Marcus och Djurgårdens har egen lösning

Att lönen sänks har många spelare drabbats av när ett lag degraderas i seriesystemet. Det var just vad som hände Marcus Nilson, men efter en rättstvist har arbetsdomstolen dömt Djurgården att betala nära 1 miljon kronor.
Djurgården ska enligt arbetsdomstolen betala nära 1 miljon kronor till Marcus Nilson efter schismen runt hans kontrakt. Nu visar det sig att Marcus Nilson och Djurgården har samtal om alternativa lösningar.


Arbetsdomstolen anser att Marcus Nilsons dåvarande arbetsgivare, Djurgårdens hockey, avskedade honom utan laga skäl.

Stämde Djurgården

Djurgården och Nilson kom att ha rakt motsatta uppfattningar efter att klubben ramlat ur dåvarande elitserien 2012. Då ansåg klubben att man hade rätt att sänka hans löns, vilket inte 35-åringen accepterade.

Nilson som hade två år kvar på kontraktet vägrade att acceptera förslaget och ansåg sig tvungen att lämna klubben och spela vidare i HV71 i Jönköping.

Arbetsdomstolen anser att Djurgården inte hade rätten att sänka lönen eller avsluta kontraktet i förtid. I uppgörelsen fanns det inte tillräcklig lydelse om att det var möjligt i händelse av att laget åkte ur högsta serien. 

Månadslönen sänktes

Klubbytet innebar att han fick 25 000 kr mindre i månadslön och just den mellanskillnaden, upp till 250 000 kronor, krävde han att Djurgården skulle betala eftersom två år egentligen återstod av kontraktet.

Arbetsdomstolen ger nu alltså Nilson rätt och Djurgården måste betala 24 031 kronor från från maj 2012 till november 2013, då Nilsons kontraktstid tog slut.

Sluträkningen blir nära 1 miljon kronor, inklusive ränta och ersättning för rättegångskostnader om 125 000 kr.Det är fackförbundet unionen tillsammans med spelarfacket Sico som har företrätt Nilson.

Men fallet är därmed inte avslutat. Nu har Djurgården och Marcus Nilson diskuterat olika lösningar. På klubbens hemsida hävdas "Med hänsyn till parternas avsikt, de ekonomiska förutsättningar som gäller för spel i HockeyAllsvenskan, Djurgården Hockeys ekonomi samt att han inte vill skada Djurgården Hockey har Marcus Nilson utfäst att inte utkräva hela det tilldömda ersättningsbeloppet. Avståendet av ersättning kan ske i olika former och kombinationer, exempelvis att Marcus är med och tecknar aktier i en kommande nyemission som Djurgården Hockey avser att påbörja alternativt andra former av avstående. Djurgården Hockey och Marcus skall omgående sätta sig ned och hitta en överenskommelse som gagnar båda parter."

I artikeln hänvisas också till "Domen kan därför stor principiell innebörd för samtliga klubbar i SHL och Hockeyallsvenskan" och därför ska en översyn ske.

Morrande (inte verifierad)

mån, 2015-01-12 22:14

1. MN

KG Vill ödmjukt påpeka att jag som följt DIF fotboll o hockey sedan 60- talet hoppas innerligt att ryktena om Nilsson är osanna. Vi har få stjärnor och har med tanke på det och 7 miljonersrånet presterat bra. Vår lagmoral är alltså superviktig och vi kan inte riskera den även om han spelar gratis! Det sista vi behöver är bojkott, publiktapp och interna motsättningar! Titta på borta/ hemmafacit vad vår publik betyder... Vad en acceptans att MN kommer , även om han spelar gratis i skam över sitt tidigare beteende, innebär är svårt att säga men att det är negativt för vår lagmoral, våra publikintäkter och vår fina stämning är självklart! Skulle en enda krona betalas till Nilsson av de pengar jag och andra samlat in får det fruktansvärda konsekvenser! En gubbe som jag bidrar helt enkelt aldrig mer, medan många yngre säkert bojkottar. Jag led när klacken bojkottade och vi var 4000 på Globen ibland! Just denna typ av okänslighet från dåvarande ledning var orsaken! Låt oss lära av detta! Om MN fortf hotar att kräva de pengar han har juridisk rätt till, om han ej får spela av dem, är han en usel person, men ge honom hellre pengarna än släpp in honom i vårt omklädningsrum! Hoppas detta bara är rykten och att ingen i ledningen är omdömeslös nog att ens överväga MN som ett alternativ! Det verkar tyvärr vara sant! Om styrelsen riskerar balansen i vårt överpresterande billiga dag för en överårig svikare som varit svindyr för klubben historiskt och inte spelat bra på många år och samtidigt riskerar relationen m fansen som tagit år att repara sedan tidigare lednings katastrof - " diplomati", är omdömeslösheten så monumental att man bör avgå! Rekrytering handlar om riskmimimering och uppsidsn i potential skall vara större än nedsidan! Här är potentialen gigantisk på nersidan och uppsidsn liten! En dåraktig rekrytering!

Riksidrottsförbundet, RF, avvisar, regeringens förslag om en skärpning av den svenska spelmarknaden. Det var i somras som socialförsäkringsminister Ardalan Sherkarabi överraskade spelmarknaden med krav på så kallad ”särskild måttfullhet  vid marknadsföring”.

Regeringen vill strama åt och begränsa spelreklam och jämställa reklam för spel med reklam för alkohol och tobak. Därav kravet på särskild måttfullhet..

Djurgårdens supporterförening JO-anmäler polisen efter derbyt, r apporterar Fotbollskanalen

Utlösande var att flera poliser använde pepparspray mot bland annat Djurgården-supportrar vid söndagens allsvenska derby mot AIK.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Mycket kreativitet krävs för att knyta upp sponsorer. Nu presenteras ett nytt och unikt upplägg med Sportbladet, Obos och Blocket som partners till Damallsvenskan.. Upplägget är att erbjuda fansen att för en dag flytta hem till två spelare!

Till skillnad från en stor del av övriga spelmarknaden representerar de allmännyttiga lotterierna ideella organisationer och gynnar bl a idrotten med miljoner årligen. Nu går Miljonlotteriet, Folkspel och Kombispel samman och bildar SVALO (Sveriges allmännyttiga lotterier). Skälet är att antalet aktörer på spelmarknaden ökar och SVALO ska värna om om de allmännyttiga lotteriernas intresse. 

Ett hockeykaos som saknar motstycke.

Örnsköldsviks HF vägrade i söndags att möta Bodens HF i Hockeyettan,  och inför onsdagens omgång signalerar Mörrum att de vägrar att spela mot Karlskrona.

 Bakgrunden är den uppslitande striden med ligaorganisationen och domen från Riksidrottsnämnden (RIN) där Ishockeyförbundet beordras att ändra i sina tävlingsbestämmelser, paragraf 6:1.

Ytterligare en svensk fotbollsforward stiger i anseende utomlands. Jesper Karlssons karriär fortsätter. Nu är det frågan om vilken internationell klubb som vinner köpslåendet. Jesper har bara att välja mellan etablerade klubbar efter åren i holländska Alkmaar.