Charlotte jagas av alla och några till

Charlotte Kalla framstår allt mera som den ende svenske skidåkaren med medaljchans i OS i Sotji. Intresset är därefter med hundratals förfrågningar om intervjuer och diverse åtaganden.
Charlotte Kalla får hundratals förfrågningar om intervjuer och andra åtaganden. Nu har skidförbundet bestämt att stänga av, dvs stoppa alla tänkbar förfrågningar. Foto: Lars Pehrson, TT Nyheter


Hon har övertygat under första delen av säsongen. Förväntningarna har stigit och att det gick något sämre i helgen gjorde henne visserligen besviken, men det är också enda gången som hon inte riktigt har lyckats.

Vill inte säga nej

31:a plats i Världscupsprinten i Davos hade Charlotte Kalla svårt att acceptera och hon var inte heller särskilt munter eller pratsam efteråt.

Det är just det. Det här är tjejen som annars vill vara öppen och visa en glad sida av sig själv. Hon ställer mer än gärna upp inför sponsorer och media.

Till den grad att det blir för mycket.

Nu är trycket värre än någonsin. OS kommer allt närmare och alla vill ha en del av Charlotte Kalla.

Hundratals förfrågningar

Landslagets presschef Torbjörn Nordvall berättar för Expressen om en exceptionell tillvaro.

Hela tiden kommer förfrågningar från omvärlden. Och det är det ena med det andra. Nordvall lyssnar till förfrågningarna och försöker sortera.

- Det är oändligt många. Det kommer nya varje dag. Det har varit flera hundra den här hösten.

Han fortsätter:

- Det som är knutet till tävlingarna är bara en del. Men så har vi en annan del: När tidningar som Vecko-Revyn, Hemmets Journal, Postens Tidning, Sjöräddningssällskapet vill ha sin bit av Charlotte.

Han blir tröttare än henne

Torbjörn Nordvall ska sedan prata med Charlotte som helst vill slippa säga nej.

- Hon är fantastisk duktig på att hantera det här. Jag undrar ofta hur Charlotte orkar med allt. Jag blir själv trött bara av följa allt från sidan, säger Nordvall till Expressen.

Men nu har han tagit ett beslut. Det vår vara nog, det måste finnas en klar gräns.

- Någonstans sliter ju det här på Charlotte. Så nu måste det bli några veckor där hon får möjlighet att koppla av, säger Nordvall.

"Nu stänger vi"

- Vi stänger ner runt Charlotte. 

Med tre placeringar på pallen finns det skäl att tro på en fortsatt bra säsong och nu ska nu hennes självförtroende stärkas ytterligare via några dagar med träning i Davos. 

Sedan flyger Charlotte Kalla hem till Sverige för att fira jul i Sundsvall och fortsatt träning.

Hinc Robur et securitas (inte verifierad)

ons, 2013-12-18 16:50

1. Vadå bara Kalla?

De senaste veckorna har Jessica Lindell-Vikarbyn, Kajsa Kling, Frida Hansdotter, VÖN, Mattias Hargin m.fl. Visat att dom kan vara i toppen. Kommer tabloiderna nu att tala om vi får 10-15 medaljer igen och sedan skriva om misslyckanden i stället för prestationerna i Sotji?

Aldrig någonsin har en svensk idrottstrupp med damer backats upp så massivt och till priset av så många miljoner. EM-slutspelet för damer innebär en jättesatsning från Svenska Fotbollförbundet och innebär en upptrappning till rekordnivåer. Men målet är också att erövra ett EM-guld och nå mångmiljonutdelning från Uefa.

Idrotts-Sverige förändras. Vissa sporter ökar i antal utövare, värre är att flera tappar medlemmar. Dessutom förfaller många idrottsplatser och hallar, ett stort antal är i bedrövligt skick.

Men det finns också ett nytt idrotts-Sverige. Som i Sjötorp, samhället vid Vänern där Göta kanal börjar eller slutar.

Elless idrottsförening är modellen för framtiden.

 

I dag startar vår artikelserie om anläggningar

Svensk Elitfotboll blir en av de första enskilda aktörerna från Idrotten att vilja synas i bruset och mediapådraget under Almedalsveckan.  SEF ska tillsammans med elitfotbollens huvudpartner, Unibet, genomföra två seminarier. Ämnena är ”Hur kan idrott och spelbolag jobba ansvarsfullt tillsammans” respektive ”hur ska matchfixning bekämpas”.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Nära 7 miljoner kronor utlovas till de klubbar som kvalar till internationellt gruppspel

Europafonden ska hjälpa svenska klubbar att nå ett gruppspel i Champions League, i Europa League eller i Europa Conference League. Pengarna kommer från den så kallade Europafonden som finansieras av elitfotbollens huvudsponsor Unibet. 

Regeringen föreslår flera åtgärder som förstärker arbetet mot matchfixning. Förändringar som innebära ökade möjligheter att stoppa de som förstör idrotten. Samtidigt ska spelbolag tvingas att dela information vid misstanke om matchfixning.

Kampen om idrott i tv hårdnar. Många aktörer vill  in här.  Senast - ett unikt avtal mellan Expressen och klubbarna i Hockeyallsvenskan – minst 50 matcher ska sändas på försäsongen. Expressen har köpt rättigheterna till ett paket. 

Avtalet är möjligt genom ett samarbete mellan Expressen, Spring Media och klubbarna i Hockeyallsvenskan.

Vissa går mot strömmen.  Som Jonas Jerebko, basketstjärnan. Lagom som ishockeyspelare och fotbollsspelare flyr Ryssland skriver han ett nytt kontrakt med CSKA Moskva, vilket innebär, förstås, att han måste bo i den ryska huvudstaden! Men nu har en sponsor därför hävt ett kontrakt. Och på torsdsgen slog också Basketbollförbundet lartm och stänger av honom från landslagsspel.