Gotland öppnar för ännu fler startande

Det är eländigt blött och lerigt, riejält skitigt - men dit lockas tusentals svenskar och åtskilliga utlänningar. De längtar till de sista okroberdagarna. Då genomförs  Gotland Grand National  - i år för 38:e gången och nu för både motorcykel och E-Bike.

Nordic Sport & Event, som arrangerar Gotland Grand National (GGN) tillsammans med EMX Gotland, inför en helt ny klass inför årets tävling.

Evenemanget växer för varje år och intäkterna från flera tusen entusiaster betryder mycket för arrangörerna.

För 38:e året i rad arrangeras GGN och med ca 3000 deltagare varje år, satsas det nu på E-Bike tillsammans med Svenska cykelförbundet (SCF) och Svenska Motorsportsförbundet (Svemo).

Jag har kört mycket E-bike under de sista 2 åren och det går verkligen att köra riktigt hårt på E-Bike och ta ut sig till max om man vill, säger Malin Lindgren, Tävlingsansvarig MTB, BMX & Trial, Svenska Cykelförbundet.

Torsdagen 28 oktober 2021 (dagen innan GGN startar) genomförs tävlingarna med samma upplägg och villkor som GGN i grunden. Cykeltiden blir 2 timmar och segraren i de olika klasserna är den som tar sig runt flest varv på kortast tid.

E- Bike är en växande sport ute i Europa och är på gång i Sverige, men ännu finns det inga större tävlingar. Vi ser mycket fram emot att få arrangera en E- Biketävling som genomförs på ca 10 km av de totalt 22 km som hela GGN banan är, säger Conny Bohlin, VD Nordic Sport & Event.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Nu kommer efterräkningarna. Statligt stöd har betalats ut i mångmiljonbidrag till idrottsföreningar, men hela tiden har det upprepats att det skulle ske en kontroll av beloppens riktighet. Enligt Tillväxtverket avviker två klubbar från mängden, Leksand Hockey och AIK  Bandy. 

Totalt har 80 svenska föreningar beviljats minst 1 miljon kronor vardera i permitteringsstöd.

Djurgårdens supporterförening JO-anmäler polisen efter derbyt, r apporterar Fotbollskanalen

Utlösande var att flera poliser använde pepparspray mot bland annat Djurgården-supportrar vid söndagens allsvenska derby mot AIK.

Ett antal män utnyttjade sina positioner inom ridsporten och hade sexuella relationer med minderåriga flickor. Under flera års tid var det olika personer som larmade om missförhållandena till förbundet men åtgärder mot männen uteblev. 

Händelserna började istället diskuteras på sociala medier och en kvinnlig dressyrdomare straffades – inte männen.  

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Mycket kreativitet krävs för att knyta upp sponsorer. Nu presenteras ett nytt och unikt upplägg med Sportbladet, Obos och Blocket som partners till Damallsvenskan.. Upplägget är att erbjuda fansen att för en dag flytta hem till två spelare!

Till skillnad från en stor del av övriga spelmarknaden representerar de allmännyttiga lotterierna ideella organisationer och gynnar bl a idrotten med miljoner årligen. Nu går Miljonlotteriet, Folkspel och Kombispel samman och bildar SVALO (Sveriges allmännyttiga lotterier). Skälet är att antalet aktörer på spelmarknaden ökar och SVALO ska värna om om de allmännyttiga lotteriernas intresse. 

Ett hockeykaos som saknar motstycke.

Örnsköldsviks HF vägrade i söndags att möta Bodens HF i Hockeyettan,  och inför onsdagens omgång signalerar Mörrum att de vägrar att spela mot Karlskrona.

 Bakgrunden är den uppslitande striden med ligaorganisationen och domen från Riksidrottsnämnden (RIN) där Ishockeyförbundet beordras att ändra i sina tävlingsbestämmelser, paragraf 6:1.

Ytterligare en svensk fotbollsforward stiger i anseende utomlands. Jesper Karlssons karriär fortsätter. Nu är det frågan om vilken internationell klubb som vinner köpslåendet. Jesper har bara att välja mellan etablerade klubbar efter åren i holländska Alkmaar.