Linns sensationella segerlopp

Dagen då Linn Svahn fick sitt definitiva genombrott, när hon spurtade hem  masstarten i Tour de  Ski efter ett mästerligt lopp i världseliten framkom det att Svenska skidförbundet tvingas sänka längdåkarnas träningsbidrag och bonusar på grund av pandemin.

Landslagsåkarna har fått besked om vad som gäller i vinter genom ett sms från längdchefen Daniel Fåhraeus.

Linn Svahn sög  mer på sin seger.

 - Det var riktigt roligt att åka  klassiskt. Jag försökte hålla mig så lugn jag kunde de första två varven och spara energi. Med ett varv kvar tänkte jag bara "att jag måste vinna detta".  

Imponerande, Linn

 Frida Karlsson slutade fyra efter att ha dragit hårt hela loppet, tyckte Linn efter sin imponerande insats.

Mindre kul var beskedet att  det årliga träningsbidraget ärsänkt från 200 000 kronor till 160 000.

O Bonusen för seger i världscupen ligger kvar på 50 000. Däremot sänks bonusarna för andra – och tredjeplatser. Silver ger 15 000 i stället för 20 000, bronsplatsen sänks från 15 000 till 10 000.

Johan Häggström är åkarrepresentant. Han säger till SportExpressen efter förhandlingarna med förbundet:

- Vi förstod väl alla ganska tidigt att det skulle behövas göra besparingar på grund av corona. Det går inte att låtsas som ingenting när det händer såna här saker.

Var glad och rik, Linn!

Linn Svahn gråter nog ändå inte hela vägen till banken sedan fristilsspecialisten sensationellt vunnit lördagens distanslopp över 10 kilometer klassiskt i Tour de Ski (Frida Karlsson näst bästa svenska, fyra) i Val Müstair, Schweiz. På fredagen vann Linn, 21 år, sprinten. Varje seger i världscupen betalas med 90 000 kronor av Fis. Så på två dagar har 21-åringen kört in 280 000 kronor.

 Linn ligger etta i sammandraget efter två dagar. På söndagen väntar jaktstart över 10 kilometer fristil.  I herrloppet, 15 kilometer klassiskt, var Oskar Svensson bäste svensk med en sjätteplats. Oskar ligger trea i sammandraget. Även för herrarna väntar jaktstart på söndag, 15 kilometer fristil.

Göran Söderlund

-

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

RF:s ordförande Björn Eriksson är bekymrad över Svenska Ishockeyförbundets ovilja att lösa pågående konflikt i Hockeyettan. Han hävdar att Riksidrottsnämndens, RIN:s beslut, måste efterlevas.

-Om inte förbundet rättar sig efter RIN-beslutet och ändrar i sina tävlingsbestämmelser (paragrafen 6:1) så kan RS (Riksidrottsstyrelsen) sätta ned foten och gå in och ändra i ishockeyn regelverk, framhåller Björn.

På läktaren bubblar hatet och nidramsor från beryktade supporterfalangen Black Army skanderas. Endast 15 minuter in i matchen händer det otänkbara. I mitten på fotbollsplan, nedgrävd under gräsmattan, detonerar en tidsinställd rökbomb.

Året är 1991 och Sverige förbereder sig för att arrangera fotbolls-EM 1992. Stockholmsklubben AIK, tillsammans med ett bortafölje på tusentals supportrar gästar IFK Norrköping i vad som supportrarna kallar för invasion Norrköping.

I onsdags – den första december – släpptes biljetterna till VM i handboll 2023 för herrar. Två dygn senare har 22 procent av den totala biljettkapaciteten i Sverige sålts – eller närmare 50 000 biljetter!

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Initiativet ”Drömträffen” har genomförts i regi av Svenska Innebandyförbundet i samarbete med tv-distributören Allente – ett  annorlunda påhittet som blev mycket lyckat. Syftet är att fler ungdomar ska aktiveras  via en tävling där priset är en träff  med sina förebilder  

Överskottet som ideella Folkspel har delat ut till svenskt föreningsliv det senaste verksamhetsåret uppgår till inte mindre än 352 miljoner kronor. Det slår alla rekord!.Det kan jämföras med året innan, då utdelningen blev 232 miljoner. Störst del av överskottet – 978 000 kronor – har Södertälje Sportklubb tjänat ihop genom sin lottförsäljning. 

¬¬– Ett oerhört viktigt och väsentligt bidrag till vår verksamhet, säger SSK:s klubbdirektör Robert Andersson. 

JVM-turneringarna i ishockey, 26 december till 6 januari, i Nordamerika har blivit självklara höjdpunkter för fansen. Räkna med det samma i år. TV-matcherna under helgerna och mellandagarna missar ingen. I år sker det annorlunda att SVT och Nent Group delar på sändningarna.

Ytterligare en svensk fotbollsforward stiger i anseende utomlands. Jesper Karlssons karriär fortsätter. Nu är det frågan om vilken internationell klubb som vinner köpslåendet. Jesper har bara att välja mellan etablerade klubbar efter åren i holländska Alkmaar.