Tredje gången gillt för Leksand

Sparbanksfoajen i Tegera Arena i Leksand var i centrum under måndagskvällen. 

Falu-Kuriren direktrapporterade och sände live-TV,  tidningens sportchef, Markus Bäckström och politiske redaktör Gabriel Ehling Perers analyserade varför Leksands IF tvingades kalla till årsmöte för tredje gången.

Lugnet lägger sig i Leksand och nu kan man ägna sig åt ishockeyn...

Tidigare försök har slutat i kaos, verbala påhopp och hot om polisanmälan.

Nu kunde stämman ena sig kring en 68-årig skåning, Mats Ekelund, främst känd i innebandy-Sverige men sedan fem år tillbaka bosatt i Häradsbygden utanför Leksand.

Inför stämman försäkrade han att han varit leksing sedan 14 års-åldern. Han jobbar i dag med företagsförvärv inom bankvärlden och säger sig uppskatta ordning och reda.

I den nya styrelsen, sju ledamöter, inklusive ekelund, fanns plats för en kvinna, Elisabeth Wahl, bosatt i Stockholm

Med styrelse på plats i den ideella föreningen, Leksands IF, återstår för Leksands IF AB att utlysa årsmöte. Det ska äga rum måndagen den 25 september och förhoppningen att är den nu valde styrelsen även ska axla ansvaret i aktiebolaget.

Om nu inte föreningens medlemmar är av annan åsikt…

Kjell Nilsson

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
”I februari reste jag med familjen på semester. Då hade jag jobbat mer än 14 månader utan en enda ledig dag. Jag är målinriktad och gillar att anta utmaningar men i långa loppet är det inte hållbart att arbeta så”,
Med de orden vill Peja Lindholm lämna  uppdraget som vd i Östersunds fotbollsklubb.
Problemet är löst, Finnvedsvallen  en fotbollsarena igen
När IFK Värnamo har i sin ”femte hemmamatch” mot Kalmar FF den 19 maj blir det faktiskt spel på just hemmaplan, på egna Finnvedsvallen!

Eländet som bekymrat hela Fotbolls-Sverige är löst och åtgärdat.

Problemet är löst, Finnvedsvallen  en fotbollsarena igen
När IFK Värnamo har i sin ”femte hemmamatch” mot Kalmar FF den 19 maj blir det faktiskt spel på just hemmaplan, på egna Finnvedsvallen!

 

 

 

 

Eländet som bekymrat hela Fotbolls-Sverige är löst och åtgärdat 
Årets SM-vinnare på både herr- och damsidan kommer att tilldelas Bengt Johanssons pokal. Efter handbollslegendarens bortgång 2022 påbörjades arbetet med de nya pokalerna till Bengas minne - nu är de redo att lyftas för första gången.
 De båda pokalerna är inte bara symboler för seger, utan också för hans arv och minne.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

”Gör golfen vildare”. Med den slogan lanserar Världsnaturfonden WWF och Svenska Golfförbundet (SGF) ett nytt  samarbete  En rad insatser ska gynna naturen – allt från blomsterängar för pollinerande insekter till att bygga bihotell.
Kampanjen Gör golfen vildare  riktas brett till både allmänheten, företag och organisationer.

Sedan starten 1991 har den ideella organisationen Folkspel, via främst BingoLotto och Sverigelotten, betalat ut uppemot 18 miljarder till svenskt föreningsliv.  Men det är inte nog.nu startar Folkspel Joyna, ett nytt digital tlotteri.

Lagom som många sportentusiaster hade fått ordning på valet av kanal och visste hur man tekniskt går tillväga – då lanseras en ny streamingtjänst och vänder upp och ned på allt som människor har lärt sig och vant sig vid. 

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.