Allt fler sidoarrangemang i Vasaloppet

Vasaloppet har blivit ett stort event- företag. Jo, tävlingar när deltagare ska svettas har de varit bra på i i urminnes tider. Men Vasaloppet är så mycket mer. En marknadsplats. Genombrottet skedde under åren 2005 och framåt när mässtält byggdes både i Sälen och Mora där partners erbjöds utrymme och där även restarang med scen etablerades. Sedan dess har den här verksamheten bara vuxit och nu sllår den alla rekord.

Shower, inspirationsföreläsningar, rekordförsök, företagsmingel och intressanta clinics – utbudet är omfattande vid Sommarveckan 10-19 augusti. Det här erbjuds utöver tävlings- och motionsloppen i mountainbike och löpning på ett gediget program med härliga, roliga och underhållande aktiviteter i både Sälen och Mora. 

– Vi har gjort en satsning på evenemangsprogrammet i år för att få ännu mer feststämning under sommarveckan. Oavsett om man är deltagare, publik eller medföljare hoppas vi att det ska finnas något som tilltalar och inspirerar var och en. De allra flesta aktiviteter är dessutom kostnadsfria, säger Camilla Sandy Swarén, pressansvarig på Vasaloppet.

Nu gör Verkligen Vasaloppet Marknads AB skäl för namnet.

I Sälen sker aktiviteter på flera platser. Några vid Vasaloppsstarten men den största delen blir på mässområdet i Lindvallen. Här arrangeras till exempel både Sveriges häftigaste cykelshow och trickskola med MTB Freestyle och cykelmeckar-clinic för tjejer med Vasaloppets kvinnoinspiratör Afaf Radhison. 

I Mora är aktiviteterna koncentrerade till målområdet i Mora med bland annat en historisk Vasaloppsutställning och aktivitetspark med pumptrack och studsmattor för barnen.

En spännande sommarnyhet är också Vasaloppet Business Forum med föreläsning av hjärnforskaren Katarina Gospic, med paneldebatt och företagsmingel på Mora Hotell fredag 18 augusti.

– Självklart bjuder vi även på afterbike och afterrun med musik och underhållning i målområdet. Det blir också en nordisk batalj i Cykelvasasprinten och rekordförsök på stakmaskin i Sälen. 

–  I vanlig ordning arrangeras också Barnens Vasalopp cykel och Barnens Vasalopp löpning i både Sälen och Mora. Vi hoppas att så många som möjligt tar chansen att komma hit och ta del av våra aktiviteter, säger Camilla Sandy Swarén.

Thomas Ejderhov

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

SHL-laget Örebros tidigare vice ordförande och sportchef, Mikael Lindqvist, tidigare Fahlander, 49 år, dömdes på tisdagen av Örebro tingsrätt till tre år och sex månades i fängelse, i tre fall av grova skattebrott, samt fem års näringsförbud. Han var under flera säsonger, 2010-2014, ishockeylagets största sponsor.

På lördag, 30 mars, inleds 100 års jubilerande allsvenskan i fotboll, i en tid när våld och allvarliga incidenter på läktaren har ökat kraftigt. Ansvariga inom polisen talar till och med om att supporters till  lag från Stockholm, Göteborg och Malmö har ”radikaliserats” och inte är främmande för omstörtande verksamhet.Enligt en kartläggning av SVT har 224 personer tillträdesförbud till den allsvenska premiären.

Nu börjar det bli trångt på läktarna runt centercourten vid Båstad tennisstadion. Räkna med nytt publikrekortd i sommar. Den ene världsstjärnan efter den andre har gett klartecken till att komma i sommar. Senast  sa världstvåan Jannik Sinner ja till Nordea Open.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

- Egentligen har vi inget genuint idrottsintresse, trots att vi åkt både Vasaloppet och sprungit Lidingöloppet, säger Jan Blad,69, företagsledare och gudfader för Amo Handboll, nykomlingar i handbollsligan.

I Alstermo i Kronobergs län finns elit-handbollens mest anonyma lag, men med störst optimism via stor framtidstro. Och med stort stöd av Amokabel, en skandinavisk branschledande koncern med tre kabelbolag som tillverkar olika typer av ledningar och kablar. 

Sedan starten 1991 har den ideella organisationen Folkspel, via främst BingoLotto och Sverigelotten, betalat ut uppemot 18 miljarder till svenskt föreningsliv.  Men det är inte nog.nu startar Folkspel Joyna, ett nytt digital tlotteri.

Den 14 mars släpps podden Radiosporten Hockey och leds av journalisten Magnus Wahlman tillsammans med experten Per Svartvadet. Här ska mixen av intervjuer med stora hockeyprofiler, historierna bortom isen och aktuella händelser ge något den hockeyintresserade publiken inte får någon annanstans.
Radiosporten Hockey med Wahlman och Svartvadet är en podd där lyssnaren i varje avsnitt får höra några av de mest aktuella och tongivande rösterna inom svensk och internationell hockey. Här blandas intervjuer med aktuella och profiler med analyser från programledarna.
Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.