Dubbla uppdrag bekymrar inte Susanne

Susanne Jidesten räds inte arbete. Hon är anställd som generalsekreterare i Friskis&Svettis och på fritiden engagerad i AIK Basket. Ändå tvekade hon inte när frågan kom:

- Vill du bli ordförande i Basketbollförbundet?

Vid mötena i Basketbollförbundet blir det full fart nu när generalsekretaren i Friskis&Svettis är ny ordförande. Susanne Jidesten ser fram emot dubbla uppdrag.
Annons

Så nu är hon det också. Och ångrar sig inte det minsta.

- Nej, varför skulle jag göra det. Så här är det för många inom idrotten. Vi tar på oss mer jobb. Det behövs och det krävs av åtskilliga.

"Vi tar på oss mer jobb"

Hon har varit ledamot i förbundsstyrelsen och därför var klivet upp till ordförandeposten inte helt överraskande.

Susanne har ingen bakgrund som aktiv basketspelare, utan hennes meriter kommer från olika ledarroller.

AIK Basket växer och består i dag av drygt 500 spelare, både ungdomar och seniorer. I och med ordförandeskapet så lämnar hon sitt uppdrag i klubben. 

Hon vet att mycket jobb och väntar. Det är full fart framåt både hos Friskis& Svettis och Basketbollförbundet

Inom Basketbollförbundet handlar det kortsiktigt att stödja föreningar och distrikt efter Covid19 och att långsiktigt arbeta mot Strategi 2025 som innehåller basketens värdegrund, Vision och mål om att vara, växa och vinna. Det är strategier och visioner inför framtiden Områden som berör såväl  föreningar, distrikt som förbundet.Alla ska känna till mål och mening.

Berömmer ny generalsekreterare

Inom Basketbollförbundet har Landslagsansvarige Fredrik Joulamo agera som tillförordnad  generalsekreterare fram till att rekryteringen av en ny generalsekreterare är gjord. Joulamo behåller samtidigt sitt uppdrag som landslagschef.

Tillsättningen av en tillförordnad generalsekreterare är ett av de första besluten  som Susanne Jidesten och förbundsstyrelsen har tagit.  

- Jag är mycket glad att Fredrik har accepterat uppdraget. han har gedigen erfarenhet inom Svensk Basket och står för ett tydligt, målinriktat och inkluderande ledarskap. Fredriks uppdrag blir nu att tillsammans med övriga förbundskansliet skapa förutsättningar för att hålla i den energi och lust som finns för basketens utveckling, säger Susanne Jidesten.

Thomas Ejderhov

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Ansvariga inom Malmö Redhawks är på hugget. I takt med att nyförvärv ökar - nu har sju nyförvärv presenteras, varav Carl Söderberg är det absoluta klippet - växer  skaran av av sponsorer. Senaste nytt -  Bravida hartagit beslutet  att öka engagemanget som huvudpartner igen. 

En av Sveriges mest kända och besökta evenemangsarenor, Ericsson Globe, byter namn till Avicii Arena. Genom ett unikt samarbete mellan Stockholm Live, stiftelsen Tim Bergling Foundation samt Trygg-Hansa och Bauhaus, blir en av landets mest ikoniska byggnader nu en symbol och mötesplats för arbetet med att förebygga psykisk ohälsa bland unga.

Världsstjärnan Annika Sörenstam fortsätter att ge tillbaka till golfen. Just nu pågår den nionde upplagan av ANNIKA Invitational Europe och ANNIKA Cup på Isaberg Golfklubb i Småland, 15-17 juni. Ett samarrangemang med Svenska Golfförbundet där Annika frikostigt bjuder på sig själv och tips ur sin långa och framgångsrika karriär till morgondagens stjärnor inom damgolfen.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Första avtalet gjordes upp för 50 år sedan. Det består än i dag. Svenska Fotbollförbundet och Folksam har inte tröttnat på varandra utan fortsätter satsningen  och förlänger partneravtalet. 

 Folksam förstärker en position och roll som man vill betona – att vara ”idrottens försäkringsbolag”.

För ett år sedan avslöjades Unibets rekordsponsring när bolaget gick in som huvudpartner till svensk elitfotboll. Ett avtal som löper över sex år, med option på ytterligare sex år, med ett initialt värde på 900 miljoner kronor eller om optionen utlöses ett totalt värde på 1,8 miljarder.  Nu väljer Unibet att utöka satsningen genom att också bli presentationspartner.

Det är ingen måtta på stjärnglansen och antalet personer när Disovery presenterar medarbetarna vid OS i Tokyo. Men du känner igen de flesta som antingen f d aktiva och framträdande inom idrott eller tidigare synbara i olika TV-kanaler. Det de nu har gemensamt är att de ska guida oss i Discovery+, Kanal 5 och Kanal under några sommarveckor genom Olympiska  spelen iJapan. Lönebudgeten för närmare 50 medarbetare vore rätt intressant ...

60 välkomna miljoner. Glädjen i IFK Norrköping var stor när jätteaffären med ryska klubben Rubin Kazanprese presenterades på torsdagen.  Sead Haksabanovic flyttar dit och fotbolls-Sveriges tredje största affär är ett faktum. Bara Zlatan Ibrahimovic och Alexander Isak har varit dyrare.