212 svenska kommuner blev renare

 26 119 idrottsungdomar och ledare städade Sverige från skräp i hela 212 svenska kommuner under 2023 - med en behållning  i 8,8 miljoner kronor till ungdomsidrotten.När idrottens miljöorganisation Städa Sverige summerar sitt fjolår så är det med rekordsiffror som gör skillnad för både hela Sveriges miljö som för svensk ungdomsidrott.

 

Städa Sverige är idrottens miljöorganisation som ger uppdrag till idrottsföreningar- och lag att plocka skräp i sin närmiljö. För sin insats får varje deltagande gäng en välförtjänt föreningsersättning att använda till sina drömmar och mål.

212 städade kommuner

Nu har Städa Sverige sammanställt fjolårets alla städuppdrag och det samlade resultatet lyder:
• 26 119 deltagare
• 212 städade kommuner
• 21 707 gula säckar fulla med skräp
• 8 751 861 kronor till ungdomsidrotten
- 2023 var ännu ett rekordår för oss med 26 000 deltagare och städning i 212 kommuner - fantastiskt helt enkelt. Jag är så stolt över att vi fortsätter växa. Vi har fler ungdomar som deltar för varje år och ännu fler som vill vara med och städa och lära sig om hållbarhet, säger Mats Wesslén, VD på Städa Sverige.

Starkt hållbarhetskoncept

Städa Sveriges verksamhet är möjlig tack vare samarbetspartners från näringsliv och organisationer som precis som Städa Sverige vill se en ren natur och många aktiva idrottsungdomar. Resultatet med nära 8,8 miljoner kronor till ungdomsidrotten är också det nytt Städa Sverige-rekord, och det möjliggör tusentals drömmar. Drömmar om allt från läger och cuper till matchande klubbdressar, förbättrad utrustning och att alla ska kunna vara med.
- Vårt koncept, med näringsliv som finansierar och lokal föreningsungdom som städar är urstarkt, säger Mats Wesslén.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

SHL-laget Örebros tidigare vice ordförande och sportchef, Mikael Lindqvist, tidigare Fahlander, 49 år, dömdes på tisdagen av Örebro tingsrätt till tre år och sex månades i fängelse, i tre fall av grova skattebrott, samt fem års näringsförbud. Han var under flera säsonger, 2010-2014, ishockeylagets största sponsor.

På lördag, 30 mars, inleds 100 års jubilerande allsvenskan i fotboll, i en tid när våld och allvarliga incidenter på läktaren har ökat kraftigt. Ansvariga inom polisen talar till och med om att supporters till  lag från Stockholm, Göteborg och Malmö har ”radikaliserats” och inte är främmande för omstörtande verksamhet.Enligt en kartläggning av SVT har 224 personer tillträdesförbud till den allsvenska premiären.

I SM-final för andra året i rad, och i final för nionde gången på 13 år. Skellefteå AIK är den nya stormakten i svensk ishockey. Det är också mitt tips i kommande duell med den ”gröna väggen” , den forna bandyklubben Rögle BK och i final för andra gången – den första, pandemisäsongen 2021,  slutade med tårar mot Växjö Lakers. 

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

- Egentligen har vi inget genuint idrottsintresse, trots att vi åkt både Vasaloppet och sprungit Lidingöloppet, säger Jan Blad,69, företagsledare och gudfader för Amo Handboll, nykomlingar i handbollsligan.

I Alstermo i Kronobergs län finns elit-handbollens mest anonyma lag, men med störst optimism via stor framtidstro. Och med stort stöd av Amokabel, en skandinavisk branschledande koncern med tre kabelbolag som tillverkar olika typer av ledningar och kablar. 

Sedan starten 1991 har den ideella organisationen Folkspel, via främst BingoLotto och Sverigelotten, betalat ut uppemot 18 miljarder till svenskt föreningsliv.  Men det är inte nog.nu startar Folkspel Joyna, ett nytt digital tlotteri.

Den 14 mars släpps podden Radiosporten Hockey och leds av journalisten Magnus Wahlman tillsammans med experten Per Svartvadet. Här ska mixen av intervjuer med stora hockeyprofiler, historierna bortom isen och aktuella händelser ge något den hockeyintresserade publiken inte får någon annanstans.
Radiosporten Hockey med Wahlman och Svartvadet är en podd där lyssnaren i varje avsnitt får höra några av de mest aktuella och tongivande rösterna inom svensk och internationell hockey. Här blandas intervjuer med aktuella och profiler med analyser från programledarna.
Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.