Dubbla uppdrag bekymrar inte Susanne

Susanne Jidesten räds inte arbete. Hon är anställd som generalsekreterare i Friskis&Svettis och på fritiden engagerad i AIK Basket. Ändå tvekade hon inte när frågan kom:

- Vill du bli ordförande i Basketbollförbundet?

Vid mötena i Basketbollförbundet blir det full fart nu när generalsekretaren i Friskis&Svettis är ny ordförande. Susanne Jidesten ser fram emot dubbla uppdrag.

Så nu är hon det också. Och ångrar sig inte det minsta.

- Nej, varför skulle jag göra det. Så här är det för många inom idrotten. Vi tar på oss mer jobb. Det behövs och det krävs av åtskilliga.

"Vi tar på oss mer jobb"

Hon har varit ledamot i förbundsstyrelsen och därför var klivet upp till ordförandeposten inte helt överraskande.

Susanne har ingen bakgrund som aktiv basketspelare, utan hennes meriter kommer från olika ledarroller.

AIK Basket växer och består i dag av drygt 500 spelare, både ungdomar och seniorer. I och med ordförandeskapet så lämnar hon sitt uppdrag i klubben. 

Hon vet att mycket jobb och väntar. Det är full fart framåt både hos Friskis& Svettis och Basketbollförbundet

Inom Basketbollförbundet handlar det kortsiktigt att stödja föreningar och distrikt efter Covid19 och att långsiktigt arbeta mot Strategi 2025 som innehåller basketens värdegrund, Vision och mål om att vara, växa och vinna. Det är strategier och visioner inför framtiden Områden som berör såväl  föreningar, distrikt som förbundet.Alla ska känna till mål och mening.

Berömmer ny generalsekreterare

Inom Basketbollförbundet har Landslagsansvarige Fredrik Joulamo agera som tillförordnad  generalsekreterare fram till att rekryteringen av en ny generalsekreterare är gjord. Joulamo behåller samtidigt sitt uppdrag som landslagschef.

Tillsättningen av en tillförordnad generalsekreterare är ett av de första besluten  som Susanne Jidesten och förbundsstyrelsen har tagit.  

- Jag är mycket glad att Fredrik har accepterat uppdraget. han har gedigen erfarenhet inom Svensk Basket och står för ett tydligt, målinriktat och inkluderande ledarskap. Fredriks uppdrag blir nu att tillsammans med övriga förbundskansliet skapa förutsättningar för att hålla i den energi och lust som finns för basketens utveckling, säger Susanne Jidesten.

Thomas Ejderhov

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Malmö FF hade räknat med 30 miljoner kronor i bonus från  Uefa. I själva verket damp det ned 80 miljoner på bankkontot lsagom till midsommar.

”Nästan obegripligt och, dessutom,  så fantastiskt mycket pengar mera, och som om det var nog som smått osannolikt,  pengarna kom efter en felräkning!” 

På torsdagen uppstår svensk industrihistoria vid nationalarenan i Solna. Där ska  skogsbaserat funktionsmaterial för konstgräsplaner installeras på Råstasjöns Idrottsplats. Ett unikt svensktillverkat biomaterial med lågt koldioxidavtryck kan ersätta dagens fossilbaserade material. 

Söndag 3 juli startar Gotland Runt och föregås av tre dagars festligheter vid Wasahamnen på Djurgården, där 75 000 besökare väntas. Tävlingsarrangören KSSS, Kungliga Svenska Segel Sällskapet, ser behovet av fler gästhamnsplatser i centrala Stockholm och framför allt på Djurgården. Klubben är beredd att investera långsiktigt i en ny gästhamn. 

– Drömmen är invigning lagom till vårt 200-årsjubileum år 2030, säger Stefan Rahm, klubbdirektör på KSSS.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Göteborgsföretaget More SPACE tecknar samarbetsavtal med SVT Sport  och växer som ett av landets ledande sponsorföretag.

Det handlar om ett mycket eftertraktat avtal.  More SPACE blir SVT:s partner i minst tre år och får ansvaret  för att sälja programsponsring till SVT:s stora sportevenemang till och med december 2025.

Totalt handlar det om 19 stora sportevenemang med allt från Friidrotts-VM till Fotbolls EM för damer, Fotbolls VM för herrar, Junior VM i ishockey samt Vinterstudion med världscupen i Skidskytte och Ski Classics

Regeringen föreslår flera åtgärder som förstärker arbetet mot matchfixning. Förändringar som innebära ökade möjligheter att stoppa de som förstör idrotten. Samtidigt ska spelbolag tvingas att dela information vid misstanke om matchfixning.

Kampen om idrott i tv hårdnar. Många aktörer vill  in här.  Senast - ett unikt avtal mellan Expressen och klubbarna i Hockeyallsvenskan – minst 50 matcher ska sändas på försäsongen. Expressen har köpt rättigheterna till ett paket. 

Avtalet är möjligt genom ett samarbete mellan Expressen, Spring Media och klubbarna i Hockeyallsvenskan.

Vissa går mot strömmen.  Som Jonas Jerebko, basketstjärnan. Lagom som ishockeyspelare och fotbollsspelare flyr Ryssland skriver han ett nytt kontrakt med CSKA Moskva, vilket innebär, förstås, att han måste bo i den ryska huvudstaden! Men nu har en sponsor därför hävt ett kontrakt. Och på torsdsgen slog också Basketbollförbundet lartm och stänger av honom från landslagsspel.