Linda sprängde dominansen

Guldskölden, den prestigefyllda utmärkelsen för sportjournalister inom etermedia och storstadsmedia har haft jurymöte. Det finns ett undantag.

Årets lokalsportjournalist är Linda Hedenljung, Östersunds-Posten, som ensam representerar landsbygden och kvinnor.

Linda Hedenljung, Östersunds-Posten, uppmärksammas igen. Foto: Karolin Johansson, ÖP

Annars handlar det om de återkommande namnen. Ola Wenström och Erik Niva fixade ett prisregn över NentGroup när Svenska Fans offentliggjorde resultatet

Olas fantastiska fakta

Ola kan peka på smått fantastiska fakta. Han har inte missat en enda Champions League-sändning sedan han började på NENT Group 2008, och från 2010 har han dessutom varit huvudankare i Viaplays Premier League-studio.

Under dessa år har han byggt upp en stark relation med tittarna och fotbollsfansen, och uppskattningen kommer årligen. För sjunde året i följd utsågs Wenström till Årets programledare.

– Mäktigt! Tackar stort och ödmjukt för alla som tittat, gillat och röstat. Det här är priset från de mest insatta och krävande. Därför värmer det extra mycket, säger Ola.

I såväl Champions League- som Premier League-studion får Wenström allt som ofta hjälp med analyserna av Erik Niva. Sportbladets hyllade journalist har sedan han anslöt till NENT Group 2010 lyft expertrollen till en ny nivå. 

Med sin bultande passion och enorma kunskaper om sporten har Niva blivit en omistlig tv-profil och stor tittarfavorit.

Efter Kristallen utmärkelsen som Årets tv-personlighet, fyller Niva nu på troféskåpet med inte mindre än fyra nya Guldsköldar i kategorierna: Årets sportjournalist, Årets expert, Årets sportreporter och Årets sportpodcast.

– Det är uppenbart att tittarna ser på våra sändningar på samma sätt som vi själva gör – att de är Sverigeledande – och det är kul att få det kvittot, säger Niva.

Alla pristagare

Här alla pristagare i Guldskölden som Svenska Fans står bakom

Årets sportkommentator: Lasse Granqvist, C More

Årets programledare: Ola Wenström, Viaplay

Årets expert/bisittare: Erik Niva, Sportbladet/Viaplay

Årets sportreporter: Erik Niva, Sportbladet/Viaplay

Årets lokalsportjournalist: Linda Hedenljung, Östersunds-Posten

Bäst på sociala medier: Thomas Wilbacher

Årets sportpodcast: When we were kings (Erik Niva & Håkan Andreasson)

Årets sportjournalist: Erik Niva, Sportbladet/Viaplay

Årets sportjobb: Granskningen av Östersunds FK – Linda Hedenljung

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Förslag om satsningar på bland annat generellt ökat stöd till idrotten och avgiftsfri idrottsskola fanns med när oppositionspartierna i riksdagen presenterade sina respektive skuggbudgetar. Riksidrottsförbundet summerar förslagen som handlar om idrott.

2022 var ca 62 000 personer anmälda till Göteborgsvarvets olika lopp. Arrangemanget är en stor folkfest men påvisar också värden i en förbättrad folkhälsa och turistekonomiska intäkter för Göteborg.

Överskottet av loppen återinvesteras i Göteborgs föreningsliv. Efter 2022 års genomförande betalas inte mindre än  5,6 miljoner kronor ut till dryga 50 föreningar som bidrar med funktionärer och gör loppen möjliga.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Volvo Trucks, Wist Last & Buss, Volvia, Volvo Finans Bank, SKAB, Elon och Swegon tog beslutet att samarbeta och därför rullade en toppmodern vallatrailer fram till skidskyttelandslaget lagom till säsongspremiären.

Riksdagen har fattat beslut i fråga om propositionen om en förstärkt spelreglering. 

– Sammantaget väldigt positivt för våra allmännyttiga lotterier, säger Hans Sahlin, vd på Folkspel och ordförande i SVALO (Sveriges Allmännyttiga Lotterier).

Viaplay Group och Internationella handbollsförbundet (IHF) har kommit överens om ett nytt rekordstort avtal. Kontraktet gäller Viaplays marknader i Sverige, Norge, Danmark, Finland, Polen, Nederländerna, de baltiska länderna samt Storbritannien och sdträcker sig till och med 2031. Handbollsfans kan streama mer än 40 IHF-evenemang live och exklusivt på Viaplay, inklusive alla kommande VM-turneringar för damer och herrar. 

Hockeyallsvenska Djurgården har presenterat ännu en profilvärvning, 36-årige Linus Klasen, närmast från spel i den schweiziska andra ligan med EHC Visp. Av familjeskäl har Klasen valt att bryta kontraktet och flytta hem till Huddinge. Avtalet är på tre år och han väntas debutera redan till helgen.