Dubbla uppdrag bekymrar inte Susanne

Susanne Jidesten räds inte arbete. Hon är anställd som generalsekreterare i Friskis&Svettis och på fritiden engagerad i AIK Basket. Ändå tvekade hon inte när frågan kom:

- Vill du bli ordförande i Basketbollförbundet?

Vid mötena i Basketbollförbundet blir det full fart nu när generalsekretaren i Friskis&Svettis är ny ordförande. Susanne Jidesten ser fram emot dubbla uppdrag.

Så nu är hon det också. Och ångrar sig inte det minsta.

- Nej, varför skulle jag göra det. Så här är det för många inom idrotten. Vi tar på oss mer jobb. Det behövs och det krävs av åtskilliga.

"Vi tar på oss mer jobb"

Hon har varit ledamot i förbundsstyrelsen och därför var klivet upp till ordförandeposten inte helt överraskande.

Susanne har ingen bakgrund som aktiv basketspelare, utan hennes meriter kommer från olika ledarroller.

AIK Basket växer och består i dag av drygt 500 spelare, både ungdomar och seniorer. I och med ordförandeskapet så lämnar hon sitt uppdrag i klubben. 

Hon vet att mycket jobb och väntar. Det är full fart framåt både hos Friskis& Svettis och Basketbollförbundet

Inom Basketbollförbundet handlar det kortsiktigt att stödja föreningar och distrikt efter Covid19 och att långsiktigt arbeta mot Strategi 2025 som innehåller basketens värdegrund, Vision och mål om att vara, växa och vinna. Det är strategier och visioner inför framtiden Områden som berör såväl  föreningar, distrikt som förbundet.Alla ska känna till mål och mening.

Berömmer ny generalsekreterare

Inom Basketbollförbundet har Landslagsansvarige Fredrik Joulamo agera som tillförordnad  generalsekreterare fram till att rekryteringen av en ny generalsekreterare är gjord. Joulamo behåller samtidigt sitt uppdrag som landslagschef.

Tillsättningen av en tillförordnad generalsekreterare är ett av de första besluten  som Susanne Jidesten och förbundsstyrelsen har tagit.  

- Jag är mycket glad att Fredrik har accepterat uppdraget. han har gedigen erfarenhet inom Svensk Basket och står för ett tydligt, målinriktat och inkluderande ledarskap. Fredriks uppdrag blir nu att tillsammans med övriga förbundskansliet skapa förutsättningar för att hålla i den energi och lust som finns för basketens utveckling, säger Susanne Jidesten.

Thomas Ejderhov

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Riksidrottsförbundet, RF, avvisar, regeringens förslag om en skärpning av den svenska spelmarknaden. Det var i somras som socialförsäkringsminister Ardalan Sherkarabi överraskade spelmarknaden med krav på så kallad ”särskild måttfullhet  vid marknadsföring”.

Regeringen vill strama åt och begränsa spelreklam och jämställa reklam för spel med reklam för alkohol och tobak. Därav kravet på särskild måttfullhet..

Djurgårdens supporterförening JO-anmäler polisen efter derbyt, r apporterar Fotbollskanalen

Utlösande var att flera poliser använde pepparspray mot bland annat Djurgården-supportrar vid söndagens allsvenska derby mot AIK.

Det är vad vi har tjatat om här på sajten i flera år.  Medvetandet om betydelsen av evenemang – i klubben, i förbundet, i kommunen. Nu vaknar man lite varstans i Sverige. När RF för nionde gången arrangerar "Mötesplats Idrott och destination"för att skapa förutsättningar för flera idrottsevenemang är intresset större än någonsin. I klartext, alla borde vara där, alla är där. Ambitionen växer. Det påvisas av 125 anmälda personer.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Mycket kreativitet krävs för att knyta upp sponsorer. Nu presenteras ett nytt och unikt upplägg med Sportbladet, Obos och Blocket som partners till Damallsvenskan.. Upplägget är att erbjuda fansen att för en dag flytta hem till två spelare!

Till skillnad från en stor del av övriga spelmarknaden representerar de allmännyttiga lotterierna ideella organisationer och gynnar bl a idrotten med miljoner årligen. Nu går Miljonlotteriet, Folkspel och Kombispel samman och bildar SVALO (Sveriges allmännyttiga lotterier). Skälet är att antalet aktörer på spelmarknaden ökar och SVALO ska värna om om de allmännyttiga lotteriernas intresse. 

Ett hockeykaos som saknar motstycke.

Örnsköldsviks HF vägrade i söndags att möta Bodens HF i Hockeyettan,  och inför onsdagens omgång signalerar Mörrum att de vägrar att spela mot Karlskrona.

 Bakgrunden är den uppslitande striden med ligaorganisationen och domen från Riksidrottsnämnden (RIN) där Ishockeyförbundet beordras att ändra i sina tävlingsbestämmelser, paragraf 6:1.

Ytterligare en svensk fotbollsforward stiger i anseende utomlands. Jesper Karlssons karriär fortsätter. Nu är det frågan om vilken internationell klubb som vinner köpslåendet. Jesper har bara att välja mellan etablerade klubbar efter åren i holländska Alkmaar.