Han vill locka med svenskar

De senaste veckorna har stora delar av världen chockats över kriget i Ukraina.

Välkände tränaren Wolfgang Pichler är en av dem. Han är nu med och ordnar en stor protest - med många idrotttare från hela världen.

– Vårt mål är att ena alla idrottare i hela världen, säger han till SVT-sporten..

Runt om i världen har det, ända sedan kriget startade, anordnats protester och manifestationer.

Wolfgang Pichler  är skidskyttetränaren som blev SOK:s talangutvecklare . Nu har han gått med i en grupp som jobbar för att få med världens idrottare i en stor protest mot Ryssland, till stöd för Ukraina.

– Det är svårt, och normalt sett så säger vi ju inom idrotten att vi inte kan påverka världen i övrigt, men vi har en möjlighet och den möjligheten ska vi utnyttja, säger han till SVT Sport.

Bland de initiativtagarna märks bland andra den förre skidstjärnan Tobias Angerer och den trefaldige OS-guldmedaljören i rodel, Felic Loch.

Gruppen har haft ett  första möte så sent som på söndagen och Wolfgang Pichler hoppas kunna lockamed  några svenskar.

  Jag ska börja med det i kväll. Jag ska prata med Sebastian (Samuelsson) och Hanna (Öberg). Och jag ska prata med (Nils) van der Poe.

- Alla som är emot det som sker och vill kämpa mot det borde stå bakom denna idé, säger Pichler, och fortsätter:

– Jag tror att om vi alla är enade så har vi en chans. Det är svårt, men om vi inte gör något så är det ännu svårare. Man måste kämpa!

Senare i veckan hoppas Pichler att gruppen ska få en egen hemsida, där de ska publicera en skrivelse och namn på alla som står bakom protesten.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

SHL-laget Örebros tidigare vice ordförande och sportchef, Mikael Lindqvist, tidigare Fahlander, 49 år, dömdes på tisdagen av Örebro tingsrätt till tre år och sex månades i fängelse, i tre fall av grova skattebrott, samt fem års näringsförbud. Han var under flera säsonger, 2010-2014, ishockeylagets största sponsor.

På lördag, 30 mars, inleds 100 års jubilerande allsvenskan i fotboll, i en tid när våld och allvarliga incidenter på läktaren har ökat kraftigt. Ansvariga inom polisen talar till och med om att supporters till  lag från Stockholm, Göteborg och Malmö har ”radikaliserats” och inte är främmande för omstörtande verksamhet.Enligt en kartläggning av SVT har 224 personer tillträdesförbud till den allsvenska premiären.

Finalfeber, och Rögles klubbdirektör, Daniel Koch, skrattar hela vägen till banken! Tio raka segrar i hockeyns SM-slutspel ger garanterat klirr i kassan. Catena Arena, med plats för 6 310 åskådare lämnar ett nettoöverskott på 1,7 – 2 miljoner vid varje matchtillfälle 
Så här långt har Daniel Koch bokfört upp mot tio miljoner extra på nu spelade fem hemma matcher – och nu väntar den stora festen, det tidigare bandylagets andra SM-final genom tiderna.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

- Egentligen har vi inget genuint idrottsintresse, trots att vi åkt både Vasaloppet och sprungit Lidingöloppet, säger Jan Blad,69, företagsledare och gudfader för Amo Handboll, nykomlingar i handbollsligan.

I Alstermo i Kronobergs län finns elit-handbollens mest anonyma lag, men med störst optimism via stor framtidstro. Och med stort stöd av Amokabel, en skandinavisk branschledande koncern med tre kabelbolag som tillverkar olika typer av ledningar och kablar. 

Sedan starten 1991 har den ideella organisationen Folkspel, via främst BingoLotto och Sverigelotten, betalat ut uppemot 18 miljarder till svenskt föreningsliv.  Men det är inte nog.nu startar Folkspel Joyna, ett nytt digital tlotteri.

Den 14 mars släpps podden Radiosporten Hockey och leds av journalisten Magnus Wahlman tillsammans med experten Per Svartvadet. Här ska mixen av intervjuer med stora hockeyprofiler, historierna bortom isen och aktuella händelser ge något den hockeyintresserade publiken inte får någon annanstans.
Radiosporten Hockey med Wahlman och Svartvadet är en podd där lyssnaren i varje avsnitt får höra några av de mest aktuella och tongivande rösterna inom svensk och internationell hockey. Här blandas intervjuer med aktuella och profiler med analyser från programledarna.

Storstjärnorna lämnar och nye sportchefen i IK Oskarshamn, förre SHL-målvakten Oscar Alsenfeldt, har ett blankt papper när han i vår och sommar ska bygga ett lag för hockeyallsvenskt spel.

På torsdagen tog föreningen officiellt avsked tav 14 spelare (!), bland dem poängkungen Patrik Karlkvist som ”satt på” ett sex årskontrakt värt 300 000 kronor i månaden.