Charlotte jagas av alla och några till

Charlotte Kalla framstår allt mera som den ende svenske skidåkaren med medaljchans i OS i Sotji. Intresset är därefter med hundratals förfrågningar om intervjuer och diverse åtaganden.
Charlotte Kalla får hundratals förfrågningar om intervjuer och andra åtaganden. Nu har skidförbundet bestämt att stänga av, dvs stoppa alla tänkbar förfrågningar. Foto: Lars Pehrson, TT Nyheter


Hon har övertygat under första delen av säsongen. Förväntningarna har stigit och att det gick något sämre i helgen gjorde henne visserligen besviken, men det är också enda gången som hon inte riktigt har lyckats.

Vill inte säga nej

31:a plats i Världscupsprinten i Davos hade Charlotte Kalla svårt att acceptera och hon var inte heller särskilt munter eller pratsam efteråt.

Det är just det. Det här är tjejen som annars vill vara öppen och visa en glad sida av sig själv. Hon ställer mer än gärna upp inför sponsorer och media.

Till den grad att det blir för mycket.

Nu är trycket värre än någonsin. OS kommer allt närmare och alla vill ha en del av Charlotte Kalla.

Hundratals förfrågningar

Landslagets presschef Torbjörn Nordvall berättar för Expressen om en exceptionell tillvaro.

Hela tiden kommer förfrågningar från omvärlden. Och det är det ena med det andra. Nordvall lyssnar till förfrågningarna och försöker sortera.

- Det är oändligt många. Det kommer nya varje dag. Det har varit flera hundra den här hösten.

Han fortsätter:

- Det som är knutet till tävlingarna är bara en del. Men så har vi en annan del: När tidningar som Vecko-Revyn, Hemmets Journal, Postens Tidning, Sjöräddningssällskapet vill ha sin bit av Charlotte.

Han blir tröttare än henne

Torbjörn Nordvall ska sedan prata med Charlotte som helst vill slippa säga nej.

- Hon är fantastisk duktig på att hantera det här. Jag undrar ofta hur Charlotte orkar med allt. Jag blir själv trött bara av följa allt från sidan, säger Nordvall till Expressen.

Men nu har han tagit ett beslut. Det vår vara nog, det måste finnas en klar gräns.

- Någonstans sliter ju det här på Charlotte. Så nu måste det bli några veckor där hon får möjlighet att koppla av, säger Nordvall.

"Nu stänger vi"

- Vi stänger ner runt Charlotte. 

Med tre placeringar på pallen finns det skäl att tro på en fortsatt bra säsong och nu ska nu hennes självförtroende stärkas ytterligare via några dagar med träning i Davos. 

Sedan flyger Charlotte Kalla hem till Sverige för att fira jul i Sundsvall och fortsatt träning.

Hinc Robur et securitas (inte verifierad)

ons, 2013-12-18 16:50

1. Vadå bara Kalla?

De senaste veckorna har Jessica Lindell-Vikarbyn, Kajsa Kling, Frida Hansdotter, VÖN, Mattias Hargin m.fl. Visat att dom kan vara i toppen. Kommer tabloiderna nu att tala om vi får 10-15 medaljer igen och sedan skriva om misslyckanden i stället för prestationerna i Sotji?

Riksidrottsförbundet, RF, avvisar, regeringens förslag om en skärpning av den svenska spelmarknaden. Det var i somras som socialförsäkringsminister Ardalan Sherkarabi överraskade spelmarknaden med krav på så kallad ”särskild måttfullhet  vid marknadsföring”.

Regeringen vill strama åt och begränsa spelreklam och jämställa reklam för spel med reklam för alkohol och tobak. Därav kravet på särskild måttfullhet..

Djurgårdens supporterförening JO-anmäler polisen efter derbyt, r apporterar Fotbollskanalen

Utlösande var att flera poliser använde pepparspray mot bland annat Djurgården-supportrar vid söndagens allsvenska derby mot AIK.

Striden i Hockeyettan fortsätter, trots  Ishockeyförbundets uppmaning att avbryta bojkotten mot Boden och Karlskrona och vägran att spela matcher I de lagens arenor. 

På fredagen meddelade Piteå Hockey att fredagskvällens möte med Boden Hockey i Björknäshallen är inställd.  Olof Östblom, ordförande i förbundets tävlingsutskott är informerad och har lämnat över ärendet till tävlingsnämnden, ordförande Jonas Sandberg.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Mycket kreativitet krävs för att knyta upp sponsorer. Nu presenteras ett nytt och unikt upplägg med Sportbladet, Obos och Blocket som partners till Damallsvenskan.. Upplägget är att erbjuda fansen att för en dag flytta hem till två spelare!

Till skillnad från en stor del av övriga spelmarknaden representerar de allmännyttiga lotterierna ideella organisationer och gynnar bl a idrotten med miljoner årligen. Nu går Miljonlotteriet, Folkspel och Kombispel samman och bildar SVALO (Sveriges allmännyttiga lotterier). Skälet är att antalet aktörer på spelmarknaden ökar och SVALO ska värna om om de allmännyttiga lotteriernas intresse. 

Ett hockeykaos som saknar motstycke.

Örnsköldsviks HF vägrade i söndags att möta Bodens HF i Hockeyettan,  och inför onsdagens omgång signalerar Mörrum att de vägrar att spela mot Karlskrona.

 Bakgrunden är den uppslitande striden med ligaorganisationen och domen från Riksidrottsnämnden (RIN) där Ishockeyförbundet beordras att ändra i sina tävlingsbestämmelser, paragraf 6:1.

Ytterligare en svensk fotbollsforward stiger i anseende utomlands. Jesper Karlssons karriär fortsätter. Nu är det frågan om vilken internationell klubb som vinner köpslåendet. Jesper har bara att välja mellan etablerade klubbar efter åren i holländska Alkmaar.