Svensk idrott i gemensam aktion! "

Svensk idrott förenas på bredden i en offensiv för att nå gehör. De gör det med samma slagord "Vi vill använda Covidpass för att få publiken tillbaka!"

Svensk Elitfotboll, Hockeyligan. Malmö FF har redan skrikit högt, nu ansluter Svensk Elithandboll Herr och Svensk Elithandboll Dam som vid helgens årsmöten enhälligt ställde sig bakom aktionen.

Malmö FF:s vd ,Niclas Carlnén, är angelägen om att klubben får fylla Eleda Stadion vid heemmamatcherna i Champions League.

Förslaget stöds också av Svenska Handbollförbundet. Handbollsligan och SHE, med totalt 26 klubblag - samtliga önskar en reaktion från regering och myndigheter och sätter också press på RF.

- När nu stora delar av den vuxna befolkningen är fullvaccinerade och Covidpass finns vill vi få möjlighet att ge vår publik chansen att åter se levande idrott!, är gemensamma ord från alla aktörer.

Skilda regler

– Det är inte rimligt att vissa branscher skall ha särskilda restriktioner jämfört med andra vid samma typ av risker, påtalar Svensk Elithandboll Herrs ordförande Nikolas Larsson. 

Vi har möjlighet att genomföra säkra arrangemang och vid entréer kontrollera Covidpass alternativt nytaget PCR-test för att på så sätt undvika smittspridning i samband med match. Då vill vi att regeringen ger oss den möjligheten.

Idrottsklubbar runtom i landet skriker efter publik.

Malmö FF planerar inför entrén i Champions League och skriver ett öppet brev till regeringen.

– Jag kan inte se att det finns några som helst hinder, snarare tvärtom så borde det finnas massor med möjligheter, säger klubbens vd Niclas Carlnén.

Coronapandemin har härjat i över ett år nu. ultur och Idrottsevenemang har begränsats och läktare har varit ödsliga. 

– Jag tycker att det länge funnits en inkonsekvens i de olika regelverken, säger Malmö FF:s vd Niclas Carlnén.

Nu skickar Malmö FF ut ett öppet brev till regeringen och Folkhälsomyndigheten, riktat till statsminister Stefan Löfven, socialminister Lena Hallengren och Folkhälsomyndighetens generaldirektör Johan Carlson, för att få till en förändring.

Ologiskt från regeringen

Det är bara en aktion av flera. Protesterna antar allt större kraft inom idrotten där många tycker att det borde vara ett självklart beslut att utnyttja Covidpass när de nu är tillgängliga.

MFF:s vd Niclas Carlnén:

– Vi tycker väl att det minst ska vara en betydligt större kapacitet än vad vi har nu. Om man inte är beredd att göra det för att man tycker att riskerna är för stora, så säger vi att då kan man utnyttja möjligheten som finns med vaccinpasset. Sedan om det betyder full kapacitet eller en begränsning, det kan inte jag svara på nu. 

Idrotten pekar på ytterligare fakta:  Kollektivtrafiken, handelsplatser och skolor får på egen hand hantera trängseln och smittspridningen medan idrottenmåste avvisa sina supportrar.  

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Damlandslagen i fotboll ligger långt efter herrarna, men ska nu  i alla fall fådubbelt så mycket som vid senaste EM-slutspelet 2017. Men nu framkommer att Uefa dubblar prispengarna till nästa års EM-slutspel på damsidan.

Nej, regeringen nobbar en plan för ett nationellt stöd till kommuner och idrottsrörelsen i syfte att utveckla framtidens idrottsanläggningar. Nu riskerar Sverige att halka ännu längre efter i arbetet att hålla arenor uppdaterade.

-Det här var tänkt att förbättra villkoren  för en meningsfull fritid och inte minst en bättre folkhälsa, kommenterar Björn Eriksson.

Efter tre års väntan är Ryder Cup äntligen tillbaka.

Europa möter USA i en av idrottsvärldens mest prestigefyllda lagtävlingar - och streamingtjänsten Viaplay direktsänder hela 29 timmar.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Stopp på miljon-utbetalningar. Matvarujätten Ica har under flera år sponsrat fotbollförbundets projekt “Alla är olika – olika är bra” med stora summor pengar. Men efter SVT:s avslöjanden  har  företaget nu tagit beslutet att stoppa utbetalningarna till dess att den oberoende utredningen visar fakta.

För ett år sedan avslöjades Unibets rekordsponsring när bolaget gick in som huvudpartner till svensk elitfotboll. Ett avtal som löper över sex år, med option på ytterligare sex år, med ett initialt värde på 900 miljoner kronor eller om optionen utlöses ett totalt värde på 1,8 miljarder.  Nu väljer Unibet att utöka satsningen genom att också bli presentationspartner.

Tidigare VM-medaljören och tvåan i storslalomcupen Jessica Lindell Vikarby och Janne Blomqvist bli våra guider i vinterns alpina TV-sändningar.

– Det är en cool och komplex sport, och jag vill hjälpa till att förmedla helhetsbilden. Det är mycket som inte är sagt, säger Lindell Vikarby.

I veckan exporterade fotbolls-Sverige ytterligare tvåt jejer till utlandet Hanna Bennison (Everton)och Filippa Angeldahl (Manchester City) valde England och därmed har inte mindre än 48 tjejer  lämnat Sverige för tjänstgöring på annat håll.