Det här gör gänget i dag

En gång turnerade de runt världen, Joakim Haeggman, Johan Ryström, Pierre Folke, Jesper Parnevik, Robert Karlsson och Per-Ulrik Johansson. Sen kom vardagen. Nu har också Per-Ulrik skaffat jobb.
Det vad då det, 1997 och Ryder Cup på spanska Valderama. Per-Ulrik Johansson tillsammans med Jesper Parnevik, den blivande svågern, följer bollen vid ett utslag. Foto: TT
Annons

 

Livet efter golfen – är snarare livet med golfen.

Framgångsrika i varierande grad, men livet var golf och åter golf. En dag kom en vardag i takt med en stigande ålder. 

Det gör de i dag

Men det är inte annat än naturligt att flera av dem jobbar med golf än i dag.

Joakim Haeggman, 46, är säljare av John Deere hemma i Kalmar.

Johan Ryström, 51, jobbar med Viasat, Audi och Pargate (kikaren).

Pierre Fulke, 46, också på Viasat och golfbanearkitekt.

Jesper Parnevik, 50, spelar på veterantouren i USA.

Robert Karlsson, 46, är den ende som är kvar på både Europatouren och USA-touren.

Utbildat sig

Och nu senast sa Per-Ulrik Johansson ja till erbjudandet att bli vd på Wermdö Golf & Country Club där han tillträder den 1 oktober.

Per-Ulrik har varit professionell golfspelare på Europatouren och PGA-touren från 1991 till 2011, men har också skaffat sig en utbildning via studier i business och psykologi på Arizona State University och dessutom har han pluggat på Cruyff Institute vid IFL/Handelshögskolan. 

Han vann sex tävlingar på Europatouren och han tillhörde det vinnande Europeiska Ryder Cup laget på Oak Hill 1995 och på Valderama 1997. 

Vann 47 miljoner

- Intressant och utmanande, tycker Per-Ulrik om sitt första jobb på heltid. Förutom golf...

- De senaste åren har jag haft en övergång från professionellt golfspel till att ta ett kliv in i den ”riktiga affärsvärlden”. Det är en stor omställning, men samtidigt mycket spännande.

Wermdö Golf & Country Club är en attraktiv golfklubb med ett fantastiskt läge i Stockholms skärgård och Per-Ulrik Johansson har ansvaret för en fortsatt utveckling.

Han ska fortsätta kommentera golf på Viasat Golf och har dessutom några uppdrag för VW och Ward Vines. 

Under sin karriär vann han 47 miljoner och förutom lönen som vd ska han bli belönad med uppskattning från medlemmar som kan vara nog så krävande.

Ansvariga inom Malmö Redhawks är på hugget. I takt med att nyförvärv ökar - nu har sju nyförvärv presenteras, varav Carl Söderberg är det absoluta klippet - växer  skaran av av sponsorer. Senaste nytt -  Bravida hartagit beslutet  att öka engagemanget som huvudpartner igen. 

En av Sveriges mest kända och besökta evenemangsarenor, Ericsson Globe, byter namn till Avicii Arena. Genom ett unikt samarbete mellan Stockholm Live, stiftelsen Tim Bergling Foundation samt Trygg-Hansa och Bauhaus, blir en av landets mest ikoniska byggnader nu en symbol och mötesplats för arbetet med att förebygga psykisk ohälsa bland unga.

En svensk seger som öppnar perspektivet. Polen härnäst, men nu kan man se konturerna av ett avancemang. Då handlar det inte enbart om sportsliga värden utan i lika hög grad om pengar i belöning. Faktum är att Sverige redan har tjänat 100 miljoner kronor!

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Första avtalet gjordes upp för 50 år sedan. Det består än i dag. Svenska Fotbollförbundet och Folksam har inte tröttnat på varandra utan fortsätter satsningen  och förlänger partneravtalet. 

 Folksam förstärker en position och roll som man vill betona – att vara ”idrottens försäkringsbolag”.

För ett år sedan avslöjades Unibets rekordsponsring när bolaget gick in som huvudpartner till svensk elitfotboll. Ett avtal som löper över sex år, med option på ytterligare sex år, med ett initialt värde på 900 miljoner kronor eller om optionen utlöses ett totalt värde på 1,8 miljarder.  Nu väljer Unibet att utöka satsningen genom att också bli presentationspartner.

Det är ingen måtta på stjärnglansen och antalet personer när Disovery presenterar medarbetarna vid OS i Tokyo. Men du känner igen de flesta som antingen f d aktiva och framträdande inom idrott eller tidigare synbara i olika TV-kanaler. Det de nu har gemensamt är att de ska guida oss i Discovery+, Kanal 5 och Kanal under några sommarveckor genom Olympiska  spelen iJapan. Lönebudgeten för närmare 50 medarbetare vore rätt intressant ...

60 välkomna miljoner. Glädjen i IFK Norrköping var stor när jätteaffären med ryska klubben Rubin Kazanprese presenterades på torsdagen.  Sead Haksabanovic flyttar dit och fotbolls-Sveriges tredje största affär är ett faktum. Bara Zlatan Ibrahimovic och Alexander Isak har varit dyrare.