Tränarskiften får kosta i allsvenskan

Fyra allsvenska klubbar har bytt tränare – än så länge. Det står klart sedan Häcken på lördagsmorgonen presenterat norrmannen Per-Mathias Högmo som efterträdare till Andreas Ahlm.

Martin Foyston, assisterande tränare, och Per-Mathias Högmo, huvudtränare för BK Häcken tar över ansvaret.

 

Högmo  är kontrakterad till och med 2023  

Processen med att rekrytera en ny huvudtränare har pågått en tid och Häcken tog hjälp av ett danskt företag som arbetar med rekrytering och rådgivning, för att initialt göra en grundlig analys av vilken profil som passar klubben bäst. Per-Mathias Högmo var den som matchade profilen bäst både när det gäller BK Häckens fotbollsidentitet och ledarskap. Och klubbens strategiska fokus på utveckling och nycklarna ”människor, miljö, motivation”, stämde väl överens med Högmos egna framgångsfaktorer i sitt ledarskap, heter det i ett pressmeddelande.

Tidigare har IFK Göteborg, Hammarby och Örebro SK också sökt förändring  och tror på en bättre framtid med nya ansvariga och har på det viset också accepterat högre kostnader.

Örebro SK:s ledning tog beslutet för bara några veckor sedan att Axel Kjäll får en ny roll som Fotbollschef och att klubben i stället ger Vitor Gazimba förtroendet som ny tränare.

IFK Göteborg satsade stort och gav Roland Nilsson uppgiften att förvalta en stark trupp. Men det fungerade inte och snart förstod man åt vilket håll det nalkades.

Mikael Stahre var inte svårövertalad och IFK köpte loss honom från Sarpsborg.

I Hammarby tröt tålamodet och Stefan Billborns dagar var räknade när klubben sammanfattade intrycken. Nu utpekas Milos Milojevic som en tänkbar ersättare.

Hammarbys ordförande och tillförordnade vd, Richard von Yxkull, bekräftar i ett pressmeddelande att klubben man är på väg att göra klart med en ny tränare.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Dagens hjältar i idrotten är ishockeylaget Björklöven! När fotbollens damallsvenska Umeå IK har jätteproblem och känner oro inför framtiden kommer hjälpen från hockeygänget, grannarna i Umeå! Hockeyn stöttar fotbollen med pengar.

"Det är viktigt för Umeås utveckling att vi har elitidrott", betonar Björklövens vd , Anders Blomberg.

Inom idrottsrörelsen växer oron för de dramatiska konsekvenser som högre elpriser riskerar få för idrottsföreningarna. Lugnande besked om elstöd för föreningar måste komma nu.

Internationella friidrottsförbundet (WA) har beslutat att ge Lidingöloppet en Världsarvsplakett (World Athletics Heritage Plaque). Det är en av de finaste utmärkelserna som ett idrottsarrangemang kan få och bekräftar loppets historiska betydelse. Plaketten ges till personer, händelser, arenor, lopp och andra företeelser som utmärker sig som historiskt viktiga för utvecklingen av den internationella friidrottsrörelsen.

– Lidingöloppet är känt som världens största terränglopp. Dess historia och arv förtjänar en Världsarvsplakett inom friidrotten, säger Sebastian Coe, ordförande för Internationella friidrottsförbundet (WA).

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Fotbollsklubben Häcken kan inte klaga på tillvaron. Sådan kraftig medvind som klubben har.  Senast - trogna partnern, Stadium, tar klivet upp och blir premiumpartner till klubben. Fram till 2025 ligger fokuset på det gemensamma hållbarhetsarbetet för en minskad ojämlikhet och en god hälsa för fler ungdomar – så väl fysiskt som psykiskt. 

Krönika: Sportjournalisten Thomas Malmquists avslöjande artiklar om matchfixning i svensk idrott var banbrytande. TV-serien, ”Spelskandalen”, första delen den 12 september, tar avstamp i det tidiga 1990-talets Sverige då idrottsrörelsen stod utan svar och åtgärder inför Malmquists artiklar.

 I dag, 32 år senare, är matchfixning ett allvarligt samhällsproblem. I sin årssammanfattning för 2021redovisar NOA, Nationella Operativa Avdelningen inom polisen, följande:

Han började som sportreferent hemma i Kalmar på 80-talet. Idag är han mångmiljonär och en av de främsta innovatörerna i Europa för sändning av sport i TV. Och han ger sig inte. Han ser nya affärsmöjligheter ideligen. 

Jonas Persson är en auktoritet på TV-marknaden sedan han 1994 grundade IEC in Sports som växte till en verksamhet med tv-rättigheter över hela världen.  

Nu expanderar båda hans nya bolag, Commercial Sports Media och Sportway . 

2013 noterade satte Crystal Palace ett rekord som många trodde skulle gälla i många år. 17 spelare värvades. Men nu ärt det överträffat. Nottingham Forest har köpt in 21 spelare för 1,7 miljarder kronor! Samtidigt lämnade 17 spelare klubben.

Nykomlingen i Premier Legue har för avsikt att prestera i Premier League, det är helt uppenbart.