Stadium tvingas byta vd

Samtidigt som sportkedjan Stadium har fortsatt medvind framkommer att vd:n Gustaf Öhrn vill lämna företaget efter sju år.
Stadium har gjort den första satsningen utanför Norden i och med öppnandet av en butik i Hamburg.
Annons

 

Stadiums tillväxt de senaste åren fortsätter och omsättningen för det brutna räkenskapsåret 2013/14 landar på drygt 6,3 miljarder kronor inklusive moms. Det är en ökning med drygt 250 miljoner jämfört med förra året. Under samma period har resultatet ökat med 10 procent till 220 miljoner kronor.

Uppnått många mål

– Det har varit ett historiskt år för Stadium där vi firat 40 år av sport och dessutom förberett vår etablering i Hamburg. Men efter sju lärorika och framgångsrika år känner jag att det blivit dags att lämna Stadium, avslöjar nu Gustaf Öhrn. 

- Jag känner en enorm stolthet och vi har uppnått många av de mål jag hade när jag tillträdde och det är ett fantastiskt fint bolag som jag lämnar till hösten, säger Gustaf Öhrn.

De senaste åren har konkurrensen inom sportbranschen ökat. Trots en marknadsledande ställning i Sverige fortsätter företaget att ta marknadsandelar och har under året haft en bättre tillväxt än branschen.

- Många i branschen har haft tuffa år men vi har stått starka och fortsatt växa. Vårt koncept med sport- och sportmode till bästa pris för hela familjen fungerar mycket väl, betonar Öhrn.

Nya etableringar

Expansionen av Stadium Outlet har inneburit att sex nya butiker och totalt finns nu 29 butiker i Sverige och en butik i Finland. 

- För mig är Stadium Outlets tillväxt speciell eftersom det är en resa där jag fått vara med från start, berättar Gustaf Öhrn.

Rekryteringen av en ny vd har inletts, men Gustaf Öhrn kommer att fortsätta på posten fram till den 1 oktober 2015. Därefter blir Karl Eklöf tillförordnad vd fram till dess att en ny vd är på plats.

- Under de sju år vi har fått förmånen att arbete med Gustaf Öhrn har Stadium lyft lönsamheten i företaget till en ny nivå. Jag är övertygad om att Gustaf kommer att lyckas i det han företar sig, säger Stadiums grundare, huvudägare och vice styrelseordförande Ulf Eklöf.

Mitt i bedrövelsen kommer glädjebeskedet – RF och Fotbollförbundet  har lyckats skrapa ihop 35 miljoner kronor som delas ut som stöd  i stöd till de allsvenska lagen, Klubbarna i herrallsvenskan får dela på nästan 27 miljoner och de i damallsvenskan får  knappt 3 miljoner.

Är det en ny affärsidé, eller..?För att nyttja entréhallen vid Tegera arena som vaccinationscentral tar Leksands IF 3 000 kr per dag. Några mil bort väljer Smedjebackens kommun  att inte ta en krona i betalning för att att regionen ska kunna använda Barken Arena i samma syfte.

I Jens Linds hyllade TV- dokumentär om Sven Tumba berättas om  en insamlingsstiftelse till förmån för barn och ungdomar i Sydafrika. Målbilden är att utföra en samhällsnyttig insats, bland annat genom att utbilda lärare och bygga skolor i Durban-regionen.

Det officiella namnet var Sven Tumba Sport for Education Insamlingsstiftelse.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Rådgivnings- och revisionsföretaget EY blir ny huvudpartner till Svensk Innebandy. Det signerade avtalet sträcker sig över 2023 och innebär att EY blir huvudpartner för de svenska landslagen, de allsvenska serierna, SM-finalen samt officiell partner för Svenska Cupen. 

För ett år sedan avslöjades Unibets rekordsponsring när bolaget gick in som huvudpartner till svensk elitfotboll. Ett avtal som löper över sex år, med option på ytterligare sex år, med ett initialt värde på 900 miljoner kronor eller om optionen utlöses ett totalt värde på 1,8 miljarder.  Nu väljer Unibet att utöka satsningen genom att också bli presentationspartner.

IFK Göteborg förstärker truppen med Marek Hamsik – en sensationell övergång och av många betraktad som allsvenskans fräckaste värvning genom tiderna.

 Denoch slovakiske storstjärnan kom till Göteborg på söndagen, undersöktes av läkare på måndagen då han också besökte Kamratgården och skrev sedan på ett sex månader långt kontrakt med IFK.