Dubbla uppdrag bekymrar inte Susanne

Susanne Jidesten räds inte arbete. Hon är anställd som generalsekreterare i Friskis&Svettis och på fritiden engagerad i AIK Basket. Ändå tvekade hon inte när frågan kom:

- Vill du bli ordförande i Basketbollförbundet?

Vid mötena i Basketbollförbundet blir det full fart nu när generalsekretaren i Friskis&Svettis är ny ordförande. Susanne Jidesten ser fram emot dubbla uppdrag.
Annons

Så nu är hon det också. Och ångrar sig inte det minsta.

- Nej, varför skulle jag göra det. Så här är det för många inom idrotten. Vi tar på oss mer jobb. Det behövs och det krävs av åtskilliga.

"Vi tar på oss mer jobb"

Hon har varit ledamot i förbundsstyrelsen och därför var klivet upp till ordförandeposten inte helt överraskande.

Susanne har ingen bakgrund som aktiv basketspelare, utan hennes meriter kommer från olika ledarroller.

AIK Basket växer och består i dag av drygt 500 spelare, både ungdomar och seniorer. I och med ordförandeskapet så lämnar hon sitt uppdrag i klubben. 

Hon vet att mycket jobb och väntar. Det är full fart framåt både hos Friskis& Svettis och Basketbollförbundet

Inom Basketbollförbundet handlar det kortsiktigt att stödja föreningar och distrikt efter Covid19 och att långsiktigt arbeta mot Strategi 2025 som innehåller basketens värdegrund, Vision och mål om att vara, växa och vinna. Det är strategier och visioner inför framtiden Områden som berör såväl  föreningar, distrikt som förbundet.Alla ska känna till mål och mening.

Berömmer ny generalsekreterare

Inom Basketbollförbundet har Landslagsansvarige Fredrik Joulamo agera som tillförordnad  generalsekreterare fram till att rekryteringen av en ny generalsekreterare är gjord. Joulamo behåller samtidigt sitt uppdrag som landslagschef.

Tillsättningen av en tillförordnad generalsekreterare är ett av de första besluten  som Susanne Jidesten och förbundsstyrelsen har tagit.  

- Jag är mycket glad att Fredrik har accepterat uppdraget. han har gedigen erfarenhet inom Svensk Basket och står för ett tydligt, målinriktat och inkluderande ledarskap. Fredriks uppdrag blir nu att tillsammans med övriga förbundskansliet skapa förutsättningar för att hålla i den energi och lust som finns för basketens utveckling, säger Susanne Jidesten.

Thomas Ejderhov

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

I Barcelona sker en mobilisering denna söndag dag. FC Barcelona, allas favorit, har årsmöte och ska välja ny president. Klubben omges av frågetecken, spelare flyttar, nyförvärv håller inte måttet, ekonomin är katastrofal, skulderna förgör klubben och framtiden Oron är stor i Katalonien. En ny president ska väljas, en livräddare!

Även storstjärnan .Lionel Messi, kom till Camp Nou på söndagsmorgonen och lämnade sin rösttalong

Svensk Elitfotboll lanserar en öppningsplan för återgång till publik, "Så ska fotbollssäsongen räddas". 

På onsdagen presenterade Svensk Elitfotboll en öppningsplan som visar hur elitfotbollen ändå ska kunna genomföras. På fredag får Folkhälsomyndigheten se förslaget.

Vasaloppet har ett magiskt grepp om TV-tittarna. Ett arrangemang med betydelse i många avseenden, historien,intresset, antal deltagare, storleken och inte minst betydelsen för både folkhälsa och ekonomi.Det 97:e loppet kan genomföras om än i ett annorlunda format. Starten är i Sälen men inte i Berga By, av praktiska skäl. Det är också ny målgång och för första gången skildastarttider för herrar och damer, ca 270 elitherrar och 80 elitdamer . Här får du en guide med fakta, statistik, nyheter.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Prioritet Finans är en av idrotts-Sveriges största sponsorer. Nu har vd:n Nils Wiberg sagt ja till ytterligare en stor satsning. Han startar Team Prioritet som blir nästa steg i en strategi att finansiera idrotten via förebilder för att inspirera barn och unga till en aktiv livsstil. Ett antal individuella idrottare med potential är utvalda och först ut är medeldistanslöparna Simon Sundström och Andreas Kramer.

För ett år sedan avslöjades Unibets rekordsponsring när bolaget gick in som huvudpartner till svensk elitfotboll. Ett avtal som löper över sex år, med option på ytterligare sex år, med ett initialt värde på 900 miljoner kronor eller om optionen utlöses ett totalt värde på 1,8 miljarder.  Nu väljer Unibet att utöka satsningen genom att också bli presentationspartner.

Enbart en av tio som ser skidor på tv är under 40 år, påvisar en undersökning, utförd på uppdrag av DN och gjord  av mediemätningstjänsten MMS.

En klar majoritet av tv-tittarna gillar skidor , ja egentligen all TV.-idrott, men det är de äldre.

Bekräftelsen från IFK Göteborg dröjer, men på onsdagseftermiddagen gick Sportbladet ut med att IFK Göteborg har klart med stjärnspelarna Marcus Berg och Oscar Wendt.

IFK Göteborg ska ha säkrat ytterligare två hemvändare som innebär att laget förstärks avsevärt.