De själva fördelade jobbet

Det blev inte de långa knivarnas natt när Svenska bandyförbundet höll sitt årsmöte i Uppsala. Idrottens Affärer kunde på lördagsförmiddagen citera lokaltidningen TTELA som uppgav att Per-Anders ”Nöne” Gustafsson blir omvald och Jesper Kärrbrink blir vice ordförande. Valberedningen köpte förslaget vid årsmötet.

Herrarna träffades på lördagsförmiddagen före mötet och lade sedan fram till valberedningen hur de ville ha det..

Jesper Kärrbrink var valberedningens förslag som ny bandyordförande, men accepterar att bli vice ordförande efter en uppgörelse med Per-Anders Gustfsson.

--  Vi köpte konceptet. Per-Anders lovade att visa mer ödmjukhet, erkände att han gjort vissa misstag. Vi accepterade det och det här blir bäst för bandyn, säger Emma Kronberg i valberedningen.

Per-Anders ringde Jesper

Per-Anders avslöjar hur de kom fram till lösningen.

- Jag ringde Jesper i torsdags. Vi snackades vid, Jesper sa att styrelsen jobbade rätt och han var beredd att gå in i styrelsen och bli vice ordförande. Det här känns jättekul att det blev så, säger ”Nöne” till Idrottens Affärer.

Och du har lovat att bli ödmjuk?

-  Det finns väl ett uns av sanning i kritiken mot mig och när det gäller umgänget med kvinnor gäller det att tänka sig för innan man säger nåt, säger Per-Anders i telefon till IA.

Han gjorde faktiskt en kvarts pudel i en TV-intervju med SVT Sport på fredagen:

-  Jag är rak och vet vad jag vill med saker och ting. Sedan vet jag att min svaghet är att jag ibland säger saker på fel sätt och det måste jag definitivt försöka jobba på, sa han i TV.

-  Jag är gammal idrottsman och ledare och är van att ta snabba lösningar och ibland kan det fel i hastigheten, säger Gustafsson till IA.

Ingen uppförsbacke nu

Jesper Kärrbrink är nöjd med uppgörelsen. 

-  Jag uppfattade att läget i ordförandefrågan var 50-50. Det hade blivit uppförsbacke för den som vunnit. Det hade skapat en osäkerhet och under rådande omständigheter tycker jag att det här var den bästa lösningen, säger Kärrbrink till IA.

Slutet gott, allting gott. Det lär visa sig i framtiden men jag tror inte att Gustafsson/Kärrbrink kommer att få några problem att samarbeta. 

Göran Söderlund

Fakta

Svenska Bandyförbundets styrelse 2020/21: Per-Anders Gustafsson, ordförande (omval 1 år), Jesper Kärrbrink (nyval 2 år), Johanna Pettersson (nyval 2 år), Anne Holopainen (nyval 2 år), Arne Anderstedt (omval 2 år), Oscar Chröisty (fyllnadsval 1 år), Elin Ivarsson (1 år kvar på sitt mandat), Henrik Nilsson (1 år kvar på sitt mandat), Tiina Vesala (1 år kvar på sitt mandat)

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Damlandslagen i fotboll ligger långt efter herrarna, men ska nu  i alla fall fådubbelt så mycket som vid senaste EM-slutspelet 2017. Men nu framkommer att Uefa dubblar prispengarna till nästa års EM-slutspel på damsidan.

Nej, regeringen nobbar en plan för ett nationellt stöd till kommuner och idrottsrörelsen i syfte att utveckla framtidens idrottsanläggningar. Nu riskerar Sverige att halka ännu längre efter i arbetet att hålla arenor uppdaterade.

-Det här var tänkt att förbättra villkoren  för en meningsfull fritid och inte minst en bättre folkhälsa, kommenterar Björn Eriksson.

35 000 löpare anmälde sig till Göteboegsvarvet och betalade anmälningsavgift Men Corona-epidemin  stoppade loppet - utan att pengarna återbetalades. Det förfarandet ska nu synas av synas konsumentverket via ett så kallattillsynsärende.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Elon, ledande inom fackhandeln för elprodukter, tar ett stort steg in på sponsormarknaden via ett omfattande avtal som huvudpartner till HockeyAllsvenskan. Via 320 butiker i Sverige ska nu varumärket och samarbetet förstärkas. 

För ett år sedan avslöjades Unibets rekordsponsring när bolaget gick in som huvudpartner till svensk elitfotboll. Ett avtal som löper över sex år, med option på ytterligare sex år, med ett initialt värde på 900 miljoner kronor eller om optionen utlöses ett totalt värde på 1,8 miljarder.  Nu väljer Unibet att utöka satsningen genom att också bli presentationspartner.

Fredrik Ljungberg är en av Sveriges mest dekorerade fotbollsspelare. Nu tar han plats i Viaplays Premier League-studio. I det nya uppdraget ingår förutom Premier League även att jobba vid  landslagets matcher, som  Nations League samt kvalen till EM 2024 och VM 2026.

Ytterligare en svensk fotbollsforward stiger i anseende utomlands. Jesper Karlssons karriär fortsätter. Nu är det frågan om vilken internationell klubb som vinner köpslåendet. Jesper har bara att välja mellan etablerade klubbar efter åren i holländska Alkmaar.