Sverige missar jätteevenemanget

Stockholm och Friends Arena räckte inte till i konkurrensen. Sverige blir inte spelplats vid fotbollens Euro 2020. Av 18 kandidater rankades Sverige allra sist.
Här på Wembley Arena i London ska semifinalerna och finalen i EM 2020 spelas. På Friends Arena ska ingen match spelas. Sverige räckte inte till i konkurrensen.

 

Optimismen var stor i den svenska delegationen med ordförande Karl-Erik Nilsson och EM-generalen Göran Havik i spetsen.

Bland de fem förlorarna

Förberedelserna var väl genomgångna och video med Zlatan Ibrahimovic och Pia Sundhaga skulle utgöra yttersta spetsen i offensiven mot UEFA.

Men det hjälpte inte. 13 länder kom att gynnas, dit hörde inte Sverige som i stället hamnade bland de fem förlorarna.

- Jag är fruktansvärt besviken och bedrövad, sa Karl-Erik Nilsson i en första kommentar.

Han medger att han blev rejält förvånad. Efter förhandssnacket trodde svenskarna att de låt bra till.

Fått så mycket beröm

- Vi har fått så mycket positiva ord om vår arena och dessutom våra föregående arrangemang. Därför blev förvåningen desto större när beskedet kom.

- Jag vill ställa några frågor till de som har röstat, men vet att vi kommer få de rätta svaren om ens något besked. 

Tre gruppspelsmatcher och en kvartsfinal gick till: Baku, Rom, St Petersburg och München.

Tre gruppspelsmatcher och en åttondelsfinal tilldelades Köpenhamn, Bilbao, Bukarest, Budapest, Amsterdam, Bryssel, Dublin och Glasgow,

I London och på ska semifinaler och final spelas.

Åke Stolt (inte verifierad)

fre, 2014-09-19 14:10

1. EM och Friends

Är det så förvånande att UEFA valde fotbollsplaner med gräs?

Bengt Skagerström (inte verifierad)

lör, 2014-09-20 11:43

2. EM år 2020

Är inte förvånad att Sverige inte fick vara värdland. Kvaliteterna på Friends Arena räcker inte till. Förbundets avtal med Arenabolaget för Friends ser inte heller ut att generera några ekonomiska muskler inför ett kommande EM.

Nej, nuvarande seriemodell i ishockey ligger fast. Efter samråd och utvärdering med berörda ligaorganisationer, SHL, Hockeyallsvenskan och Hockeyettan  har förbundets Elitkommitté herr beslutat att hålla fast vid den seriemodell som klubbades vid förbundsmötet 2019.

Det innebär att SHL:s ifrågasatta ”ångestkval” mellan lag 13 och 14 i SHL finns kvar och att endast ett lag från Hockeyallsvenskan ges möjlighet att ta klivet upp. För Hockeyettans 40  lag är nålsögat fortsatt mycket litet – ett lag flyttas upp efter omfattande kvalspel

Idrotten och idrottsfrågorna tar som vanligt plats i Almedalen. Här kommer en genomgång och listning av seminarier där idrottens aktörer är med och belyser frågor och samhällsutmaningar. 
I år finns det många idrottsperspektiv som fångas upp av olika aktörer under några intensiva dagar. Perspektiv som inte är så vanligt förekommande i den idrottspolitiska debatten annars, såsom hur vi kan integrera idrott i skolan.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Försäkringsbolaget Folksam visar prov på hur kreativitet och egen vinning kan ge  ett lyckat sponsoravtal. Men så har bolaget och Svenska Fotbollförbundet variit partners i över 60 år. Nu har parterna enats om en förlängning och samtidigt utökat sitt samarbete Det nya avtalet gäller till och med  2026.

Handbollsföreningen IFK Karlskrona  sålde den första win-winlotten i ideella Folkspels nya föreningslotteri,  Joyna. För det belönas de med 100 000 kronor som går direkt till föreningens verksamhet.
- Välkomna pengar till vår förening! En n härlig sommarpresent, säger Mats Lindau, förre storspelaren som i dag är sportchef i föreningen. 

Förra sommaren lanserades Sportscom med professionell livekommentering  . Nu läggs den digitala sportradion ned.

– Ett jättetråkigt beslut, säger grundaren Ola Heffler.

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.