Det här gör gänget i dag

En gång turnerade de runt världen, Joakim Haeggman, Johan Ryström, Pierre Folke, Jesper Parnevik, Robert Karlsson och Per-Ulrik Johansson. Sen kom vardagen. Nu har också Per-Ulrik skaffat jobb.
Det vad då det, 1997 och Ryder Cup på spanska Valderama. Per-Ulrik Johansson tillsammans med Jesper Parnevik, den blivande svågern, följer bollen vid ett utslag. Foto: TT

 

Livet efter golfen – är snarare livet med golfen.

Framgångsrika i varierande grad, men livet var golf och åter golf. En dag kom en vardag i takt med en stigande ålder. 

Det gör de i dag

Men det är inte annat än naturligt att flera av dem jobbar med golf än i dag.

Joakim Haeggman, 46, är säljare av John Deere hemma i Kalmar.

Johan Ryström, 51, jobbar med Viasat, Audi och Pargate (kikaren).

Pierre Fulke, 46, också på Viasat och golfbanearkitekt.

Jesper Parnevik, 50, spelar på veterantouren i USA.

Robert Karlsson, 46, är den ende som är kvar på både Europatouren och USA-touren.

Utbildat sig

Och nu senast sa Per-Ulrik Johansson ja till erbjudandet att bli vd på Wermdö Golf & Country Club där han tillträder den 1 oktober.

Per-Ulrik har varit professionell golfspelare på Europatouren och PGA-touren från 1991 till 2011, men har också skaffat sig en utbildning via studier i business och psykologi på Arizona State University och dessutom har han pluggat på Cruyff Institute vid IFL/Handelshögskolan. 

Han vann sex tävlingar på Europatouren och han tillhörde det vinnande Europeiska Ryder Cup laget på Oak Hill 1995 och på Valderama 1997. 

Vann 47 miljoner

- Intressant och utmanande, tycker Per-Ulrik om sitt första jobb på heltid. Förutom golf...

- De senaste åren har jag haft en övergång från professionellt golfspel till att ta ett kliv in i den ”riktiga affärsvärlden”. Det är en stor omställning, men samtidigt mycket spännande.

Wermdö Golf & Country Club är en attraktiv golfklubb med ett fantastiskt läge i Stockholms skärgård och Per-Ulrik Johansson har ansvaret för en fortsatt utveckling.

Han ska fortsätta kommentera golf på Viasat Golf och har dessutom några uppdrag för VW och Ward Vines. 

Under sin karriär vann han 47 miljoner och förutom lönen som vd ska han bli belönad med uppskattning från medlemmar som kan vara nog så krävande.

Handbollslandslaget har snittlön på 678 000 kr 

Det är skillnad på folk och folk, inte minst ekonomiskt i idrottens värld.

 Svensk handboll, med sikte VM-final i Tele 2 söndagen den 29 januari, spelar i helt annan division än Janne Anderssons fotbollslandslag eller Sam Hallams Tre Kronor.

SVT direktsänder upp mot 60 timmar från SM-veckan i Skövde som pågår mellan 31 januari och 5 februari. Uppe på Billingen, där också längdskidtävlingarna avgörs, kommer SVT att ha en studio med Maria Wallberg som programledare. Alla de stora svenska stjärnorna, med den nyblivna Tour de Ski-vinnaren Frida Karlsson väntas vara på plats för att tävla.

Idag inleds bilsporttävlingen Race of Championsigång på isarna utanför Piteå havsbad. Ett evenemang som lockar världseliten inom olika motorsporter och som tidigare har arrangerats bland annat i Barcelona, Peking, Mexico City, London och Miami. Från världsmetropoler till Piteå havsbad  för en folk- och motorfest.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Luftslott – eller en seriös satsning? Framtiden ger svar.

Hamburgerkedjan Brödernas intåg i Hockeyettan-laget Väsby IK, rör upp känslor i hockey-Sverige.  Högst ropade Aftonbladet som skrek i falsett att Väsby har ”sålt sin själ, falskhet & tjuveri”

Riksdagen har fattat beslut i fråga om propositionen om en förstärkt spelreglering. 

– Sammantaget väldigt positivt för våra allmännyttiga lotterier, säger Hans Sahlin, vd på Folkspel och ordförande i SVALO (Sveriges Allmännyttiga Lotterier).

Striden om läsarna, och tittarna, tar fart. Tidningarnas kamp intensifieras. Expressen är senaste beviset. En stor satsning är presenterad och består av att locka människor som vill ha levande bilder. Expressen har säkrat tv-rättigheterna till ett 60-tal försäsongsmatcher i fotboll.

Hockeyallsvenska Djurgården har presenterat ännu en profilvärvning, 36-årige Linus Klasen, närmast från spel i den schweiziska andra ligan med EHC Visp. Av familjeskäl har Klasen valt att bryta kontraktet och flytta hem till Huddinge. Avtalet är på tre år och han väntas debutera redan till helgen.