Daniel Ståhl hyllas ideligen

Måndagen den 22 januari kl. 20.00 direktsänds 25-årsjubilerande Idrottsgalan från Friends Arena i Stockholm med Carolina Klüft och Måns Zelmerlöw som lprogramledare. Två välkända och starka personligheter. Carolina Klüft har tidigare mottagit såväl Bragdguldet, Jerring-priset, årets idrottsprestation som årets kvinnliga idrottare. Och Måns är mycket idrottsintresserad och insatt.

Daniel Ståhl hyllas gång på gång. Bragdmedaljören var gäst tillsammans med Angelica Bengtsson, Michel Tornéus och Moa Hjelmer när Sätra Friidrottshall firade 25 år, vilket uppmärksammas genom att storformatsbilder på fyra av Stockholmsdistriktets främsta friidrottare genom tiderna hängs upp på väggen. Foto: Daniel ser också fram emot Idrottsgalan den 22 januari då han ska få motta Bragdmedaljen. Foto:Claudio Bresciani / TT

- Jag är både hedrad och tacksam över uppdraget. Det blir en minnesvärd kväll tillsammans med Måns. Jag är  peppad och förväntansfull, säger Carolina Klüft 

- Äntligen ska jag få leda Idrottsgalan igen, den finaste galan vi har i mitt tycke. Att få hylla årets alla fantastiska idrottsprestationer tillsammans med Carolina som gett oss så många otroliga idrottsögonblick gör att jag känner mig säker på att årets idrottsgala kommer att bli något alldeles extra, säger Måns Zelmerlöw.

Idrottsåret 2023 är ett år fyllt med fantastiska prestationer och oförglömliga idrottsögonblick där svenskar presterat i yttersta världsklass. Sedan årsskiftet har vi bland mycket annat tagit 57 VM-guld i olika idrotter.

- Det är dags för 25-års jubileum, vilket såklart höjer förväntan ytterlligare.

- Att galan leds av Carolina Klüft och Måns Zelmerlöw är vi jätteglada för. Det blir ett extra härligt jubileumsfirande där vi hyllar Sveriges största idrottsstjärnor och bjuder på underhållning och en och annan över-raskning, säger Hordokht Moravejzadeh, SVT:s projektledare för Idrottsgalan 2024.

På Idrottsgalan tar svenska världsstjärnor varje år emot Idrottsakademins priser för sina prestationer. Dessutom delas SVT-sportens Sportspegelpris, Radiosportens Jerringpris och Svenska Dagbladets Bragdguld ut. Idrottsgalan hyllar våra idrottshjältar och svensk idrotts framgångar. Galan direktsänds i SVT1, SVT Play och Sveriges Radio. Idrottsgalan produceras och drivs av Leroy Media.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

SHL-laget Örebros tidigare vice ordförande och sportchef, Mikael Lindqvist, tidigare Fahlander, 49 år, dömdes på tisdagen av Örebro tingsrätt till tre år och sex månades i fängelse, i tre fall av grova skattebrott, samt fem års näringsförbud. Han var under flera säsonger, 2010-2014, ishockeylagets största sponsor.

På lördag, 30 mars, inleds 100 års jubilerande allsvenskan i fotboll, i en tid när våld och allvarliga incidenter på läktaren har ökat kraftigt. Ansvariga inom polisen talar till och med om att supporters till  lag från Stockholm, Göteborg och Malmö har ”radikaliserats” och inte är främmande för omstörtande verksamhet.Enligt en kartläggning av SVT har 224 personer tillträdesförbud till den allsvenska premiären.

Sverige behöver en smalare och mer centraliserad elitidrott. Det anser danska Idrottens Analysinstitut (Idan), i en utvärdering som presenteras i ny regeringsrapport från Centrum för idrottsforskning (CIF).
– Idans analys är viktig i ett läge där svensk idrott kommit till ett vägskäl. Vägvalet påverkar inte bara elitidrottens framtid, utan idrottsrörelsen i sin helhet, säger CIF:s utredare Johan R Norberg.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

- Egentligen har vi inget genuint idrottsintresse, trots att vi åkt både Vasaloppet och sprungit Lidingöloppet, säger Jan Blad,69, företagsledare och gudfader för Amo Handboll, nykomlingar i handbollsligan.

I Alstermo i Kronobergs län finns elit-handbollens mest anonyma lag, men med störst optimism via stor framtidstro. Och med stort stöd av Amokabel, en skandinavisk branschledande koncern med tre kabelbolag som tillverkar olika typer av ledningar och kablar. 

Sedan starten 1991 har den ideella organisationen Folkspel, via främst BingoLotto och Sverigelotten, betalat ut uppemot 18 miljarder till svenskt föreningsliv.  Men det är inte nog.nu startar Folkspel Joyna, ett nytt digital tlotteri.

Den 14 mars släpps podden Radiosporten Hockey och leds av journalisten Magnus Wahlman tillsammans med experten Per Svartvadet. Här ska mixen av intervjuer med stora hockeyprofiler, historierna bortom isen och aktuella händelser ge något den hockeyintresserade publiken inte får någon annanstans.
Radiosporten Hockey med Wahlman och Svartvadet är en podd där lyssnaren i varje avsnitt får höra några av de mest aktuella och tongivande rösterna inom svensk och internationell hockey. Här blandas intervjuer med aktuella och profiler med analyser från programledarna.
Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.