Scandinavian Mix flyttar till Helsingborg

Scandinavian Mix ska spelas på Vasatorp, enligt ett nytt beslut . 78 damer och 78 herrar  från eliten får bege sig till Skåne 6-9 juni för att konkurrrera om 3,2 miljoner. Det blir den fjärde upplagan av golftävlingen där herrar och damer slåss om en total en prispott på drygt 20 miljoner kronor.

Vasatorp lockar både eliten och amatörer. Foto Björn Lindgren / TT

-Ambitionen är att tävlingen ska alternera mellan storstäderna Stockholm, Göteborg och Malmö.Vasatorp är en otroligt fin anläggning”, säger Claes Nilsson på We Do Sports Europe, som håller i tävlingen för ägaren DP World Tour.

Vasatorp har varit värd för en rad stortävlingar tidigare, bland annat Ladies European Tour. Anläggningen består totalt av 57 hål fördelat på två 18-hålsbanor, en 12-hålsbana samt en 9-hålsbana.

Mästerskapsbanan där tävlingen avgörs är ritad av golfarkitekten Steve Forrest, som även ligger bakom Hills GC i Göteborg och Sand GC i Jönköping.

”Tournament course på Vasatorp är läcker med mycket sanddyner. Den är utmanande och ganska öppen på vissa ställen där vinden kan ställa till det för spelarna”, säger Claes Nilsson.

Scandinavian Mixed  är svensk golf största och mest kända tävling, och ersätter tidigare så etablerade Scandinavian Masters. Tävlingen är en del av PGA European Tour.

Vasatorps Golfklubb stod värd för Scandinavian Enterprise Open åren 1978–1980. Där tävlade många av de största stjärnorna från European Tour (numera DP World Tour), inklusive de tidigare mästarna Seve Ballesteros och Sandy Lyle

Scandinavian Mix omsätter runt 70 miljoner och och Claes Nilsson hoppas på närmare 70.000 åskådare på Vasatorp.

- Vi har alltid haft mycket publik i Skåne.”.

Frågan är vilka spelare som medverkar i tävlingen. Det rekryteringsarbetet börjar nu och arrangörerna hoppas givetvis på de främsta svenskarna som Vincent Norrman, Ludvig Åberg, Linn Grant och Maja Stark.

Tidigare Scandinavian Masters:

2021 Vallda Golf & Country Club (vinnare Jonathan Caldwell)

2022 Halmstad golfklubb (vinnare Linn Grant)

2023 Ullna Golf & Country Club (vinnare Dale Whitnell)

Fakta

Tidigare Scandinavian Masters:

2021 Vallda Golf & Country Club (vinnare Jonathan Caldwell)

2022 Halmstad golfklubb (vinnare Linn Grant)

2023 Ullna Golf & Country Club (vinnare Dale Whitnell)

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

IfK Göteborg utlyste medlemsmöte oh de ansvariga kände att det kunde hända mycket. Det gjorde det inte. Mötet  på Elite Park Avenue lockade över 300 medlemmar  medan ytterligare 975 följde händelserna via sändning . Det blev överraskande lugnt med tanke på en svajig säsong. Men slutet blev bra, och det tjänade som lugnande medel i klubben. Blåvitt hängde kvar och ordförande Rickard Berkling kunde knäppa upp västknapparna och andas ut. Både efter sista matchen och Medlemsmötet. 

Då hade han ställt sig inför alla och varit mycket uppriktig.

Gamla Ullevi i Göteborg förbereds för en ny hybridgräsmatta (Carpet-hybrid) inför nästa säsong. Innan nyanläggningen påbörjas kommer den gamla gräsmattan att fräsas bort och underlaget förberedas.

”Konstgräset är framtiden i Sverige”, det kommer att öka spelarnas teknik och tempo, alla får bättre möjligheter att träna”, har det hetat i några år, men nu gäller ett annat resonemang bland arenaägare 

Riksidrottsstyrelsen inför ett övergångsstöd till de medlemsförbund som enligt det preliminära förslaget blev utan elitidrottsstöd 2024-25. Det är ett resultat av dialoger med medlemsförbund efter att kritik framförts mot det preliminära elitidrottsstödet.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Ola Serneke och IFK Göteborg har varit synonymt. 

Han har sagt ja vid flera tillfällen.Han underlätttade bygget av Kamratgården, han har varit en partner i olika perioder, han tog initiativ till Kvibergs  Arena och han har varit huvudsponsor sedan 2019. Men nu upphör ett fem-årsavtal och parterna har inte kommit fram till en ny lösning, utan att Serneke  sagt konsekvent nej

Tillsammans med VM-organisationen för VM 2024 har Svensk

Innebandy och Folkspel tagit fram en specialgjord Sverigelott, där hela

överskottet går tillbaka till föreningarna i Svensk Innebandy.

Arbetet mot VM 2024 pågår för fullt och nu kan Svensk Innebandy som ett

led i detta presentera Folkspel som en ny partner.

Viaplays nya dramaserie Börje – The Journey of a Legend golvade recensenter och tittare i helgen. Premiäravsnittet på söndagen är den mest sedda originalserien på Viaplay i Sverige någonsin. Därutöver bänkade sig runt 400 000 tittare framför TV3 för premiären. Dramaserien i sex delar, med Valter Skarsgård i huvudrollen som Börje Salming, har dessutom hyllats av kritiker. 

Fotbollens Silly Season har sina sista skälvande timmar. Penningflödet mellan klubbarna upphör natten mot fredagen  och sportcheferna kan andas ut. Spelare skiftar adress, med eller mot sin vilja. Natten till fredagen slår fönstret igen för klubbarna i både herr- och damallsvenskan. Ute  i Euroopa är det stopp ett dygn senare, natten mot lördagen slår det igen