Besvikelse bland många efter OS

Landslagschefen Anders Byström är besviken efter den sämsta svenska OS-insatsen sedan Salt Lake City 2002.

- Jag vill inte komma hit något mer. Vi är inte nöjda med fyra medaljer och inte med de här förhållandena, säger Byström.

Han summerar ett OS där mycket gått snett för de svenska längdåkarna. Medaljfacit på ett guld (Jonna Sundling i sprinten), två silver och ett brons motsvarar inte förväntningarna.

– Resultatmässigt är vi inte nöjda med fyra medaljer. Vi hade hoppats på fler. Men vi  har en hel del fjärdeplatser, femteplatser samt sjätteplatser, fast  det räknas inte i OS, dessvärre.

”Sämsta svenska längd-OS sedan 2002”…

– Jag förstår det blirfokuset, men så tänker inte vi. Vi försöker ta så många medaljer vi kan,

Anders Byström har sina  förklaringar.

- Några åkare har inte hittat toppformen. Och utan några av våra största medaljhopp är det svårt att samla ihop de medaljer vi vill ha. Samtidigt har några varit i riktigt bra form – och gjort sitt bästa någonsin. Se på Jonna Sundling och William Poromaa. De är i toppslag. 

Nu väntar en utvärdering i minnen från hög höjd, kyla, vädret, banorna och kärva snön.

– Det handlar om att utvärdera andra detaljer som hur vi tränat, formtoppning och hur vi har agerat på plats.  

– Jag vill inte komma hit något mer. Men de lokala arrangörerna vill säkert ha fler tävlingar när de byggt en sådan anläggning. Det är en sjukt fin anläggning. Men villkoren är extrema.

SOK:s verksamhetschef ,Peter Reinebo, kunde inte heller dölja sin besvikelse.

–Nationer som Ryssland fuskar systematiskt och bedriver i princip också barnmisshandel, det är bedrövligt.

Kinas OS-arrangemang skulle bli en uppvisning av landets nya ställning som en viktig ekonomisk och politisk stormakt. Därför fick OS också kosta,. men nu framkommer att kineserna har tappat kontrollen på utgifterna Financial Times påvisar alldeles för höga omkostnader, vilket har inneburit mycket diskussioner bland beslutsfattare i landet, När de utländska besökarna stoppades från inresa uppnåddes inte den önskade effekten. Därför blev Peking-OS ett av de dyraste spelen någonsin. Så hos de kinesiska myndigheterna finns det en besvikelse.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Handbollslandslaget har snittlön på 678 000 kr 

Det är skillnad på folk och folk, inte minst ekonomiskt i idrottens värld.

 Svensk handboll, med sikte VM-final i Tele 2 söndagen den 29 januari, spelar i helt annan division än Janne Anderssons fotbollslandslag eller Sam Hallams Tre Kronor.

SVT direktsänder upp mot 60 timmar från SM-veckan i Skövde som pågår mellan 31 januari och 5 februari. Uppe på Billingen, där också längdskidtävlingarna avgörs, kommer SVT att ha en studio med Maria Wallberg som programledare. Alla de stora svenska stjärnorna, med den nyblivna Tour de Ski-vinnaren Frida Karlsson väntas vara på plats för att tävla.

Ukraina övervinner allt. Medan IOK fjäskar med Ryssland och Belarus om OS-deltagande i Paris 2024 kämpar den blågula idrotten i Ukraina för sin existens.

Nu senast bekräftad av att Ukraina skall delta i Bandy-VM i Växjö mars-april i år.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Åka tåg är hållbart och därför lämpligt för sponsring. Därför har SJ förnyat samarbetsavtalen med Svenska Fotbollförbundet, Svenska Handbollförbundet, Svenska Basketförbundet och Svenska Innebandyförbundet. Det betyder att förbunden och anslutna föreningar kan resa mer hållbart. Och så sker också. Klubbar och förbund åker tåg mera visar statistiken

Riksdagen har fattat beslut i fråga om propositionen om en förstärkt spelreglering. 

– Sammantaget väldigt positivt för våra allmännyttiga lotterier, säger Hans Sahlin, vd på Folkspel och ordförande i SVALO (Sveriges Allmännyttiga Lotterier).

Vid årsskiftet 2018-2019 förändrades finansieringen av Sveriges Television (SvT), Sverige radio (SR) och Utbildningsradion (UR).  Sedan 1/1 2019 bokförs TV-licensen  eller public service- avgiften på varje svensk medborgares skattsedel. Beloppet är 1 300 kr/person årligen och är reducerat för personer med låga förvärvsinkomster.

Lagändringen är bakgrund till en skarp mediadebatt om OS, och Jan Scherman, tidigare vd på TV 4 har levererat besk kritik av SvT:s inköp av rättigheter för de olympiska spelen 2026-2032.

1 372 298 263 kronor, 121 miljoner euro i klartext,  - för köp av en fotbollsspelare, Det väcker reaktioner inte bara i fotbollvärlden. Och den berörde, argentinaren Enzo Fernández fyllde 22 år  så sent som för en dryg vecka sedan och får nu pressen att leverera i sin nya klubb, Chelsea.