Linda sprängde dominansen

Guldskölden, den prestigefyllda utmärkelsen för sportjournalister inom etermedia och storstadsmedia har haft jurymöte. Det finns ett undantag.

Årets lokalsportjournalist är Linda Hedenljung, Östersunds-Posten, som ensam representerar landsbygden och kvinnor.

Linda Hedenljung, Östersunds-Posten, uppmärksammas igen. Foto: Karolin Johansson, ÖP
Annons

Annars handlar det om de återkommande namnen. Ola Wenström och Erik Niva fixade ett prisregn över NentGroup när Svenska Fans offentliggjorde resultatet

Olas fantastiska fakta

Ola kan peka på smått fantastiska fakta. Han har inte missat en enda Champions League-sändning sedan han började på NENT Group 2008, och från 2010 har han dessutom varit huvudankare i Viaplays Premier League-studio.

Under dessa år har han byggt upp en stark relation med tittarna och fotbollsfansen, och uppskattningen kommer årligen. För sjunde året i följd utsågs Wenström till Årets programledare.

– Mäktigt! Tackar stort och ödmjukt för alla som tittat, gillat och röstat. Det här är priset från de mest insatta och krävande. Därför värmer det extra mycket, säger Ola.

I såväl Champions League- som Premier League-studion får Wenström allt som ofta hjälp med analyserna av Erik Niva. Sportbladets hyllade journalist har sedan han anslöt till NENT Group 2010 lyft expertrollen till en ny nivå. 

Med sin bultande passion och enorma kunskaper om sporten har Niva blivit en omistlig tv-profil och stor tittarfavorit.

Efter Kristallen utmärkelsen som Årets tv-personlighet, fyller Niva nu på troféskåpet med inte mindre än fyra nya Guldsköldar i kategorierna: Årets sportjournalist, Årets expert, Årets sportreporter och Årets sportpodcast.

– Det är uppenbart att tittarna ser på våra sändningar på samma sätt som vi själva gör – att de är Sverigeledande – och det är kul att få det kvittot, säger Niva.

Alla pristagare

Här alla pristagare i Guldskölden som Svenska Fans står bakom

Årets sportkommentator: Lasse Granqvist, C More

Årets programledare: Ola Wenström, Viaplay

Årets expert/bisittare: Erik Niva, Sportbladet/Viaplay

Årets sportreporter: Erik Niva, Sportbladet/Viaplay

Årets lokalsportjournalist: Linda Hedenljung, Östersunds-Posten

Bäst på sociala medier: Thomas Wilbacher

Årets sportpodcast: When we were kings (Erik Niva & Håkan Andreasson)

Årets sportjournalist: Erik Niva, Sportbladet/Viaplay

Årets sportjobb: Granskningen av Östersunds FK – Linda Hedenljung

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Riksidrottsförbundet drabbades i maj 2018 för olaga i ntrång i IT-systemet. Nu hävdar Säpo att  hackergruppen Fancy Bears på uppdrag av rysk underrättelsetjänst, GRU, låg bakom brottet, 

Är det en ny affärsidé, eller..?För att nyttja entréhallen vid Tegera arena som vaccinationscentral tar Leksands IF 3 000 kr per dag. Några mil bort väljer Smedjebackens kommun  att inte ta en krona i betalning för att att regionen ska kunna använda Barken Arena i samma syfte.

Smått fantastiska 3 000 personer  har redan anmält sig. Trots att över fyra månader återstår till start. Men redan nu har Salming Idre Fjällmaraton nått deltagartaket 

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Rådgivnings- och revisionsföretaget EY blir ny huvudpartner till Svensk Innebandy. Det signerade avtalet sträcker sig över 2023 och innebär att EY blir huvudpartner för de svenska landslagen, de allsvenska serierna, SM-finalen samt officiell partner för Svenska Cupen. 

För ett år sedan avslöjades Unibets rekordsponsring när bolaget gick in som huvudpartner till svensk elitfotboll. Ett avtal som löper över sex år, med option på ytterligare sex år, med ett initialt värde på 900 miljoner kronor eller om optionen utlöses ett totalt värde på 1,8 miljarder.  Nu väljer Unibet att utöka satsningen genom att också bli presentationspartner.

Discovery värvar två före detta friidrottsstjärnor till rollerna som expertkommentatorer vid OS i Tokyo i sommar. Carolina Klüft och Michel Tornéus har skrivit på avtal och de ska jobba ihop med bl a programledaren Jonas Karlsson.

IFK Göteborg förstärker truppen med Marek Hamsik – en sensationell övergång och av många betraktad som allsvenskans fräckaste värvning genom tiderna.

 Denoch slovakiske storstjärnan kom till Göteborg på söndagen, undersöktes av läkare på måndagen då han också besökte Kamratgården och skrev sedan på ett sex månader långt kontrakt med IFK.