Gotland öppnar för ännu fler startande

Det är eländigt blött och lerigt, riejält skitigt - men dit lockas tusentals svenskar och åtskilliga utlänningar. De längtar till de sista okroberdagarna. Då genomförs  Gotland Grand National  - i år för 38:e gången och nu för både motorcykel och E-Bike.

Nordic Sport & Event, som arrangerar Gotland Grand National (GGN) tillsammans med EMX Gotland, inför en helt ny klass inför årets tävling.

Evenemanget växer för varje år och intäkterna från flera tusen entusiaster betryder mycket för arrangörerna.

För 38:e året i rad arrangeras GGN och med ca 3000 deltagare varje år, satsas det nu på E-Bike tillsammans med Svenska cykelförbundet (SCF) och Svenska Motorsportsförbundet (Svemo).

Jag har kört mycket E-bike under de sista 2 åren och det går verkligen att köra riktigt hårt på E-Bike och ta ut sig till max om man vill, säger Malin Lindgren, Tävlingsansvarig MTB, BMX & Trial, Svenska Cykelförbundet.

Torsdagen 28 oktober 2021 (dagen innan GGN startar) genomförs tävlingarna med samma upplägg och villkor som GGN i grunden. Cykeltiden blir 2 timmar och segraren i de olika klasserna är den som tar sig runt flest varv på kortast tid.

E- Bike är en växande sport ute i Europa och är på gång i Sverige, men ännu finns det inga större tävlingar. Vi ser mycket fram emot att få arrangera en E- Biketävling som genomförs på ca 10 km av de totalt 22 km som hela GGN banan är, säger Conny Bohlin, VD Nordic Sport & Event.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

En jättenyhet – som försvann! På tisdagen gick RF-ordföranden Björn Eriksson ut med beskedet att svensk idrott får 500 nya miljoner i återstartstöd.

Ett avslöjande med betydelsefulla och nya konsekvenser. Nämligen en historisk satsning, där också SOK utgör en del av en efterlängtad ökning av resurser.

Krönika: Plötsligt förvandlades de till synes blivande segrarna till förlorare. Hammarby som hade befälet i andra halvlek och Tre Kronor som ledde med 3-0,  skriver Kjell Nlsson. 

Falun får arrangera skid-VM igen. På onsdagen  tog FIS beslutet att VM i nordiska grenarna tilldelas orten.

Senast det begav sig var 2015 då 281 600 besökare kom till Lugnet för att följa tävlingarna. Då, hade VM-projektet en omsättning på drygt 300 miljoner.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Daniel Ek ville först köpa Arsenal och presenterade ett bud för de amerikanska ägarna, familjen Kroenke,  som emellertid inte var intresserade av en försäljning. Kanske lika bra det för i dag är Daniel i stället huvudsponsor för FC Barcelona och med sitt miljardföretag, Spotif namnger han den så välkända arenan,NouCamp. På onsdagen träffades parterna och undertecknade kontraktet som sträcker sig över tre fotbollssäsonger, t o m våren 2024, och ska var värt 2,9 miljarder kronor.

Överskottet som ideella Folkspel har delat ut till svenskt föreningsliv det senaste verksamhetsåret uppgår till inte mindre än 352 miljoner kronor. Det slår alla rekord!.Det kan jämföras med året innan, då utdelningen blev 232 miljoner. Störst del av överskottet – 978 000 kronor – har Södertälje Sportklubb tjänat ihop genom sin lottförsäljning. 

¬¬– Ett oerhört viktigt och väsentligt bidrag till vår verksamhet, säger SSK:s klubbdirektör Robert Andersson. 

Två av motorsportens absoluta största klassiker avgörs på samma dag – Monacos Grand Prix och Indianapolis 500, och just där finns två svenskar på startlinjen.

– För racingfansen är det som att fira midsommar och julafton samma helg, säger Rickard Rydell, racingexpert på Viaplay Group.

Vissa går mot strömmen.  Som Jonas Jerebko, basketstjärnan. Lagom som ishockeyspelare och fotbollsspelare flyr Ryssland skriver han ett nytt kontrakt med CSKA Moskva, vilket innebär, förstås, att han måste bo i den ryska huvudstaden! Men nu har en sponsor därför hävt ett kontrakt. Och på torsdsgen slog också Basketbollförbundet lartm och stänger av honom från landslagsspel.