Han vill locka med svenskar

De senaste veckorna har stora delar av världen chockats över kriget i Ukraina.

Välkände tränaren Wolfgang Pichler är en av dem. Han är nu med och ordnar en stor protest - med många idrotttare från hela världen.

– Vårt mål är att ena alla idrottare i hela världen, säger han till SVT-sporten..

Runt om i världen har det, ända sedan kriget startade, anordnats protester och manifestationer.

Wolfgang Pichler  är skidskyttetränaren som blev SOK:s talangutvecklare . Nu har han gått med i en grupp som jobbar för att få med världens idrottare i en stor protest mot Ryssland, till stöd för Ukraina.

– Det är svårt, och normalt sett så säger vi ju inom idrotten att vi inte kan påverka världen i övrigt, men vi har en möjlighet och den möjligheten ska vi utnyttja, säger han till SVT Sport.

Bland de initiativtagarna märks bland andra den förre skidstjärnan Tobias Angerer och den trefaldige OS-guldmedaljören i rodel, Felic Loch.

Gruppen har haft ett  första möte så sent som på söndagen och Wolfgang Pichler hoppas kunna lockamed  några svenskar.

  Jag ska börja med det i kväll. Jag ska prata med Sebastian (Samuelsson) och Hanna (Öberg). Och jag ska prata med (Nils) van der Poe.

- Alla som är emot det som sker och vill kämpa mot det borde stå bakom denna idé, säger Pichler, och fortsätter:

– Jag tror att om vi alla är enade så har vi en chans. Det är svårt, men om vi inte gör något så är det ännu svårare. Man måste kämpa!

Senare i veckan hoppas Pichler att gruppen ska få en egen hemsida, där de ska publicera en skrivelse och namn på alla som står bakom protesten.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Handbollslandslaget har snittlön på 678 000 kr 

Det är skillnad på folk och folk, inte minst ekonomiskt i idrottens värld.

 Svensk handboll, med sikte VM-final i Tele 2 söndagen den 29 januari, spelar i helt annan division än Janne Anderssons fotbollslandslag eller Sam Hallams Tre Kronor.

SVT direktsänder upp mot 60 timmar från SM-veckan i Skövde som pågår mellan 31 januari och 5 februari. Uppe på Billingen, där också längdskidtävlingarna avgörs, kommer SVT att ha en studio med Maria Wallberg som programledare. Alla de stora svenska stjärnorna, med den nyblivna Tour de Ski-vinnaren Frida Karlsson väntas vara på plats för att tävla.

Ukraina övervinner allt. Medan IOK fjäskar med Ryssland och Belarus om OS-deltagande i Paris 2024 kämpar den blågula idrotten i Ukraina för sin existens.

Nu senast bekräftad av att Ukraina skall delta i Bandy-VM i Växjö mars-april i år.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Åka tåg är hållbart och därför lämpligt för sponsring. Därför har SJ förnyat samarbetsavtalen med Svenska Fotbollförbundet, Svenska Handbollförbundet, Svenska Basketförbundet och Svenska Innebandyförbundet. Det betyder att förbunden och anslutna föreningar kan resa mer hållbart. Och så sker också. Klubbar och förbund åker tåg mera visar statistiken

Riksdagen har fattat beslut i fråga om propositionen om en förstärkt spelreglering. 

– Sammantaget väldigt positivt för våra allmännyttiga lotterier, säger Hans Sahlin, vd på Folkspel och ordförande i SVALO (Sveriges Allmännyttiga Lotterier).

Vid årsskiftet 2018-2019 förändrades finansieringen av Sveriges Television (SvT), Sverige radio (SR) och Utbildningsradion (UR).  Sedan 1/1 2019 bokförs TV-licensen  eller public service- avgiften på varje svensk medborgares skattsedel. Beloppet är 1 300 kr/person årligen och är reducerat för personer med låga förvärvsinkomster.

Lagändringen är bakgrund till en skarp mediadebatt om OS, och Jan Scherman, tidigare vd på TV 4 har levererat besk kritik av SvT:s inköp av rättigheter för de olympiska spelen 2026-2032.

1 372 298 263 kronor, 121 miljoner euro i klartext,  - för köp av en fotbollsspelare, Det väcker reaktioner inte bara i fotbollvärlden. Och den berörde, argentinaren Enzo Fernández fyllde 22 år  så sent som för en dryg vecka sedan och får nu pressen att leverera i sin nya klubb, Chelsea.