IFK Göteborg i stark förändring

IFK Göteborg anslår en tuffare attityd inför framtiden. Nuvarande klubbdirektören, Max Markusson, sparkas och ersättare blir Blåvitt-ikonen Håkan Mild som återkommer i klubben.

glassdirektör Håkan Mild blir fotbollsdirektör.
Annons

Sex spelare har fått lämna klubben. Och fler är på väg bort. Sedan tidigare har tränaren Poya Asbaghi fått lämna sitt jobb och ersatts av Roland Nilsson.

I lagledningen har flera erfarna namn sagts upp och nu kommer den skarpaste förändringen. Markusson ut och ingen mindre än Håkan Mildsom ny klubbdirektör!

Mild tillhör kärnfamiljen i klubben och är en av favorit bland anhängarna efter sitt outtröttliga springande under 15 säsonger som spelare i IFK. Han hör också till landslagshjältarna vid VM-brons 1994 och.  *Efter karriären var han sportchef i Blåvitt i nio år,samt expert i Radiosporten i 6,5 år. 

Han har också drivit glassföretag i Göteborg tillsammans med hustrun i några år.

– Jag blev lite överraskad över att få frågan att bli klubbdirektör.  

– Det var den här rollen jag var intresserad av. Jag har sysslat med andra bitar de senaste sju åren som är mer likt det här. Vi får se här framöver hur man ska agera. Jag behöver lära känna alla först. Jag har en god vetskap om IFK Göteborg. Men det har nog hänt ganska mycket som jag behöver sätta mig in i, säger han till GP.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Riksidrottsförbundet har idag svarat på regeringens remiss  om ett nytt regelverk med tuffa begränsningar av allmänna sammankomster och matcher. Björn Eriksson, RF:s ordförande, är i till vissa delar positiv till förslagen från regeringen men han ser mycket olika på vissa delar och önskar  förtydliganden på flera punkter. 

Svensk Elitfotboll lanserar en öppningsplan för återgång till publik, "Så ska fotbollssäsongen räddas". 

På onsdagen presenterade Svensk Elitfotboll en öppningsplan som visar hur elitfotbollen ändå ska kunna genomföras. På fredag får Folkhälsomyndigheten se förslaget.

10 miljoner back. Det skulle få vilken klubbkassör som helst att gråta. I BK Häcken tar den ansvarige beskedet med ro. Prognosen i fjol var 40 miljoner! Då är 10 miljoner bra mycket lättare att acceptera. 

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

I tisdags morse rasade taket till Berners bilhall i Östersund. Människor som befann sig bland bilarna flydde ut när takkonstruktionen började knaka, och ingen människas skadades lyckligtvis.

Nu pågår röjningsarbetet och en av de ledande personerna är Thomas Wassberg och hans klubb, Åsarna IK.

- Uppgifter om fixade matcher är vardagsmat för oss.

Den skrämmande bilden ger poliskommissarie Fredrik Gårdare, chef för polisens aktionsgrupp mot idrottsrelaterad brottslighet.

Den 8 november sänkte Varbergs Astrit Selmani, 23 år, Hammarby med tre mål i 5-2-seger hemma på Påskbergsvallen. På fredagen presenterades han som Hammarbys spelare med ett kontrakt på fyra år, och enligt uppgifter är det Hammarbys största transfer någonsin.