Han vill locka med svenskar

De senaste veckorna har stora delar av världen chockats över kriget i Ukraina.

Välkände tränaren Wolfgang Pichler är en av dem. Han är nu med och ordnar en stor protest - med många idrotttare från hela världen.

– Vårt mål är att ena alla idrottare i hela världen, säger han till SVT-sporten..

Runt om i världen har det, ända sedan kriget startade, anordnats protester och manifestationer.

Wolfgang Pichler  är skidskyttetränaren som blev SOK:s talangutvecklare . Nu har han gått med i en grupp som jobbar för att få med världens idrottare i en stor protest mot Ryssland, till stöd för Ukraina.

– Det är svårt, och normalt sett så säger vi ju inom idrotten att vi inte kan påverka världen i övrigt, men vi har en möjlighet och den möjligheten ska vi utnyttja, säger han till SVT Sport.

Bland de initiativtagarna märks bland andra den förre skidstjärnan Tobias Angerer och den trefaldige OS-guldmedaljören i rodel, Felic Loch.

Gruppen har haft ett  första möte så sent som på söndagen och Wolfgang Pichler hoppas kunna lockamed  några svenskar.

  Jag ska börja med det i kväll. Jag ska prata med Sebastian (Samuelsson) och Hanna (Öberg). Och jag ska prata med (Nils) van der Poe.

- Alla som är emot det som sker och vill kämpa mot det borde stå bakom denna idé, säger Pichler, och fortsätter:

– Jag tror att om vi alla är enade så har vi en chans. Det är svårt, men om vi inte gör något så är det ännu svårare. Man måste kämpa!

Senare i veckan hoppas Pichler att gruppen ska få en egen hemsida, där de ska publicera en skrivelse och namn på alla som står bakom protesten.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

På torsdagen uppstår svensk industrihistoria vid nationalarenan i Solna. Där ska  skogsbaserat funktionsmaterial för konstgräsplaner installeras på Råstasjöns Idrottsplats. Ett unikt svensktillverkat biomaterial med lågt koldioxidavtryck kan ersätta dagens fossilbaserade material. 

Golfens världstvåa, 28-årige australiern  Cam Smith är senast i raden att ansluta till Saudi-uppbackade LIV-touren. Enligt uppgifter i engelska The Telegraph är kontraktet redan underskrivet, avtalet är värt minst 100 miljoner dollar, eller en miljard svenska kronor – till Smith.

Smith har under 2022 vunnit PGA-tourens prestigetunga The Players och senast British Open.  Mot den bakgrunden kan 100 miljoner dollar vara i underkant uppger The Telegraph.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

IKEA säljer möbler till svenskar i allmänhet. Ja, till några andra också, för den delen.Men som sponsor till Sveriges största folkrörelse har koncernen aldrig gjort sig ett namn. 

Men plötslgt händer det!

IKEA:s Varuhus i Uppsala  hade öppet som vanligt. Men det fanns en markant skillnad. 1 400 orienterare rusade omkring i jakten på skärmar i nya påhittet ”O-Ringen Indoor”.

Dörrarna öppnades och orienterarna släpptes in!

Regeringen föreslår flera åtgärder som förstärker arbetet mot matchfixning. Förändringar som innebära ökade möjligheter att stoppa de som förstör idrotten. Samtidigt ska spelbolag tvingas att dela information vid misstanke om matchfixning.

En dag innan fotboll-EM startar har SVT fått klartecken. Expert-team under de kommande matcherna blir förre fotbollsdomaren Jonas Eriksson och  Tony Gustavsson, tidigare tränare. Men inte nog med det. De backas upp av SVT Sports Daniel Nannskog och tidigare landslagsspelarna Nilla Fischer, och Lisa Dahlkvist. Det ska uppenbarligen aldrig få bli tyst…

ishockeyspelare och nu senast bandyspelaren Simon Jansson.

De fullföljer kontrakt med ryska klubbar och i samtliga fall blir de avstängda från landslagsspel. De kände till premisserna, men valde pengarna i stället.