Tränarskiften får kosta i allsvenskan

Fyra allsvenska klubbar har bytt tränare – än så länge. Det står klart sedan Häcken på lördagsmorgonen presenterat norrmannen Per-Mathias Högmo som efterträdare till Andreas Ahlm.

Martin Foyston, assisterande tränare, och Per-Mathias Högmo, huvudtränare för BK Häcken tar över ansvaret.

 

Högmo  är kontrakterad till och med 2023  

Processen med att rekrytera en ny huvudtränare har pågått en tid och Häcken tog hjälp av ett danskt företag som arbetar med rekrytering och rådgivning, för att initialt göra en grundlig analys av vilken profil som passar klubben bäst. Per-Mathias Högmo var den som matchade profilen bäst både när det gäller BK Häckens fotbollsidentitet och ledarskap. Och klubbens strategiska fokus på utveckling och nycklarna ”människor, miljö, motivation”, stämde väl överens med Högmos egna framgångsfaktorer i sitt ledarskap, heter det i ett pressmeddelande.

Tidigare har IFK Göteborg, Hammarby och Örebro SK också sökt förändring  och tror på en bättre framtid med nya ansvariga och har på det viset också accepterat högre kostnader.

Örebro SK:s ledning tog beslutet för bara några veckor sedan att Axel Kjäll får en ny roll som Fotbollschef och att klubben i stället ger Vitor Gazimba förtroendet som ny tränare.

IFK Göteborg satsade stort och gav Roland Nilsson uppgiften att förvalta en stark trupp. Men det fungerade inte och snart förstod man åt vilket håll det nalkades.

Mikael Stahre var inte svårövertalad och IFK köpte loss honom från Sarpsborg.

I Hammarby tröt tålamodet och Stefan Billborns dagar var räknade när klubben sammanfattade intrycken. Nu utpekas Milos Milojevic som en tänkbar ersättare.

Hammarbys ordförande och tillförordnade vd, Richard von Yxkull, bekräftar i ett pressmeddelande att klubben man är på väg att göra klart med en ny tränare.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Riksidrottsförbundet, RF, avvisar, regeringens förslag om en skärpning av den svenska spelmarknaden. Det var i somras som socialförsäkringsminister Ardalan Sherkarabi överraskade spelmarknaden med krav på så kallad ”särskild måttfullhet  vid marknadsföring”.

Regeringen vill strama åt och begränsa spelreklam och jämställa reklam för spel med reklam för alkohol och tobak. Därav kravet på särskild måttfullhet..

Djurgårdens supporterförening JO-anmäler polisen efter derbyt, r apporterar Fotbollskanalen

Utlösande var att flera poliser använde pepparspray mot bland annat Djurgården-supportrar vid söndagens allsvenska derby mot AIK.

Djurgårds-spelaren Peter Hollands besinningslösa attack på Luleå-backen Fredrik Styrman i torsdagens SHL omgång fortsätter att väcka heta känslor i hockey-Sverige. 

-Hade händelsen ägt rum på allmän plats hade åklagare kunnat väcka åtal för grov misshandel, säger Mikael Johansson som var på matchen med sin dotter.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Mycket kreativitet krävs för att knyta upp sponsorer. Nu presenteras ett nytt och unikt upplägg med Sportbladet, Obos och Blocket som partners till Damallsvenskan.. Upplägget är att erbjuda fansen att för en dag flytta hem till två spelare!

Ett hockeykaos som saknar motstycke.

Örnsköldsviks HF vägrade i söndags att möta Bodens HF i Hockeyettan,  och inför onsdagens omgång signalerar Mörrum att de vägrar att spela mot Karlskrona.

 Bakgrunden är den uppslitande striden med ligaorganisationen och domen från Riksidrottsnämnden (RIN) där Ishockeyförbundet beordras att ändra i sina tävlingsbestämmelser, paragraf 6:1.

Ytterligare en svensk fotbollsforward stiger i anseende utomlands. Jesper Karlssons karriär fortsätter. Nu är det frågan om vilken internationell klubb som vinner köpslåendet. Jesper har bara att välja mellan etablerade klubbar efter åren i holländska Alkmaar.