Linda sprängde dominansen

Guldskölden, den prestigefyllda utmärkelsen för sportjournalister inom etermedia och storstadsmedia har haft jurymöte. Det finns ett undantag.

Årets lokalsportjournalist är Linda Hedenljung, Östersunds-Posten, som ensam representerar landsbygden och kvinnor.

Linda Hedenljung, Östersunds-Posten, uppmärksammas igen. Foto: Karolin Johansson, ÖP

Annars handlar det om de återkommande namnen. Ola Wenström och Erik Niva fixade ett prisregn över NentGroup när Svenska Fans offentliggjorde resultatet

Olas fantastiska fakta

Ola kan peka på smått fantastiska fakta. Han har inte missat en enda Champions League-sändning sedan han började på NENT Group 2008, och från 2010 har han dessutom varit huvudankare i Viaplays Premier League-studio.

Under dessa år har han byggt upp en stark relation med tittarna och fotbollsfansen, och uppskattningen kommer årligen. För sjunde året i följd utsågs Wenström till Årets programledare.

– Mäktigt! Tackar stort och ödmjukt för alla som tittat, gillat och röstat. Det här är priset från de mest insatta och krävande. Därför värmer det extra mycket, säger Ola.

I såväl Champions League- som Premier League-studion får Wenström allt som ofta hjälp med analyserna av Erik Niva. Sportbladets hyllade journalist har sedan han anslöt till NENT Group 2010 lyft expertrollen till en ny nivå. 

Med sin bultande passion och enorma kunskaper om sporten har Niva blivit en omistlig tv-profil och stor tittarfavorit.

Efter Kristallen utmärkelsen som Årets tv-personlighet, fyller Niva nu på troféskåpet med inte mindre än fyra nya Guldsköldar i kategorierna: Årets sportjournalist, Årets expert, Årets sportreporter och Årets sportpodcast.

– Det är uppenbart att tittarna ser på våra sändningar på samma sätt som vi själva gör – att de är Sverigeledande – och det är kul att få det kvittot, säger Niva.

Alla pristagare

Här alla pristagare i Guldskölden som Svenska Fans står bakom

Årets sportkommentator: Lasse Granqvist, C More

Årets programledare: Ola Wenström, Viaplay

Årets expert/bisittare: Erik Niva, Sportbladet/Viaplay

Årets sportreporter: Erik Niva, Sportbladet/Viaplay

Årets lokalsportjournalist: Linda Hedenljung, Östersunds-Posten

Bäst på sociala medier: Thomas Wilbacher

Årets sportpodcast: When we were kings (Erik Niva & Håkan Andreasson)

Årets sportjournalist: Erik Niva, Sportbladet/Viaplay

Årets sportjobb: Granskningen av Östersunds FK – Linda Hedenljung

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Riksidrottsförbundet, RF, avvisar, regeringens förslag om en skärpning av den svenska spelmarknaden. Det var i somras som socialförsäkringsminister Ardalan Sherkarabi överraskade spelmarknaden med krav på så kallad ”särskild måttfullhet  vid marknadsföring”.

Regeringen vill strama åt och begränsa spelreklam och jämställa reklam för spel med reklam för alkohol och tobak. Därav kravet på särskild måttfullhet..

Djurgårdens supporterförening JO-anmäler polisen efter derbyt, r apporterar Fotbollskanalen

Utlösande var att flera poliser använde pepparspray mot bland annat Djurgården-supportrar vid söndagens allsvenska derby mot AIK.

Ena dagen förklarar fotbollförbundets ordförande Karl-Erik Nilsson att det är omöjligt och att det inte är någon idé att söka EM för herrar 2028. Nästa dag deklarerar han att det är högt prioriterat att försöka få damernas EM 2025.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Mycket kreativitet krävs för att knyta upp sponsorer. Nu presenteras ett nytt och unikt upplägg med Sportbladet, Obos och Blocket som partners till Damallsvenskan.. Upplägget är att erbjuda fansen att för en dag flytta hem till två spelare!

Ett hockeykaos som saknar motstycke.

Örnsköldsviks HF vägrade i söndags att möta Bodens HF i Hockeyettan,  och inför onsdagens omgång signalerar Mörrum att de vägrar att spela mot Karlskrona.

 Bakgrunden är den uppslitande striden med ligaorganisationen och domen från Riksidrottsnämnden (RIN) där Ishockeyförbundet beordras att ändra i sina tävlingsbestämmelser, paragraf 6:1.

Ytterligare en svensk fotbollsforward stiger i anseende utomlands. Jesper Karlssons karriär fortsätter. Nu är det frågan om vilken internationell klubb som vinner köpslåendet. Jesper har bara att välja mellan etablerade klubbar efter åren i holländska Alkmaar.