Besvikelse bland många efter OS

Landslagschefen Anders Byström är besviken efter den sämsta svenska OS-insatsen sedan Salt Lake City 2002.

- Jag vill inte komma hit något mer. Vi är inte nöjda med fyra medaljer och inte med de här förhållandena, säger Byström.

Han summerar ett OS där mycket gått snett för de svenska längdåkarna. Medaljfacit på ett guld (Jonna Sundling i sprinten), två silver och ett brons motsvarar inte förväntningarna.

– Resultatmässigt är vi inte nöjda med fyra medaljer. Vi hade hoppats på fler. Men vi  har en hel del fjärdeplatser, femteplatser samt sjätteplatser, fast  det räknas inte i OS, dessvärre.

”Sämsta svenska längd-OS sedan 2002”…

– Jag förstår det blirfokuset, men så tänker inte vi. Vi försöker ta så många medaljer vi kan,

Anders Byström har sina  förklaringar.

- Några åkare har inte hittat toppformen. Och utan några av våra största medaljhopp är det svårt att samla ihop de medaljer vi vill ha. Samtidigt har några varit i riktigt bra form – och gjort sitt bästa någonsin. Se på Jonna Sundling och William Poromaa. De är i toppslag. 

Nu väntar en utvärdering i minnen från hög höjd, kyla, vädret, banorna och kärva snön.

– Det handlar om att utvärdera andra detaljer som hur vi tränat, formtoppning och hur vi har agerat på plats.  

– Jag vill inte komma hit något mer. Men de lokala arrangörerna vill säkert ha fler tävlingar när de byggt en sådan anläggning. Det är en sjukt fin anläggning. Men villkoren är extrema.

SOK:s verksamhetschef ,Peter Reinebo, kunde inte heller dölja sin besvikelse.

–Nationer som Ryssland fuskar systematiskt och bedriver i princip också barnmisshandel, det är bedrövligt.

Kinas OS-arrangemang skulle bli en uppvisning av landets nya ställning som en viktig ekonomisk och politisk stormakt. Därför fick OS också kosta,. men nu framkommer att kineserna har tappat kontrollen på utgifterna Financial Times påvisar alldeles för höga omkostnader, vilket har inneburit mycket diskussioner bland beslutsfattare i landet, När de utländska besökarna stoppades från inresa uppnåddes inte den önskade effekten. Därför blev Peking-OS ett av de dyraste spelen någonsin. Så hos de kinesiska myndigheterna finns det en besvikelse.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

SHL-laget Örebros tidigare vice ordförande och sportchef, Mikael Lindqvist, tidigare Fahlander, 49 år, dömdes på tisdagen av Örebro tingsrätt till tre år och sex månades i fängelse, i tre fall av grova skattebrott, samt fem års näringsförbud. Han var under flera säsonger, 2010-2014, ishockeylagets största sponsor.

På lördag, 30 mars, inleds 100 års jubilerande allsvenskan i fotboll, i en tid när våld och allvarliga incidenter på läktaren har ökat kraftigt. Ansvariga inom polisen talar till och med om att supporters till  lag från Stockholm, Göteborg och Malmö har ”radikaliserats” och inte är främmande för omstörtande verksamhet.Enligt en kartläggning av SVT har 224 personer tillträdesförbud till den allsvenska premiären.

Sverige behöver en smalare och mer centraliserad elitidrott. Det anser danska Idrottens Analysinstitut (Idan), i en utvärdering som presenteras i ny regeringsrapport från Centrum för idrottsforskning (CIF).
– Idans analys är viktig i ett läge där svensk idrott kommit till ett vägskäl. Vägvalet påverkar inte bara elitidrottens framtid, utan idrottsrörelsen i sin helhet, säger CIF:s utredare Johan R Norberg.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

- Egentligen har vi inget genuint idrottsintresse, trots att vi åkt både Vasaloppet och sprungit Lidingöloppet, säger Jan Blad,69, företagsledare och gudfader för Amo Handboll, nykomlingar i handbollsligan.

I Alstermo i Kronobergs län finns elit-handbollens mest anonyma lag, men med störst optimism via stor framtidstro. Och med stort stöd av Amokabel, en skandinavisk branschledande koncern med tre kabelbolag som tillverkar olika typer av ledningar och kablar. 

Sedan starten 1991 har den ideella organisationen Folkspel, via främst BingoLotto och Sverigelotten, betalat ut uppemot 18 miljarder till svenskt föreningsliv.  Men det är inte nog.nu startar Folkspel Joyna, ett nytt digital tlotteri.

Den 14 mars släpps podden Radiosporten Hockey och leds av journalisten Magnus Wahlman tillsammans med experten Per Svartvadet. Här ska mixen av intervjuer med stora hockeyprofiler, historierna bortom isen och aktuella händelser ge något den hockeyintresserade publiken inte får någon annanstans.
Radiosporten Hockey med Wahlman och Svartvadet är en podd där lyssnaren i varje avsnitt får höra några av de mest aktuella och tongivande rösterna inom svensk och internationell hockey. Här blandas intervjuer med aktuella och profiler med analyser från programledarna.
Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.