De själva fördelade jobbet

Det blev inte de långa knivarnas natt när Svenska bandyförbundet höll sitt årsmöte i Uppsala. Idrottens Affärer kunde på lördagsförmiddagen citera lokaltidningen TTELA som uppgav att Per-Anders ”Nöne” Gustafsson blir omvald och Jesper Kärrbrink blir vice ordförande. Valberedningen köpte förslaget vid årsmötet.

Herrarna träffades på lördagsförmiddagen före mötet och lade sedan fram till valberedningen hur de ville ha det..

Jesper Kärrbrink var valberedningens förslag som ny bandyordförande, men accepterar att bli vice ordförande efter en uppgörelse med Per-Anders Gustfsson.

--  Vi köpte konceptet. Per-Anders lovade att visa mer ödmjukhet, erkände att han gjort vissa misstag. Vi accepterade det och det här blir bäst för bandyn, säger Emma Kronberg i valberedningen.

Per-Anders ringde Jesper

Per-Anders avslöjar hur de kom fram till lösningen.

- Jag ringde Jesper i torsdags. Vi snackades vid, Jesper sa att styrelsen jobbade rätt och han var beredd att gå in i styrelsen och bli vice ordförande. Det här känns jättekul att det blev så, säger ”Nöne” till Idrottens Affärer.

Och du har lovat att bli ödmjuk?

-  Det finns väl ett uns av sanning i kritiken mot mig och när det gäller umgänget med kvinnor gäller det att tänka sig för innan man säger nåt, säger Per-Anders i telefon till IA.

Han gjorde faktiskt en kvarts pudel i en TV-intervju med SVT Sport på fredagen:

-  Jag är rak och vet vad jag vill med saker och ting. Sedan vet jag att min svaghet är att jag ibland säger saker på fel sätt och det måste jag definitivt försöka jobba på, sa han i TV.

-  Jag är gammal idrottsman och ledare och är van att ta snabba lösningar och ibland kan det fel i hastigheten, säger Gustafsson till IA.

Ingen uppförsbacke nu

Jesper Kärrbrink är nöjd med uppgörelsen. 

-  Jag uppfattade att läget i ordförandefrågan var 50-50. Det hade blivit uppförsbacke för den som vunnit. Det hade skapat en osäkerhet och under rådande omständigheter tycker jag att det här var den bästa lösningen, säger Kärrbrink till IA.

Slutet gott, allting gott. Det lär visa sig i framtiden men jag tror inte att Gustafsson/Kärrbrink kommer att få några problem att samarbeta. 

Göran Söderlund

Fakta

Svenska Bandyförbundets styrelse 2020/21: Per-Anders Gustafsson, ordförande (omval 1 år), Jesper Kärrbrink (nyval 2 år), Johanna Pettersson (nyval 2 år), Anne Holopainen (nyval 2 år), Arne Anderstedt (omval 2 år), Oscar Chröisty (fyllnadsval 1 år), Elin Ivarsson (1 år kvar på sitt mandat), Henrik Nilsson (1 år kvar på sitt mandat), Tiina Vesala (1 år kvar på sitt mandat)

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Dagens hjältar i idrotten är ishockeylaget Björklöven! När fotbollens damallsvenska Umeå IK har jätteproblem och känner oro inför framtiden kommer hjälpen från hockeygänget, grannarna i Umeå! Hockeyn stöttar fotbollen med pengar.

"Det är viktigt för Umeås utveckling att vi har elitidrott", betonar Björklövens vd , Anders Blomberg.

Inom idrottsrörelsen växer oron för de dramatiska konsekvenser som högre elpriser riskerar få för idrottsföreningarna. Lugnande besked om elstöd för föreningar måste komma nu.

Internationella friidrottsförbundet (WA) har beslutat att ge Lidingöloppet en Världsarvsplakett (World Athletics Heritage Plaque). Det är en av de finaste utmärkelserna som ett idrottsarrangemang kan få och bekräftar loppets historiska betydelse. Plaketten ges till personer, händelser, arenor, lopp och andra företeelser som utmärker sig som historiskt viktiga för utvecklingen av den internationella friidrottsrörelsen.

– Lidingöloppet är känt som världens största terränglopp. Dess historia och arv förtjänar en Världsarvsplakett inom friidrotten, säger Sebastian Coe, ordförande för Internationella friidrottsförbundet (WA).

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Fotbollsklubben Häcken kan inte klaga på tillvaron. Sådan kraftig medvind som klubben har.  Senast - trogna partnern, Stadium, tar klivet upp och blir premiumpartner till klubben. Fram till 2025 ligger fokuset på det gemensamma hållbarhetsarbetet för en minskad ojämlikhet och en god hälsa för fler ungdomar – så väl fysiskt som psykiskt. 

Krönika: Sportjournalisten Thomas Malmquists avslöjande artiklar om matchfixning i svensk idrott var banbrytande. TV-serien, ”Spelskandalen”, första delen den 12 september, tar avstamp i det tidiga 1990-talets Sverige då idrottsrörelsen stod utan svar och åtgärder inför Malmquists artiklar.

 I dag, 32 år senare, är matchfixning ett allvarligt samhällsproblem. I sin årssammanfattning för 2021redovisar NOA, Nationella Operativa Avdelningen inom polisen, följande:

Han började som sportreferent hemma i Kalmar på 80-talet. Idag är han mångmiljonär och en av de främsta innovatörerna i Europa för sändning av sport i TV. Och han ger sig inte. Han ser nya affärsmöjligheter ideligen. 

Jonas Persson är en auktoritet på TV-marknaden sedan han 1994 grundade IEC in Sports som växte till en verksamhet med tv-rättigheter över hela världen.  

Nu expanderar båda hans nya bolag, Commercial Sports Media och Sportway . 

2013 noterade satte Crystal Palace ett rekord som många trodde skulle gälla i många år. 17 spelare värvades. Men nu ärt det överträffat. Nottingham Forest har köpt in 21 spelare för 1,7 miljarder kronor! Samtidigt lämnade 17 spelare klubben.

Nykomlingen i Premier Legue har för avsikt att prestera i Premier League, det är helt uppenbart.