Med sikte på Champions League-titel

Pingisen underbarn Truls Möregårdh rekryteras nu av Europas främasta pingisklubb, tyska Borussia Dortmund. Klubben gör en mångmiljonsatsning och bygger ett stjärnlag där 20—åringen får en av huvudrollerna.

Truls Möregårdh klar för tysk stjärnklubb

Tyskland nästa.

 

 

– De flesta kommer att bli rädda för oss, säger 19-åringen till SVT Sport.

Möregårdhs nya klubb, som i dag ärsjua i Bundesliga, vill erövra titlar. Siktet är inte bara  inställt på Bundesliga utan även Champions League. 

Därför värvas inte bara Truls utan även japanen och världsfemman Tomakazu Harimoto, hans landslagskamrat,världssexan Lin Yun-Ju och ryske världssjuan och tvåfaldige Europamästaren Dimitrij Ovtcharov.

Det blir ett svårslaget superlag.

Han har varit eftertraktad bland de europeiska toppligorna sedan han erövrade VM-silver.

–det känns otroligt inspirerande att ingå i det här superlaget. Jag kommer att kunna bidra och vi går för guld, säger Truls Möregårdh till SVT Sport.

Han tvivlade inte inför anbudet.

– Det  var ganska enkelt, det går knappt att hitta ett bättre lag.

Under den senaste säsongen hörde han både till polskaDekorglass Dzialdow och Eslöv här i Sverige.

-  Vi får se hur det blir med ligaspel nästa säsong. Jag har inte bestämt något

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Svenska Friidrottsförbundet och ideella Folkspel växlar upp sitt samarbete.

– Att våra föreningar genom åren tjänat över 269 miljoner på att sälja Folkspels produkter talar väl för sig självt om hur viktig Folkspel är som partner till oss, säger Jan Larsson, marknadschef på Svenska Friidrottsförbundet. 

Degerfors kommun vill sälja klassiska Stora Valla. Det chockartade beskedet nådde klubben plötsligt på måndagen, en och en halv vecka innan allsvenska premiären.

-Vi är chockade över att det kommer utan någon dialog, säger klubbchef Lars Weman. På sin hemsida skriver Degerfors:

"Vänsterpartiet och Moderaterna i Degerfors kommun harkommit överens om att försöka sälja Stora Valla. Beskedet kom som en chock för föreningens styrelse och personal, som inte delgivits planerna eller deltagit i någon form av dialog rörande en försäljning".

Vasaloppet 100 år, då springer folk benen av sig för att få åka skidor i mars 2024. Det 100:e loppet blev på onsdagen fulltecknat med 15 800 deltagare. Och totalt har närmare 30 000 anmält sig till något av loppen i Vasaloppets vintervecka 2024.

Inte nog med det, nu har 1 79600 målgångar registrerats totalt i något lopp!

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Förre statsministern Fredrik Reinfeldt, som kandiderar för att bli ordförande  i Svenska Fotbollförbundet, kunde på måndagen räkna in 18 tunga röster.

 Det största distriktet, Stockholm, har vid årsmöte beslutat att stödja valberedningens förslag, det vill säga Fredrik Reinfeldt, som har föreslagits av allsvenska BP.

-Vi har tidigt sagt att vi stödjer valberedningen i den här processen, något som bekräftades vid vårt årsmöte.

Riksdagen har fattat beslut i fråga om propositionen om en förstärkt spelreglering. 

– Sammantaget väldigt positivt för våra allmännyttiga lotterier, säger Hans Sahlin, vd på Folkspel och ordförande i SVALO (Sveriges Allmännyttiga Lotterier).

Under ishockeyns SM-slutspel, ångestkvalet mellan Brynäs och Malmö samt hockeyallsvenskans play off kan lagens supporters vakna upp med programmet ”Hockeymorgon” måndag-fredag 8.00-9,00. 

1 372 298 263 kronor, 121 miljoner euro i klartext,  - för köp av en fotbollsspelare, Det väcker reaktioner inte bara i fotbollvärlden. Och den berörde, argentinaren Enzo Fernández fyllde 22 år  så sent som för en dryg vecka sedan och får nu pressen att leverera i sin nya klubb, Chelsea.