben.

Och här finns inget sommaridrottsevenemang som kan konkurrera eller mäta sig med Elitloppet som behåller sin förstaplats och vinner en utklassningsseger.

Tävlingen omskrivs mer än föregående period och omskrivs nästan dubbelt så mycket som tvåan.

- Det här är årets höjdpunkt och vi är oerhört glada för att Elitloppet nu vinner sin klass för tredje året i rad, säger Hasse Svennehed PR-chef på ATG.

Stadigt i topp

- Det är lätt att glömma och det är inte så länge sedan som Elitloppet inte nämndes i dessa sammanhang. Nu är vi med i topp år efter år oavsett vem som mäter, fortsätter Hasse.

Sommaridrottsevenemang:

1. Elitloppet, 6 347 artiklar.

2. Finnkampen, 3 281 artiklar.

3. Swedish Open, 3 270 artiklar.

Vintertid är Vasaloppet är inte bara störst utan också det mest omskrivna idrottsevenemanget totalt trots att man minskar något jämfört med föregående period.

Musikfestival i topp

I den totala Sverigeligan återfinns Peace & Love, Borlänges musikfestival, i topp. Elitloppet är trea. Åter, notera det är siffror för 2013. Av de tre i topp står Elitloppet för den enda procentuella ökningen sedan förra perioden.

Sverigeligan:

1. Peace & Love, 9 771 artiklar, -2%

2. Vasaloppet, 9 379 artiklar, -7%

3. Elitloppet, 6 347 artiklar, +17%

Undersökningen har sammanställts till en topplista över vilka evenemang som fått mest utrymme på nyhetssajter och i tryckta tidningar. Analysen är baserad på sökningar i Retrievers mediedatabas, som är ett omfattande länkarkiv med information som publicerats i tryckta tidningar och på webben.

Riksidrottsförbundet, RF, avvisar, regeringens förslag om en skärpning av den svenska spelmarknaden. Det var i somras som socialförsäkringsminister Ardalan Sherkarabi överraskade spelmarknaden med krav på så kallad ”särskild måttfullhet  vid marknadsföring”.

Regeringen vill strama åt och begränsa spelreklam och jämställa reklam för spel med reklam för alkohol och tobak. Därav kravet på särskild måttfullhet..

Djurgårdens supporterförening JO-anmäler polisen efter derbyt, r apporterar Fotbollskanalen

Utlösande var att flera poliser använde pepparspray mot bland annat Djurgården-supportrar vid söndagens allsvenska derby mot AIK.

Striden i Hockeyettan fortsätter, trots  Ishockeyförbundets uppmaning att avbryta bojkotten mot Boden och Karlskrona och vägran att spela matcher I de lagens arenor. 

På fredagen meddelade Piteå Hockey att fredagskvällens möte med Boden Hockey i Björknäshallen är inställd.  Olof Östblom, ordförande i förbundets tävlingsutskott är informerad och har lämnat över ärendet till tävlingsnämnden, ordförande Jonas Sandberg.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Mycket kreativitet krävs för att knyta upp sponsorer. Nu presenteras ett nytt och unikt upplägg med Sportbladet, Obos och Blocket som partners till Damallsvenskan.. Upplägget är att erbjuda fansen att för en dag flytta hem till två spelare!

Till skillnad från en stor del av övriga spelmarknaden representerar de allmännyttiga lotterierna ideella organisationer och gynnar bl a idrotten med miljoner årligen. Nu går Miljonlotteriet, Folkspel och Kombispel samman och bildar SVALO (Sveriges allmännyttiga lotterier). Skälet är att antalet aktörer på spelmarknaden ökar och SVALO ska värna om om de allmännyttiga lotteriernas intresse. 

Ett hockeykaos som saknar motstycke.

Örnsköldsviks HF vägrade i söndags att möta Bodens HF i Hockeyettan,  och inför onsdagens omgång signalerar Mörrum att de vägrar att spela mot Karlskrona.

 Bakgrunden är den uppslitande striden med ligaorganisationen och domen från Riksidrottsnämnden (RIN) där Ishockeyförbundet beordras att ändra i sina tävlingsbestämmelser, paragraf 6:1.

Ytterligare en svensk fotbollsforward stiger i anseende utomlands. Jesper Karlssons karriär fortsätter. Nu är det frågan om vilken internationell klubb som vinner köpslåendet. Jesper har bara att välja mellan etablerade klubbar efter åren i holländska Alkmaar.