Skidornas event-jätte växer igen

Wsportsmedia, sportföretag oc h eventarrangör inom främst skidåkning och framför alltSki Classic växer. Vd:n och grundaren David Nilsson får sällskap av Peter Lingmerth som ny operativ chef.

David Nilsson är mannen bakom Wsportsmedia och i sin tur Ski Classic. Nu har han fått ytterligare möjligheter att förstärka sitt företag som han grundade 2014.

Wsportsmedia har blivit ett internationellt sportföretag som grundades 2014 i Stockholm och har i dag huvudkontor i Höganäs med personal i Norge, Frankrike, Finland och Brasilien. Tidigare har också Vasalopppet förra vd, Jonas Bauer tillkommit, liksom Antion  Karlsson som eventansvarig.

Företaget agerarar över hela sportens värdekedja med medieproduktioner, distribution av mediarättigheter, sportpartnerskap och ledning av internationella sportevenemang.

Dsvid Nilsons ursprungliga idé har sannerligen förstorats. Nu rekryteras Peter Lingmerth som efter fyra år inom Bonnier News- som VD för divisionen Fastighet byter spår.

- Peter har erfarenheter från ledande positioner inom event-, nyhets- och medieföretag, han har även mycket rutin av sportledning och försäljning. Dessutom är han en passionerad längdskidåkare och det är viktigt för att arbeta med och förstå vårt Ski Classics-projekt, betonar David Nilsson. 

- Vi tror att Peter passar mycket bra för rollen som operativ chef, där han ska fokusera på att Wsportsmedia ska nå sin potential.

- Peter själv är förväntansfull:

- Jag ser fram emot att få vara med i teamet. Alla kollegor på W Sportsmedia är väldigt passionerade och dedikerade och jag ser fram emot att lära mig mycket av dem! Med min bakgrund med all erfarenhet och mitt professionella nätverk hoppas jag att jag kunna bidra till W Sportmedias framtida utveckling och tillväxt

- - Peter är en passionerad längdskidåkare och det är värdefullt, förstås, när han ska jobba med Ski Classics-projekt, framhåller David Nilsson.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

IfK Göteborg utlyste medlemsmöte oh de ansvariga kände att det kunde hända mycket. Det gjorde det inte. Mötet  på Elite Park Avenue lockade över 300 medlemmar  medan ytterligare 975 följde händelserna via sändning . Det blev överraskande lugnt med tanke på en svajig säsong. Men slutet blev bra, och det tjänade som lugnande medel i klubben. Blåvitt hängde kvar och ordförande Rickard Berkling kunde knäppa upp västknapparna och andas ut. Både efter sista matchen och Medlemsmötet. 

Då hade han ställt sig inför alla och varit mycket uppriktig.

Gamla Ullevi i Göteborg förbereds för en ny hybridgräsmatta (Carpet-hybrid) inför nästa säsong. Innan nyanläggningen påbörjas kommer den gamla gräsmattan att fräsas bort och underlaget förberedas.

”Konstgräset är framtiden i Sverige”, det kommer att öka spelarnas teknik och tempo, alla får bättre möjligheter att träna”, har det hetat i några år, men nu gäller ett annat resonemang bland arenaägare 

Riksidrottsstyrelsen inför ett övergångsstöd till de medlemsförbund som enligt det preliminära förslaget blev utan elitidrottsstöd 2024-25. Det är ett resultat av dialoger med medlemsförbund efter att kritik framförts mot det preliminära elitidrottsstödet.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Ola Serneke och IFK Göteborg har varit synonymt. 

Han har sagt ja vid flera tillfällen.Han underlätttade bygget av Kamratgården, han har varit en partner i olika perioder, han tog initiativ till Kvibergs  Arena och han har varit huvudsponsor sedan 2019. Men nu upphör ett fem-årsavtal och parterna har inte kommit fram till en ny lösning, utan att Serneke  sagt konsekvent nej

Tillsammans med VM-organisationen för VM 2024 har Svensk

Innebandy och Folkspel tagit fram en specialgjord Sverigelott, där hela

överskottet går tillbaka till föreningarna i Svensk Innebandy.

Arbetet mot VM 2024 pågår för fullt och nu kan Svensk Innebandy som ett

led i detta presentera Folkspel som en ny partner.

Viaplays nya dramaserie Börje – The Journey of a Legend golvade recensenter och tittare i helgen. Premiäravsnittet på söndagen är den mest sedda originalserien på Viaplay i Sverige någonsin. Därutöver bänkade sig runt 400 000 tittare framför TV3 för premiären. Dramaserien i sex delar, med Valter Skarsgård i huvudrollen som Börje Salming, har dessutom hyllats av kritiker. 

Fotbollens Silly Season har sina sista skälvande timmar. Penningflödet mellan klubbarna upphör natten mot fredagen  och sportcheferna kan andas ut. Spelare skiftar adress, med eller mot sin vilja. Natten till fredagen slår fönstret igen för klubbarna i både herr- och damallsvenskan. Ute  i Euroopa är det stopp ett dygn senare, natten mot lördagen slår det igen