Men Janne har också ett extraknäck

Fotbollens förbundskapten, Janne Andersson, förlänger sitt kontrakt över EM 2024 i Tyskland skriver Svenska Fotbollförbundet på sin hemsida. ”Jag har världens bästa jobb”, säger Janne som tycks vara bra på att löneförhandla.

Fotbollslandslagets assisterande förbundskapten Peter Wettergren och förbundskapten Janne Andersson
Annons

Janne, som är just Janne med fotbolls-Sverige, blev förbundskapten för A-landslaget efter EM 2016. Det nya kontraktet innebär också en löneförhöjning. Enligt Fotbollskanalen tjänade Andersson 5 378 636 kronor 2018. En rejäl ökning jämfört med 2017 då han tjänade 3 951 279 kronor. 2018 års lön innehåller säkerligen en rejäl bonus för VM-framgången i Ryssland. 

- Jag brukar säga att jag har världens bästa jobb och det menar jag verkligen. När vi började diskutera förlängning fanns det inget tvivel för mig, säger han till hemsidan.

Peter Wettergren är assisterande förbundskapten. Han tjänade 2,7 miljoner kronor 2018. Hans nya kontrakt är inte klart. Stannar han också över EM 2024?

- Om det hade varit helt klart så hade det i sådana fall också kommunicerats , säger Förbundets generalsekreterare Håkan Sjöstrand.

Räkna med Wettergren

Frågan kan anses som klar. Wettergren fortsätter, säkert med en löneförhöjning även för honom, för Janne säger:

- Jag ser fram emot att tillsammans med mina medarbetare ta oss an de häftiga utmaningar som ligger framför oss.

Damernas förbundskapten Peter Gerhardsson tjänade 1,8 miljoner kronor 2018. Han blev förbundskapten i augusti 2017. Gerhardsson förlängde för en vecka sedan sitt kontrakt över VM 2023, som avgörs under sommaren.

Både Janne och Peter och deras assisterande förbundskaptener gick från april ned i löner med 20 procent på grund av Coronapandemin. Lönesänkningarna upphör den 31 maj.

Janne Andersson har för övrigt skaffat sig ett extraknäck – som tillfällig förbundskapten för städlandslaget.

 Killarna i Skogås-Trångsunds FF P06 hade nyligen uppdraget att plocka skräp i sin närmiljö. Stämningen var minst sagt förväntansfull och gissningarna många när spelarna fick reda på att det inte var deras egen tränare som skulle leda städuppdraget. Nej, dagen till ära kom Janne Andersson och ansvarade för taktik, lagarbete och självklart miljön. Under städningen gick Skogås-Trångsunds FF P06 igenom närområdet och plockade allt skräp de hittade samtidigt som Janne guidade, coachade och peppade laget. Självklart hjälpte han också till att plocka skräp. 

– Detta är en viktig fråga för mig. Dessutom är det ett bra tillfälle att träna på både lagarbete och att ta ansvar, säger Janne Andersson, en förbundskapten som är känd för att alltid städa landslagets omklädningsrum efter match. 

Städningen är en del av Klara, färdiga, städa! – ett projekt med ICA och Städa Sverige där idrottsföreningar runt om i Sverige kan ansöka om att städa sin närmiljö och som tack få ett ofta välbehövligt tillskott till lagkassan. – Förra året var det 70 lag i 48 kommuner som engagerade sig i Klara, färdiga, städa! Tillsammans plockade de upp 13 ton skräp från naturen. Så detta gör verkligen skillnad, säger Josefin Warg, projektledare på Städa Sverige. 

Projektet Klara, färdiga, städa! är finansierat av ICA Stiftelsen  

Göran Söderlund

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Mycket vill ha mera. Nu avslöjas att världens ledande fotbollsklubbar går samman och bildar en superliga. 

Klubbarna garanteras miljardbelopp. De har säkrat 6 miljarder dollar i lånefinansiering från storbanken JPMorgan, uppger källor för Financial Times.

Är det en ny affärsidé, eller..?För att nyttja entréhallen vid Tegera arena som vaccinationscentral tar Leksands IF 3 000 kr per dag. Några mil bort väljer Smedjebackens kommun  att inte ta en krona i betalning för att att regionen ska kunna använda Barken Arena i samma syfte.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Rådgivnings- och revisionsföretaget EY blir ny huvudpartner till Svensk Innebandy. Det signerade avtalet sträcker sig över 2023 och innebär att EY blir huvudpartner för de svenska landslagen, de allsvenska serierna, SM-finalen samt officiell partner för Svenska Cupen. 

För ett år sedan avslöjades Unibets rekordsponsring när bolaget gick in som huvudpartner till svensk elitfotboll. Ett avtal som löper över sex år, med option på ytterligare sex år, med ett initialt värde på 900 miljoner kronor eller om optionen utlöses ett totalt värde på 1,8 miljarder.  Nu väljer Unibet att utöka satsningen genom att också bli presentationspartner.

IFK Göteborg förstärker truppen med Marek Hamsik – en sensationell övergång och av många betraktad som allsvenskans fräckaste värvning genom tiderna.

 Denoch slovakiske storstjärnan kom till Göteborg på söndagen, undersöktes av läkare på måndagen då han också besökte Kamratgården och skrev sedan på ett sex månader långt kontrakt med IFK.