Tränarskiften får kosta i allsvenskan

Fyra allsvenska klubbar har bytt tränare – än så länge. Det står klart sedan Häcken på lördagsmorgonen presenterat norrmannen Per-Mathias Högmo som efterträdare till Andreas Ahlm.

Martin Foyston, assisterande tränare, och Per-Mathias Högmo, huvudtränare för BK Häcken tar över ansvaret.

 

Högmo  är kontrakterad till och med 2023  

Processen med att rekrytera en ny huvudtränare har pågått en tid och Häcken tog hjälp av ett danskt företag som arbetar med rekrytering och rådgivning, för att initialt göra en grundlig analys av vilken profil som passar klubben bäst. Per-Mathias Högmo var den som matchade profilen bäst både när det gäller BK Häckens fotbollsidentitet och ledarskap. Och klubbens strategiska fokus på utveckling och nycklarna ”människor, miljö, motivation”, stämde väl överens med Högmos egna framgångsfaktorer i sitt ledarskap, heter det i ett pressmeddelande.

Tidigare har IFK Göteborg, Hammarby och Örebro SK också sökt förändring  och tror på en bättre framtid med nya ansvariga och har på det viset också accepterat högre kostnader.

Örebro SK:s ledning tog beslutet för bara några veckor sedan att Axel Kjäll får en ny roll som Fotbollschef och att klubben i stället ger Vitor Gazimba förtroendet som ny tränare.

IFK Göteborg satsade stort och gav Roland Nilsson uppgiften att förvalta en stark trupp. Men det fungerade inte och snart förstod man åt vilket håll det nalkades.

Mikael Stahre var inte svårövertalad och IFK köpte loss honom från Sarpsborg.

I Hammarby tröt tålamodet och Stefan Billborns dagar var räknade när klubben sammanfattade intrycken. Nu utpekas Milos Milojevic som en tänkbar ersättare.

Hammarbys ordförande och tillförordnade vd, Richard von Yxkull, bekräftar i ett pressmeddelande att klubben man är på väg att göra klart med en ny tränare.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Från en position som marknadsledande plattform för livesänd idrott i Norden tar nu Solidsport klivet ut i Europa och öppnar kontor i Hamburg, med sikte på den tyska, schweiziska samt österrikiska marknaden.

-Efterfrågan av sportstreaming fortsätter att växa snabbt, med flera nya investerare i ryggen kan vi fortsätta vår tillväxtresa utanför Nordens gränser, säger vd. Tobias Thalbäck, vd. för Solidsport.

En av Sveriges mest kända och besökta evenemangsarenor, Ericsson Globe, byter namn till Avicii Arena. Genom ett unikt samarbete mellan Stockholm Live, stiftelsen Tim Bergling Foundation samt Trygg-Hansa och Bauhaus, blir en av landets mest ikoniska byggnader nu en symbol och mötesplats för arbetet med att förebygga psykisk ohälsa bland unga.

-Må den leva för evigt!

Det utbrister Niklas Niva Sjökvist, ordförande i Leksand Superstar, angående idrottens omdiskuterade 51 procentsregel, som garanterar att föreningens medlemmar har det avgörande ägandet och inflytande över föreningens verksamhet. 

Ett av förra säsongens sensationslag i SHL, Leksands IF, hade vid sitt årsmöte i veckan  att ta ställning till fem motioner vars inriktning var att stärka föreningsdemokratin och öka medlemmarnas inflytande.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Landets största sponsorföretag, ISP Sport & Marketing, tar sats inför framtiden.

2020 blev omtumlande, men huvudägaren, Andreas Ottermark lyckades att styra rätt i en rad beslut och facit blev utomordentligt. Nu siktar Andreas och hans 30 medarbetare högt - en internationell lansering ska ske, planerna ligger klara och snart inleds offensiven.

För ett år sedan avslöjades Unibets rekordsponsring när bolaget gick in som huvudpartner till svensk elitfotboll. Ett avtal som löper över sex år, med option på ytterligare sex år, med ett initialt värde på 900 miljoner kronor eller om optionen utlöses ett totalt värde på 1,8 miljarder.  Nu väljer Unibet att utöka satsningen genom att också bli presentationspartner.

Kommande säsong direktsänder streamingtjänsten Viaplay samtliga matcher från världens mest populära fotbollsliga Premier League.Ett nytt avtal mellan Nordic Entertainment Group och Premier League gör det möjligt att välja och vraka bland samtliga matcher i spelschemat.

Under den gångna säsongen satte han personliga rekord med 19 mål och 30 poäng i Minnesota Wild. Och nu kom klubben och erbjöd ett kontrakt värt omkring 358 miljoner kronor. Det innebär en årslön  på cirka 45 miljoner kronor.