Makarna Klüft anställs i specialprojekt

SOK stödjer Friidrottsförbundets nya satsning som ska utveckla stjärnor. Och som ansvariga för projektet är paret ”Carro” och Patrik Klüft kon kontrakterade.

– Vi ser fram emot det här uppdraget, säger ”Carro” som också har att tänka på jobbet som verksamhetschef för kronprinsessparets stiftelse Generation Pep.

”Carro” Och Patrik Klüft ansvarar för ny satsning.

Från uppväxten i Sandhult i  Borås kommun har Carro format dagens liv med maken Patrik och två döttrar i Järvsö, där hon också är delägare i en träningsverksamhet.

2018 tog makarna Klüft beslutet att sälja villan i södra Stockholm och upphöra med växelboendet i Järvsö och i stället göra det permanent. Nu är det tågpendling som gäller till och från Stockholm och jobbet hos kronprinsessparet och nu också det nya uppdraget

Hon är en av friidrotts-Sveriges mest populära stjärnor någonsin. Och hon är också en av de mest, om inte den högst avlönade av alla.

Då en världsstjärna

Hennes mångårigakontrakt med Reebok var mycket lukrativt och var ett av de sponsorkontrakt som gjorde henne till mångmiljonär. 

När hon var som allra bäst lanserade Reebok som den största stjärnan  i hela världen.

Det krävdes två bolag, Carro&Patrik AB med pappa Johnny Klüft som styrelseordförande, och Multimind AB, som hon bildat tillsammans med pappa och lillasyster Sofia för all administration.

Carro&Patrik AB redovisade redan 2008 ett eget kapital på cirka 6,2 miljoner och obeskattade reserver om 2,7 miljoner.

Ögonlaserföretaget Memira valde Carro,försäkringsföretaget, Euro Accident, fastighetsföretaget Veidekke och sportjätten Reebok var länge trogna sponsorer.

Idag råder andra villkor och paret känner en förväntan inför jobbet hos Svenska Friidrottsförbundet.

Friidrottens olympiska offensiv är en juniorsatsning föraktiva, födda 2001-2004, som har ambitionen att ta steget från juniorelit till världselit för seniorer.

De ska känna sig trygga

– Vi vill stötta framtidens friidrottare till att lyckas och samtidigt må bra som individer och känna sig trygg i laget. Vi hoppas att våra erfarenheter både som aktiva själva och ledare i olika sammanhang ska vara till nytta för aktiva, säger Carolina Klüft.

–Att ta steget från framgångsrik junior till att etablera sig som senior är tufft. Det här ska vara en hjälp, en möjlighet att förverkliga sina målsättningar, säger förbundskapten Kajsa Bergqvist.

Aktiva och tränare som ingår i Friidrottens ”Olympiska offensiv” kan se fram emot två utlandsläger per år tillsammans med aktiva som tillhör SOK:s stödprogram Topp och Talang. Det första lägret pågår just nu i Bar, Montenegro, där etablerade svenska stjärnor laddar inför sommaren tillsammans med de blågula framtidsnamnen.

Dessutom erbjuds utvecklingsträffar samt uppföljning och stöd i Sverige. De utvalda  i gruppen får ta del av SOK:s resursteam med kostrådgivare, prestationspsykologer och träningsrådgivare. Slutmålet är att optimera de aktivas möjligheter för att nå sin fulla potential med förhoppningen om internationellla framgångar.

– Vi vill att unga aktiva ska ta kommandot över sin satsning och få de rätta förutsättningarna, säger SOK:s sportchef Thomas Engdahl.

– När jag var aktiv hade vi”Elitidrottsskolan”, som påminner om det här . Då betydde det enormt mycket för mig och min tränare. Möjligheten att prata om erfarenheter med andra, och bygga en stark gemenskap, betonar Kajsa Bergqvist.

Erfarenhet i mängd

Carolina Klüft och Patrik Klüft har erfarenhet i mängd. Carros OS-guld, fyra VM-guld och fyra EM-guld (inne och ute) är ett nästan oslagbart facit. Patrik kan peka på medalj både på VM och inomhus-EM.

– Jag är så glad att få in Carolina och Patrik som ledare. De står för så mycket kompetens och engagemang, säger Kajsa Bergqvist.

Här de första tolv utvalda i Friidrottens olympisk offensiv: 

Maja Åskag, Gabriel Wallmark,Wilma Nielsen, Jacob Thelander, Elvira Tanderud, Hanna Karlsson, Olle Hübert, Sharmarke Ahmed, Emil Millán, de la Oliva, Johan Claesson och Leo Zikovic

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Tretorn har haft en stark koppling till tennisen under många år vilket och det har även inkluderat ett mångårigt samarbete som officiell bollpartnermed tennisveckorna i Båstad  Ett samarbete som nu förlängs tillsammans med WTA och ATP turneringarna på Nordea Open  4–17 juli .

På torsdagen uppstår svensk industrihistoria vid nationalarenan i Solna. Där ska  skogsbaserat funktionsmaterial för konstgräsplaner installeras på Råstasjöns Idrottsplats. Ett unikt svensktillverkat biomaterial med lågt koldioxidavtryck kan ersätta dagens fossilbaserade material. 

2013 kom 216 888 åskådare på plats, 2017  ännu flera, nämligen 240 045 och nu, dagen innan premiären rapporteras 517 000 biljetter sålda. Damernas EM blir en succé, det står redan klart, rapporterar TT. 

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Göteborgsföretaget More SPACE tecknar samarbetsavtal med SVT Sport  och växer som ett av landets ledande sponsorföretag.

Det handlar om ett mycket eftertraktat avtal.  More SPACE blir SVT:s partner i minst tre år och får ansvaret  för att sälja programsponsring till SVT:s stora sportevenemang till och med december 2025.

Totalt handlar det om 19 stora sportevenemang med allt från Friidrotts-VM till Fotbolls EM för damer, Fotbolls VM för herrar, Junior VM i ishockey samt Vinterstudion med världscupen i Skidskytte och Ski Classics

Regeringen föreslår flera åtgärder som förstärker arbetet mot matchfixning. Förändringar som innebära ökade möjligheter att stoppa de som förstör idrotten. Samtidigt ska spelbolag tvingas att dela information vid misstanke om matchfixning.

En dag innan fotboll-EM startar har SVT fått klartecken. Expert-team under de kommande matcherna blir förre fotbollsdomaren Jonas Eriksson och  Tony Gustavsson, tidigare tränare. Men inte nog med det. De backas upp av SVT Sports Daniel Nannskog och tidigare landslagsspelarna Nilla Fischer, och Lisa Dahlkvist. Det ska uppenbarligen aldrig få bli tyst…

Vissa går mot strömmen.  Som Jonas Jerebko, basketstjärnan. Lagom som ishockeyspelare och fotbollsspelare flyr Ryssland skriver han ett nytt kontrakt med CSKA Moskva, vilket innebär, förstås, att han måste bo i den ryska huvudstaden! Men nu har en sponsor därför hävt ett kontrakt. Och på torsdsgen slog också Basketbollförbundet lartm och stänger av honom från landslagsspel.