Stadium tvingas byta vd

Samtidigt som sportkedjan Stadium har fortsatt medvind framkommer att vd:n Gustaf Öhrn vill lämna företaget efter sju år.
Stadium har gjort den första satsningen utanför Norden i och med öppnandet av en butik i Hamburg.

 

Stadiums tillväxt de senaste åren fortsätter och omsättningen för det brutna räkenskapsåret 2013/14 landar på drygt 6,3 miljarder kronor inklusive moms. Det är en ökning med drygt 250 miljoner jämfört med förra året. Under samma period har resultatet ökat med 10 procent till 220 miljoner kronor.

Uppnått många mål

– Det har varit ett historiskt år för Stadium där vi firat 40 år av sport och dessutom förberett vår etablering i Hamburg. Men efter sju lärorika och framgångsrika år känner jag att det blivit dags att lämna Stadium, avslöjar nu Gustaf Öhrn. 

- Jag känner en enorm stolthet och vi har uppnått många av de mål jag hade när jag tillträdde och det är ett fantastiskt fint bolag som jag lämnar till hösten, säger Gustaf Öhrn.

De senaste åren har konkurrensen inom sportbranschen ökat. Trots en marknadsledande ställning i Sverige fortsätter företaget att ta marknadsandelar och har under året haft en bättre tillväxt än branschen.

- Många i branschen har haft tuffa år men vi har stått starka och fortsatt växa. Vårt koncept med sport- och sportmode till bästa pris för hela familjen fungerar mycket väl, betonar Öhrn.

Nya etableringar

Expansionen av Stadium Outlet har inneburit att sex nya butiker och totalt finns nu 29 butiker i Sverige och en butik i Finland. 

- För mig är Stadium Outlets tillväxt speciell eftersom det är en resa där jag fått vara med från start, berättar Gustaf Öhrn.

Rekryteringen av en ny vd har inletts, men Gustaf Öhrn kommer att fortsätta på posten fram till den 1 oktober 2015. Därefter blir Karl Eklöf tillförordnad vd fram till dess att en ny vd är på plats.

- Under de sju år vi har fått förmånen att arbete med Gustaf Öhrn har Stadium lyft lönsamheten i företaget till en ny nivå. Jag är övertygad om att Gustaf kommer att lyckas i det han företar sig, säger Stadiums grundare, huvudägare och vice styrelseordförande Ulf Eklöf.

Sportchefen Daniel Andersson och klubbdirektören Niclas Carléntycker att livet är  ganska behagligt just nu.Malmö FF fortsätter att förstärka sin maktposition inom svensk fotboll. Om MFF besegrar Rangers i dubbelmötet finns 90 miljoner inom räckhåll. Det är bara början på utbetalningarna om framgångarna fortsätter.

En av Sveriges mest kända och besökta evenemangsarenor, Ericsson Globe, byter namn till Avicii Arena. Genom ett unikt samarbete mellan Stockholm Live, stiftelsen Tim Bergling Foundation samt Trygg-Hansa och Bauhaus, blir en av landets mest ikoniska byggnader nu en symbol och mötesplats för arbetet med att förebygga psykisk ohälsa bland unga.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Landets största sponsorföretag, ISP Sport & Marketing, tar sats inför framtiden.

2020 blev omtumlande, men huvudägaren, Andreas Ottermark lyckades att styra rätt i en rad beslut och facit blev utomordentligt. Nu siktar Andreas och hans 30 medarbetare högt - en internationell lansering ska ske, planerna ligger klara och snart inleds offensiven.

För ett år sedan avslöjades Unibets rekordsponsring när bolaget gick in som huvudpartner till svensk elitfotboll. Ett avtal som löper över sex år, med option på ytterligare sex år, med ett initialt värde på 900 miljoner kronor eller om optionen utlöses ett totalt värde på 1,8 miljarder.  Nu väljer Unibet att utöka satsningen genom att också bli presentationspartner.

Kommande säsong direktsänder streamingtjänsten Viaplay samtliga matcher från världens mest populära fotbollsliga Premier League.Ett nytt avtal mellan Nordic Entertainment Group och Premier League gör det möjligt att välja och vraka bland samtliga matcher i spelschemat.

Under den gångna säsongen satte han personliga rekord med 19 mål och 30 poäng i Minnesota Wild. Och nu kom klubben och erbjöd ett kontrakt värt omkring 358 miljoner kronor. Det innebär en årslön  på cirka 45 miljoner kronor.