”Han är redan värd 100 miljoner”

Roony Bardghji, fostrad i Malmö FF, hyllas stort i Danmark såsom en supertalang efter matchen AaGF-FC Köpenhamn och jämförs nu med Messi. Varför är inte svårt att förstå. Hans 2-1 mål som gjorde honom till den yngste målgöraren i Superligans historia med sina 16 år och 13 dagar.

 

 Hans spel andas verkligen Lionel Messi, se målet på FCK.TV här (1.45 in i klippet).

Malmö-fostrade Roony Bardghji hyllas stort i Danmark såsom en supertalang efter matchen AaGF-FC Köpenhamn och jämförs nu med Messi. Varför är inte svårt att förstå. Hans 2-1 mål som gjorde honom till den yngste målgöraren i Superligans historia med sina 16 år och 13 dagar andas verkligen Lionel Messi, se målet på FCK.TV här (1.45 in i klippet). 

De var saliga

 

Experterna, Kenneth Emil Petersen och den förre landslagsspelaren Stig Tøfting, på TV3+ beskriver hans prestation efter matchen som sinnessjuk mot bakgrund av hans ålder och ser stora likheter med fotbollsvärldens kanske störste spelare genom tiderna: 

”Det jag är mest positivt överraskad över är inte att han har tekniken, men tekniken med den farten han kan göra det i. Det verkar som att han är lika snabb med boll som utan boll. 

Därför är referenserna, när man kikar på en som honom, utan att inleda med att säga att det är Messi, så är det ju något av det man kan se”, säger Tøfting.

För att förstå jämförelserna med Messi rekommenderas även denna video från matchen FCK-Midtjylland (P17) då Bardghji gjorde fyra klassmål.

Storklubbarna  har vaknat

Hans start i FCK har fått spekulationerna att öka om att en av de europeiska storklubbarna Chelsea, Ajax, Bayern München eller Barcelona kanske redan till fönstret i januari kommer att lägga ett bud på honom till en prislapp vi inte sett förut vare sig i Superligan eller Allsvenskan.

”Förväntningarna på honom inför matchen var gigantiska och han infriade dem fullständigt, om inte mer därtill”, skriver Tipsbladet som tror han blir den dyraste spelarförsäljningen någonsin från Superligan med en prislapp på minst 100 miljoner danska kronor (ca 140 miljoner svenska kronor): 

”Det är som en gåva om han fortsatt finns kvar i Superligan till våren för storklubbarna kommer att slicka sig om munnen över utsikten till honom. Om FCK säljer honom redan i januari är 100 miljoner inte tillräckligt. Så bra är han.”

Även i FCK-lägret öses beröm över Roony, såväl från tränaren Jess Thorup som medspelarna. 

”Alla ser på hans mål, men för mig kreerar han tre stora chanser och är med i spelet till det tredje målet. Det är en prestation av de helt stora”, säger Thorup som också betonar hur Ronny Bardghji utvecklat relationerna med laget som en viktig ingrediens till framgången. 

Även i den personliga karaktären kan man jämföra med Messi. Bardghji förefaller vara en lugn och ödmjuk kille med fötterna på jorden. Se intervjun efter matchen på FCK.TV här.

Janne nyfiken

Han byttes ut efter 80 minuters spel i matchen. 

Om Bardghji fortsätter i samma stil är det bara en tidsfråga innan vi ser honom i det svenska A-landslaget. ”I dagsläget är det våra förbundskaptener för ungdomslandslagen som har bäst koll på honom. Men visst, en spelare som så snabbt tagit sig upp på den nivån som han gjort blir ganska snabbt intressant även för oss”, sade förbundskapten Janne Andersson nyligen till Fotbollskanalen.

Anders Olshov 

 

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Hockeyettans hårt kritiserade ordförande, Ronnie Glysing, ger upp och avgår som ordförande med omedelbar verkan. En majoritet av Hockeyettans klubbar, av totalt 40, har begärt att extra årsmöte ska hållas den 22 januari, nu på lördag, på ett hotell i Upplands Väsby.

Han  förekommer därmed årsmötet vars enda punkt på dagordningen är val av ny ordförande. Här har föreslagits Håkan Svensson, tidigare ordförande i AIK.

Efter lunch på måndagen hörde n iväl jublet som ekade över hela Sverige… när beskedet kom - Regeringen och Folkhälsomyndigheten gav klartecken tilll höjningen för 500 åskådare per sektion vid idrottsevevemang. Klubbarnas kassörer hördes mest i hyllningskören, för klartecknet betyder mycket för intäkterna i alla klubbar. 

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Inom orienteringen talas redan om att tronföljden är säkrad efter Tove Alexandersson. 20-åria Hanna Lundberg är en utmärkt kopia  - lika strålande av självförtroende och förväntan, därtill lika segerrik! Nu börjar också sponsorerna att visa intresse.  

Överskottet som ideella Folkspel har delat ut till svenskt föreningsliv det senaste verksamhetsåret uppgår till inte mindre än 352 miljoner kronor. Det slår alla rekord!.Det kan jämföras med året innan, då utdelningen blev 232 miljoner. Störst del av överskottet – 978 000 kronor – har Södertälje Sportklubb tjänat ihop genom sin lottförsäljning. 

¬¬– Ett oerhört viktigt och väsentligt bidrag till vår verksamhet, säger SSK:s klubbdirektör Robert Andersson. 

Kennerth Andersson står för idrottens representation vid fjärde upplagan av ”över Atlanten”, Disocverys tittarsucce. Thomas Wassberg, Anders Limpar, Henrik Larsson och Frida Hansdotter är föregångarna.

Med Kenneths entré blir det tredje spelaren från oförglömliga VM-succén 1994. Nu ska han, liksom Limpar och henrik, visa att han kan vara en duktig matros,

Djurgården inleder 2022 med att värva Victor Edvardsen, den hett eftertraktade målmaskinen från Degerfors som nu ansluter för att boosta den blårandiga offensiven under de fyra kommande åren. I fotbolls-Sverige talas det om en rekorddyr övergång, möjlige den dyraste någonsin. Djurgården tvingades lösa 

Notabelt är att han fostrades i IFK   Göteborg. 2015 gallrades han bort vid klivet från juniorlag till A-lag.