Finansiären är vd:n själv

Thomas Johansson antog uppgiften och blev tillförordnad vd i februari. Sedan dess har han jobbat tolv timmar dagligen och nu avslöjas att det är han som går in med 10 miljoner kronor för att rädda AIK Hockey.
Thomas Johansson räddar AIK Hockey undan konkurs, både som ordförande och finansiär.

 

Degraderingen, grishuvuden på AIK-ledares bilar, en utbredd stor besvikelse – men AIK Hockey tycks resa sig ur bedrövelsen.

Thomas Johansson sa ja till att hoppa in som vd för två månder sedan. Sedan dess har han inte gjort annat än jobbat med klubbens ekonomi. Den existerade egentligen inte, AIK var dömt till undergång.

Han höll fasad

- Det saknades 10 miljoner och vi kunde inte betala ut spelarlöner, medgav Thomas Johansson när han berättade om villkoren vid ett medlemsmöte i AIK.

Fram till dess har han föredragit att hålla en fasad.

- Det är oerhört inspirerande att få vara ansvarig för AIK Ishockey. Vi är i en tuff situation men har stor potential att vända allt  här till något positivt.

Så sa han när han tillträdde för åtta veckor sedan. Verkligheten var en helt annan.

- Det var ett ekonomisk kaos. Jag har jobbat nästan 24 timmar om dygnet. Har rotat i gamla papper och försökt se någon utväg.

"Långsiktigt lån"

Supportrarna uppfattat det som stiltje. I själva verket ansträngde sig Thomas Johansson natt och dag för att rädda klubben från konkurs.

Skulderna uppgick till 10 miljoner, men i torsdags kommunicerades nyheten om att ”Räddningen blev en extern finansiär som i sista stund gick in med 10 miljoner kronor.” Thomas Johansson sa också:

- Det är ett långsiktigt lån med låg ränta. Hade han haft mer pengar hade han stoppat in dem direkt, svarade Thomas Johansson och antydde redan då vad som egentligen var sanning.

"Jo, det är jag"

Det tog två dagar, sedan avslöjades att finansiären var Thomas Johansson själv.Han har ett förflutet inom livsmedelsbranschen och kan efter framgångsrikt företagande ge AIK finansiella möjligheter till en fortsättning. 

Slutligen erkände han i DN att ”Ja, så är det”.

Han insåg att det var enda möjligheten. Det fanns inte tid till att söka räddning på annat håll.

- Vi ska bygga ett starkt AIK. Med stöd av fans och sponsorer.Med riktiga budgetar.

Det där med hjärtat

Han betonar vikten av att tänka företagsmässigt och mindre med hjärtat...

Sagt av samme man som uppenbarligen har ett mycket stort hjärta för sin klubb.

- Se det som ett lån med låg ränta.

Nu har Thomas Johansson gett AIK Hockey åtminstone tillfälligt andrum, men fortsättningen är ändå minst lika tuff.

- Vi måste få ihop 20 miljoner i spelarbudget för att ha möjligheter att hävda oss.

- Vi ligger långt efter övriga klubbar. Vi måste först ha tag på en tränare och en målvakt. Där börjar man bygga ett hockeylag.

Att ha en sådan person som Thomas Johansson är inte heller helt fel.

Thomas Ejderhov

Den svenska hockeykartan blir allt mindre – det kan inte vara förbundsbasen Anders Larssons visioner om en ishockey för alla. Förbundets överklagandenämnd har avslagit fyra lags klagan sedan Licensnämnden inte beviljat spel i Hockeyettan säsongen 2024-2025.

Beslutet avser lagen Strömbro, Kristianstad, Bäcken och KRIF Hockey (Kallinge-Ronneby)  som samtliga degraderas till Hockeytvåan. Beskedet kan överklagas till Riksidrottsnämnden (RIN).

Det är Peter Stordalens stora dag.Friends Arena blir Strawberry Arena efter att Stockholm Live, som sköter driften av arenan, slutit avtal med Petter Stordalens hotellkedja Strawberry. Avtalet med den norske entreprenören löper på tio år och handlar om en affär på över 100 miljoner kronor

Bygget av arenan var starten för utvecklingen av Arenastaden och är fortsatt en katalysator för områdets attraktionskraft.  

OS-invigningen är bara ett par dagar bort.  Det må vara världens största idrottsfest, men det är också den särklassigt dyraste. Totalkostnaden för olympiska spelen har skjutit i höjden till över 187 miljarder dollar sedan 2000, tre gånger mer än planerat. För att vara värd kommer Paris sannolikt att spendera över 9,6 miljarder dollar, mer än turismintäkterna ger och 76 procent mer än planerat.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Elite Hotels of Sweden är stolta att tillkännage att vår grundare, Bicky Chakraborty, har valts in i Swedish Tennis Hall of Fame. En av Svenska Tennisförbundets största sponsorer tar plats bredvid legendarer som Björn Borg, Stefan Edberg, Mats Wilander,s Magnus Norman, Thomas Enqvist och Kent Karlsson.

Den sista fotbollsmatchen i EM är nu färdigspelad och folkfesten är över. Men statistiken hos behandlingsföretaget Spelfriheten visar klart på något annat än festliga siffror. Istället kan vi se hur mycket ett mästerskap av denna kaliber inebär för antalet personer som behöver söka hjälp för sitt spelande.

Ingen kan undgå att OS är i antågande.  Det blir en och annan timme framför TV:n de närmaste veckorna. Inget slötittande utan vi är på helspänn hela tiden.  Man vill ju ha koll på allt. I klartext, det tar på krafterna att vara uppdaterad . Vi förbereder på skilda sätt. Vissa kan till och med strunta i evenemanget, andra sitter som klistrade vid tv:n.

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.