Sverige missar jätteevenemanget

Stockholm och Friends Arena räckte inte till i konkurrensen. Sverige blir inte spelplats vid fotbollens Euro 2020. Av 18 kandidater rankades Sverige allra sist.
Här på Wembley Arena i London ska semifinalerna och finalen i EM 2020 spelas. På Friends Arena ska ingen match spelas. Sverige räckte inte till i konkurrensen.

 

Optimismen var stor i den svenska delegationen med ordförande Karl-Erik Nilsson och EM-generalen Göran Havik i spetsen.

Bland de fem förlorarna

Förberedelserna var väl genomgångna och video med Zlatan Ibrahimovic och Pia Sundhaga skulle utgöra yttersta spetsen i offensiven mot UEFA.

Men det hjälpte inte. 13 länder kom att gynnas, dit hörde inte Sverige som i stället hamnade bland de fem förlorarna.

- Jag är fruktansvärt besviken och bedrövad, sa Karl-Erik Nilsson i en första kommentar.

Han medger att han blev rejält förvånad. Efter förhandssnacket trodde svenskarna att de låt bra till.

Fått så mycket beröm

- Vi har fått så mycket positiva ord om vår arena och dessutom våra föregående arrangemang. Därför blev förvåningen desto större när beskedet kom.

- Jag vill ställa några frågor till de som har röstat, men vet att vi kommer få de rätta svaren om ens något besked. 

Tre gruppspelsmatcher och en kvartsfinal gick till: Baku, Rom, St Petersburg och München.

Tre gruppspelsmatcher och en åttondelsfinal tilldelades Köpenhamn, Bilbao, Bukarest, Budapest, Amsterdam, Bryssel, Dublin och Glasgow,

I London och på ska semifinaler och final spelas.

Åke Stolt (inte verifierad)

fre, 2014-09-19 13:10

1. EM och Friends

Är det så förvånande att UEFA valde fotbollsplaner med gräs?

Bengt Skagerström (inte verifierad)

lör, 2014-09-20 10:43

2. EM år 2020

Är inte förvånad att Sverige inte fick vara värdland. Kvaliteterna på Friends Arena räcker inte till. Förbundets avtal med Arenabolaget för Friends ser inte heller ut att generera några ekonomiska muskler inför ett kommande EM.

Förslag om satsningar på bland annat generellt ökat stöd till idrotten och avgiftsfri idrottsskola fanns med när oppositionspartierna i riksdagen presenterade sina respektive skuggbudgetar. Riksidrottsförbundet summerar förslagen som handlar om idrott.

2022 var ca 62 000 personer anmälda till Göteborgsvarvets olika lopp. Arrangemanget är en stor folkfest men påvisar också värden i en förbättrad folkhälsa och turistekonomiska intäkter för Göteborg.

Överskottet av loppen återinvesteras i Göteborgs föreningsliv. Efter 2022 års genomförande betalas inte mindre än  5,6 miljoner kronor ut till dryga 50 föreningar som bidrar med funktionärer och gör loppen möjliga.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Volvo Trucks, Wist Last & Buss, Volvia, Volvo Finans Bank, SKAB, Elon och Swegon tog beslutet att samarbeta och därför rullade en toppmodern vallatrailer fram till skidskyttelandslaget lagom till säsongspremiären.

Riksdagen har fattat beslut i fråga om propositionen om en förstärkt spelreglering. 

– Sammantaget väldigt positivt för våra allmännyttiga lotterier, säger Hans Sahlin, vd på Folkspel och ordförande i SVALO (Sveriges Allmännyttiga Lotterier).

Viaplay Group och Internationella handbollsförbundet (IHF) har kommit överens om ett nytt rekordstort avtal. Kontraktet gäller Viaplays marknader i Sverige, Norge, Danmark, Finland, Polen, Nederländerna, de baltiska länderna samt Storbritannien och sdträcker sig till och med 2031. Handbollsfans kan streama mer än 40 IHF-evenemang live och exklusivt på Viaplay, inklusive alla kommande VM-turneringar för damer och herrar. 

Hockeyallsvenska Djurgården har presenterat ännu en profilvärvning, 36-årige Linus Klasen, närmast från spel i den schweiziska andra ligan med EHC Visp. Av familjeskäl har Klasen valt att bryta kontraktet och flytta hem till Huddinge. Avtalet är på tre år och han väntas debutera redan till helgen.