Scandinavian Mix flyttar till Helsingborg

Scandinavian Mix ska spelas på Vasatorp, enligt ett nytt beslut . 78 damer och 78 herrar  från eliten får bege sig till Skåne 6-9 juni för att konkurrrera om 3,2 miljoner. Det blir den fjärde upplagan av golftävlingen där herrar och damer slåss om en total en prispott på drygt 20 miljoner kronor.

Vasatorp lockar både eliten och amatörer. Foto Björn Lindgren / TT

-Ambitionen är att tävlingen ska alternera mellan storstäderna Stockholm, Göteborg och Malmö.Vasatorp är en otroligt fin anläggning”, säger Claes Nilsson på We Do Sports Europe, som håller i tävlingen för ägaren DP World Tour.

Vasatorp har varit värd för en rad stortävlingar tidigare, bland annat Ladies European Tour. Anläggningen består totalt av 57 hål fördelat på två 18-hålsbanor, en 12-hålsbana samt en 9-hålsbana.

Mästerskapsbanan där tävlingen avgörs är ritad av golfarkitekten Steve Forrest, som även ligger bakom Hills GC i Göteborg och Sand GC i Jönköping.

”Tournament course på Vasatorp är läcker med mycket sanddyner. Den är utmanande och ganska öppen på vissa ställen där vinden kan ställa till det för spelarna”, säger Claes Nilsson.

Scandinavian Mixed  är svensk golf största och mest kända tävling, och ersätter tidigare så etablerade Scandinavian Masters. Tävlingen är en del av PGA European Tour.

Vasatorps Golfklubb stod värd för Scandinavian Enterprise Open åren 1978–1980. Där tävlade många av de största stjärnorna från European Tour (numera DP World Tour), inklusive de tidigare mästarna Seve Ballesteros och Sandy Lyle

Scandinavian Mix omsätter runt 70 miljoner och och Claes Nilsson hoppas på närmare 70.000 åskådare på Vasatorp.

- Vi har alltid haft mycket publik i Skåne.”.

Frågan är vilka spelare som medverkar i tävlingen. Det rekryteringsarbetet börjar nu och arrangörerna hoppas givetvis på de främsta svenskarna som Vincent Norrman, Ludvig Åberg, Linn Grant och Maja Stark.

Tidigare Scandinavian Masters:

2021 Vallda Golf & Country Club (vinnare Jonathan Caldwell)

2022 Halmstad golfklubb (vinnare Linn Grant)

2023 Ullna Golf & Country Club (vinnare Dale Whitnell)

Fakta

Tidigare Scandinavian Masters:

2021 Vallda Golf & Country Club (vinnare Jonathan Caldwell)

2022 Halmstad golfklubb (vinnare Linn Grant)

2023 Ullna Golf & Country Club (vinnare Dale Whitnell)

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
”I februari reste jag med familjen på semester. Då hade jag jobbat mer än 14 månader utan en enda ledig dag. Jag är målinriktad och gillar att anta utmaningar men i långa loppet är det inte hållbart att arbeta så”,
Med de orden vill Peja Lindholm lämna  uppdraget som vd i Östersunds fotbollsklubb.
Problemet är löst, Finnvedsvallen  en fotbollsarena igen
När IFK Värnamo har i sin ”femte hemmamatch” mot Kalmar FF den 19 maj blir det faktiskt spel på just hemmaplan, på egna Finnvedsvallen!

 

 

 

 

Eländet som bekymrat hela Fotbolls-Sverige är löst och åtgärdat 

Göteborgvarvets succé är total. Detär smått ofattbara pengar som sätts i rörelse när löparna springer i Göteborg och gynnar hela regionen. Den turistekonomiska omsättningen ökade med 215 miljoner kronor, totala skatteeffekten är över 100 miljoner kronor och folkhälsoeffekterna värderas till 460 miljoner kronor. Det visar Upplevelseinstitutets utvärdering av Varvetveckan 2023.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

”Gör golfen vildare”. Med den slogan lanserar Världsnaturfonden WWF och Svenska Golfförbundet (SGF) ett nytt  samarbete  En rad insatser ska gynna naturen – allt från blomsterängar för pollinerande insekter till att bygga bihotell.
Kampanjen Gör golfen vildare  riktas brett till både allmänheten, företag och organisationer.

Sedan starten 1991 har den ideella organisationen Folkspel, via främst BingoLotto och Sverigelotten, betalat ut uppemot 18 miljarder till svenskt föreningsliv.  Men det är inte nog.nu startar Folkspel Joyna, ett nytt digital tlotteri.

Lagom som många sportentusiaster hade fått ordning på valet av kanal och visste hur man tekniskt går tillväga – då lanseras en ny streamingtjänst och vänder upp och ned på allt som människor har lärt sig och vant sig vid. 

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.