Han går från Pippi till AIK

Mikael Ahlerup blir ny VD för AIK Fotboll AB. En stark entreprenör som har gjort sig känd som mannen bakom expansionen av Pippi Långstrump och Astrid Lindgrens Värld i Vimmerby.
Mikael Ahlerup, till vänster, är ny vd i AIK Fotboll AB. Så sent som i april blev han ordförande i Stiftelsen Idre Fjäll där han efterträdde då Jonas Bergqvist.
Annons

 

Thomas Edselius har avgått och ersättare blir alltså Mikael Ahlerup som tillträder den 1 augusti och många i klubben ser med spänning fram emot vad han kan åstadkomma. Mikael Ahlerup har en mycket stark drivkraft och är känd för att åstadkomma resultat.

- Jag är förstås medveten om att det är en rejäl utmaning, men det är också en roll jag trivs med, säger Mikael Ahlerup.

AIK klubben i hans hjärta

Han har många gånger upprepat i sina tidigare jobb ord som ”Det handlar om att ha en röd tråd i verksamheten. Upplevelsen börjar redan med papperskorgar på parkeringsplatsen, som jag kan slänga skräp från bilen i, till en bra restaurang och ett vänligt bemötande där du ser och bekräftar gästen”.

Vad övertygade honom?

- Jag lockas av styrelsens tydliga ambition att med en professionell ledning etablera AIK på en högre nivå. 

Han har 17 år som direktör i näringslivet bakom sig och tar sig nu an en uppgift med en annorlunda målbild. Ahlerup framhåller att AIK är klubben i hans hjärta.

- Potentialen är enormt stor och att få vara med och bidra till att utveckla AIK för framtiden gör mig till en lycklig man idag.

Spännande val

Mikael Ahlerup har mottagit ett flertal utmärkelser, bland annat utsågs han 2011 till Årets Chef. Han har även haft jobb inom TUI Nordic/Fritidsresegruppen där han ansvarat för service- och gästupplevelsen för den nordiska marknaden.

Senast i april sa han ja till att bli ordförande i Stiftelsen Idre Fjäll. Han efterträdde då Jonas Bergqvist, förre landslagsspelaren i ishockey.

Med Mikael Ahlerup som ny VD tar AIK Fotboll ett steg i ambitionen att bygga en professionell ledning sosm tar sikte mot spel i Europa.  

- AIK Fotboll får en stark ledare med mångårig VD-erfarenhet från publika verksamheter. Genom att sätta själva upplevelsen i centrum samt med en stor förståelse för vad en besökare vill ha har Mikael framgångsrikt utvecklat flera verksamheter och med rejäl tillväxt som resultat, säger AIK Fotbolls ordförande Johan Segui.

Thomas Ejderhov

RF-ordförande Björn Eriksson får svidande kritik för sitt sätt att leda landets största folkrörelse. I spetsen för attacken står Hockeyförbundets ordförande, Anders Larsson, som tillsammans med tio ytterligare specialförbund lämnat in  en motion till kommande RF-stämma i Uppsala i maj.

I en lång krönika på Hockeyförbundets hemsida svingar Larsson vilt mot RF och dess ordförande.

Göteborg får en ny jätteanläggning för padel. Det är företaget  Time4Padel som i samarbete med fastighetsbolaget Tuvebacken Förvaltnings AB planerar  ennybyggnation i Torslanda/Björlanda.  Parterna siktar på en unik anläggning som ska öppna i november-december.

Inte en dag utan nyheter och spekulationer runt när, var hur  ishockey-VM ska spelas. Till Belarus vill ingen, men det är värre med beslut. Internationella Ishockeyförbundet har beslutsvånda Belarus. Men nu gör en dansk journalist, Klaus Zaugg, ett avslöjande. Denne man ska ha tillgång till exklusiva uppgifter och hävdar med bestämdhet att Danmark, Lettland och Slovakien tar över som arrangör.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

IIHF, det internationella hockeyförbundet, trängs allt hårdare mot repen. I ett inlägg på sociala medier skrev på lördagen den tjeckiska biltillverkaren Skoda, som har sponsrat ishockey-VM i 28 år, att företaget väljer att avbryta sitt engagemang – om VM spelas i Belarus som planerat 21maj-6 juni.

- Uppgifter om fixade matcher är vardagsmat för oss.

Den skrämmande bilden ger poliskommissarie Fredrik Gårdare, chef för polisens aktionsgrupp mot idrottsrelaterad brottslighet.

 I kväll, onsdag, är det premiär för en synnerligen annorlunda NHL-säsong med matcher varje dag. – och Viaplay  via streamingtjänsten direktsänder samtliga 868 grundspelsmatcher samt slutspelet.

Den 8 november sänkte Varbergs Astrit Selmani, 23 år, Hammarby med tre mål i 5-2-seger hemma på Påskbergsvallen. På fredagen presenterades han som Hammarbys spelare med ett kontrakt på fyra år, och enligt uppgifter är det Hammarbys största transfer någonsin.