”Han är redan värd 100 miljoner”

Roony Bardghji, fostrad i Malmö FF, hyllas stort i Danmark såsom en supertalang efter matchen AaGF-FC Köpenhamn och jämförs nu med Messi. Varför är inte svårt att förstå. Hans 2-1 mål som gjorde honom till den yngste målgöraren i Superligans historia med sina 16 år och 13 dagar.

 

 Hans spel andas verkligen Lionel Messi, se målet på FCK.TV här (1.45 in i klippet).

Malmö-fostrade Roony Bardghji hyllas stort i Danmark såsom en supertalang efter matchen AaGF-FC Köpenhamn och jämförs nu med Messi. Varför är inte svårt att förstå. Hans 2-1 mål som gjorde honom till den yngste målgöraren i Superligans historia med sina 16 år och 13 dagar andas verkligen Lionel Messi, se målet på FCK.TV här (1.45 in i klippet). 

De var saliga

 

Experterna, Kenneth Emil Petersen och den förre landslagsspelaren Stig Tøfting, på TV3+ beskriver hans prestation efter matchen som sinnessjuk mot bakgrund av hans ålder och ser stora likheter med fotbollsvärldens kanske störste spelare genom tiderna: 

”Det jag är mest positivt överraskad över är inte att han har tekniken, men tekniken med den farten han kan göra det i. Det verkar som att han är lika snabb med boll som utan boll. 

Därför är referenserna, när man kikar på en som honom, utan att inleda med att säga att det är Messi, så är det ju något av det man kan se”, säger Tøfting.

För att förstå jämförelserna med Messi rekommenderas även denna video från matchen FCK-Midtjylland (P17) då Bardghji gjorde fyra klassmål.

Storklubbarna  har vaknat

Hans start i FCK har fått spekulationerna att öka om att en av de europeiska storklubbarna Chelsea, Ajax, Bayern München eller Barcelona kanske redan till fönstret i januari kommer att lägga ett bud på honom till en prislapp vi inte sett förut vare sig i Superligan eller Allsvenskan.

”Förväntningarna på honom inför matchen var gigantiska och han infriade dem fullständigt, om inte mer därtill”, skriver Tipsbladet som tror han blir den dyraste spelarförsäljningen någonsin från Superligan med en prislapp på minst 100 miljoner danska kronor (ca 140 miljoner svenska kronor): 

”Det är som en gåva om han fortsatt finns kvar i Superligan till våren för storklubbarna kommer att slicka sig om munnen över utsikten till honom. Om FCK säljer honom redan i januari är 100 miljoner inte tillräckligt. Så bra är han.”

Även i FCK-lägret öses beröm över Roony, såväl från tränaren Jess Thorup som medspelarna. 

”Alla ser på hans mål, men för mig kreerar han tre stora chanser och är med i spelet till det tredje målet. Det är en prestation av de helt stora”, säger Thorup som också betonar hur Ronny Bardghji utvecklat relationerna med laget som en viktig ingrediens till framgången. 

Även i den personliga karaktären kan man jämföra med Messi. Bardghji förefaller vara en lugn och ödmjuk kille med fötterna på jorden. Se intervjun efter matchen på FCK.TV här.

Janne nyfiken

Han byttes ut efter 80 minuters spel i matchen. 

Om Bardghji fortsätter i samma stil är det bara en tidsfråga innan vi ser honom i det svenska A-landslaget. ”I dagsläget är det våra förbundskaptener för ungdomslandslagen som har bäst koll på honom. Men visst, en spelare som så snabbt tagit sig upp på den nivån som han gjort blir ganska snabbt intressant även för oss”, sade förbundskapten Janne Andersson nyligen till Fotbollskanalen.

Anders Olshov 

 

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Liten förening tänkte stort och har klarat energikrisen bra med sin energisnåla belysning och solceller.

Fotbollsklubben Romelanda UF satsade på egen solcellsanläggning och belysningseffektivisering. Liten förening tänkte stort och har klarat energikrisen bra med sin energisnåla belysning och solceller.

Fotbollsklubben Romelanda UF satsade på egen solcellsanläggning och belysningseffektivisering. Nu har klubben minskat energikostnaderna  betydligt genom kombinationen av ny belysning, solceller och elbilsladdning.

Idrotten kan vara en riskmiljö för mäns våld mot kvinnor. Samtidigt är idrottsrörelsen en viktig aktör för att minska detta allvarliga samhällsproblem. Det visar en regeringsrapport från Centrum för idrottsforskning.

–  Ideella ledare, volontärer och frivilliga föräldrar har motivationen, viljan och energin finns stora möjligheter, fortsätter Susanne Strand

Efterspelet kring skandalderbyt blir ett test av svensk fotbolls nya exkluderingsstrategi, menar Fredrik Reinfeldt, svensk fotbolls nye ordföranden

Plötsligt har han fått en skandal i knäet.

- Man får vara frustrerad och ledsen över att det inte går bra för det egna laget. Men det är alltså inte så att svensk lagstiftning därmed upphör att gälla och att vi får bete oss hur vi vill och skjuta bengaler på varandra. Det är inte en förmildrande omständighet.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Norge och skidsport.Då finns det pengar om nån gång, kan vi tro.Men det stämmer inte alls. .På onsdagen fick landslagsåkarna beskedet att det blir nedskärningar till kommande säsong på grund av ekonomin.

Intresset för Obos Damallsvenskan fortsätter att stiga; det mediala intresset ökar liksom publiksiffrorna. Också intresset från spelmarknaden ökar. Generellt spelas det för 20 miljoner kronor på varje damallsvensk match, en tredubbling jämfört med för tre år sen. Med den ökade omsättningen ökar också risken för matchfixning. Något som Elitfotboll Dam (EFD) och huvudsponsorn Svenska Spel aktivt informerat samtliga lag i damallsvenskan och Elitettan om under våren.

 Ett år återstår till fotbollsfesten 2024, Europamästerskapet. Premiären sker på Old Trafford när värdnationen England tar emot Österrike och sedan väntar ytterligare 50 TV-matcher!.Om nu Fifas ordförande, Gianni Infantino,ger sig. Redan nu har han startat ett TV-krig startat. Infantino mot fyra europeiska ministrar. 

SHL-ishockeyn köpkarusell snurrar vidare, trots alla kristecken i svensk ekonomi. På torsdagen offentliggjordes att Linus Omark, 36 år, bryter sitt kontrakt med schweiziska Servette Geneve och flyttar hem till Luleå.

 En affär som knappast varit möjlig om inte it-miljardären och Luleå-supportern Gustav Porser agerat i bakgrunden.  Omark har en succésäsong bakom sig, han bidrog i hög grad till Servettes ligaguld med 56 poäng plus 12 poäng i slutspelet.