Besvikelse bland många efter OS

Landslagschefen Anders Byström är besviken efter den sämsta svenska OS-insatsen sedan Salt Lake City 2002.

- Jag vill inte komma hit något mer. Vi är inte nöjda med fyra medaljer och inte med de här förhållandena, säger Byström.

Han summerar ett OS där mycket gått snett för de svenska längdåkarna. Medaljfacit på ett guld (Jonna Sundling i sprinten), två silver och ett brons motsvarar inte förväntningarna.

– Resultatmässigt är vi inte nöjda med fyra medaljer. Vi hade hoppats på fler. Men vi  har en hel del fjärdeplatser, femteplatser samt sjätteplatser, fast  det räknas inte i OS, dessvärre.

”Sämsta svenska längd-OS sedan 2002”…

– Jag förstår det blirfokuset, men så tänker inte vi. Vi försöker ta så många medaljer vi kan,

Anders Byström har sina  förklaringar.

- Några åkare har inte hittat toppformen. Och utan några av våra största medaljhopp är det svårt att samla ihop de medaljer vi vill ha. Samtidigt har några varit i riktigt bra form – och gjort sitt bästa någonsin. Se på Jonna Sundling och William Poromaa. De är i toppslag. 

Nu väntar en utvärdering i minnen från hög höjd, kyla, vädret, banorna och kärva snön.

– Det handlar om att utvärdera andra detaljer som hur vi tränat, formtoppning och hur vi har agerat på plats.  

– Jag vill inte komma hit något mer. Men de lokala arrangörerna vill säkert ha fler tävlingar när de byggt en sådan anläggning. Det är en sjukt fin anläggning. Men villkoren är extrema.

SOK:s verksamhetschef ,Peter Reinebo, kunde inte heller dölja sin besvikelse.

–Nationer som Ryssland fuskar systematiskt och bedriver i princip också barnmisshandel, det är bedrövligt.

Kinas OS-arrangemang skulle bli en uppvisning av landets nya ställning som en viktig ekonomisk och politisk stormakt. Därför fick OS också kosta,. men nu framkommer att kineserna har tappat kontrollen på utgifterna Financial Times påvisar alldeles för höga omkostnader, vilket har inneburit mycket diskussioner bland beslutsfattare i landet, När de utländska besökarna stoppades från inresa uppnåddes inte den önskade effekten. Därför blev Peking-OS ett av de dyraste spelen någonsin. Så hos de kinesiska myndigheterna finns det en besvikelse.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

På torsdagen uppstår svensk industrihistoria vid nationalarenan i Solna. Där ska  skogsbaserat funktionsmaterial för konstgräsplaner installeras på Råstasjöns Idrottsplats. Ett unikt svensktillverkat biomaterial med lågt koldioxidavtryck kan ersätta dagens fossilbaserade material. 

Golfens världstvåa, 28-årige australiern  Cam Smith är senast i raden att ansluta till Saudi-uppbackade LIV-touren. Enligt uppgifter i engelska The Telegraph är kontraktet redan underskrivet, avtalet är värt minst 100 miljoner dollar, eller en miljard svenska kronor – till Smith.

Smith har under 2022 vunnit PGA-tourens prestigetunga The Players och senast British Open.  Mot den bakgrunden kan 100 miljoner dollar vara i underkant uppger The Telegraph.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

IKEA säljer möbler till svenskar i allmänhet. Ja, till några andra också, för den delen.Men som sponsor till Sveriges största folkrörelse har koncernen aldrig gjort sig ett namn. 

Men plötslgt händer det!

IKEA:s Varuhus i Uppsala  hade öppet som vanligt. Men det fanns en markant skillnad. 1 400 orienterare rusade omkring i jakten på skärmar i nya påhittet ”O-Ringen Indoor”.

Dörrarna öppnades och orienterarna släpptes in!

Regeringen föreslår flera åtgärder som förstärker arbetet mot matchfixning. Förändringar som innebära ökade möjligheter att stoppa de som förstör idrotten. Samtidigt ska spelbolag tvingas att dela information vid misstanke om matchfixning.

En dag innan fotboll-EM startar har SVT fått klartecken. Expert-team under de kommande matcherna blir förre fotbollsdomaren Jonas Eriksson och  Tony Gustavsson, tidigare tränare. Men inte nog med det. De backas upp av SVT Sports Daniel Nannskog och tidigare landslagsspelarna Nilla Fischer, och Lisa Dahlkvist. Det ska uppenbarligen aldrig få bli tyst…

ishockeyspelare och nu senast bandyspelaren Simon Jansson.

De fullföljer kontrakt med ryska klubbar och i samtliga fall blir de avstängda från landslagsspel. De kände till premisserna, men valde pengarna i stället.