Med sikte på Champions League-titel

Pingisen underbarn Truls Möregårdh rekryteras nu av Europas främasta pingisklubb, tyska Borussia Dortmund. Klubben gör en mångmiljonsatsning och bygger ett stjärnlag där 20—åringen får en av huvudrollerna.

Truls Möregårdh klar för tysk stjärnklubb

Tyskland nästa.

 

 

– De flesta kommer att bli rädda för oss, säger 19-åringen till SVT Sport.

Möregårdhs nya klubb, som i dag ärsjua i Bundesliga, vill erövra titlar. Siktet är inte bara  inställt på Bundesliga utan även Champions League. 

Därför värvas inte bara Truls utan även japanen och världsfemman Tomakazu Harimoto, hans landslagskamrat,världssexan Lin Yun-Ju och ryske världssjuan och tvåfaldige Europamästaren Dimitrij Ovtcharov.

Det blir ett svårslaget superlag.

Han har varit eftertraktad bland de europeiska toppligorna sedan han erövrade VM-silver.

–det känns otroligt inspirerande att ingå i det här superlaget. Jag kommer att kunna bidra och vi går för guld, säger Truls Möregårdh till SVT Sport.

Han tvivlade inte inför anbudet.

– Det  var ganska enkelt, det går knappt att hitta ett bättre lag.

Under den senaste säsongen hörde han både till polskaDekorglass Dzialdow och Eslöv här i Sverige.

-  Vi får se hur det blir med ligaspel nästa säsong. Jag har inte bestämt något

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Miljardären och H&M-arvingen Karl-Johan Persson gör ytterligare en investering för att etablera sig inom idrottens agentverksamhet. Efter att han köpte in sig i Wesport tar han nu också över agentfirman Footnation för runt 20 miljoner.

Förslag om satsningar på bland annat generellt ökat stöd till idrotten och avgiftsfri idrottsskola fanns med när oppositionspartierna i riksdagen presenterade sina respektive skuggbudgetar. Riksidrottsförbundet summerar förslagen som handlar om idrott.

2022 var ca 62 000 personer anmälda till Göteborgsvarvets olika lopp. Arrangemanget är en stor folkfest men påvisar också värden i en förbättrad folkhälsa och turistekonomiska intäkter för Göteborg.

Överskottet av loppen återinvesteras i Göteborgs föreningsliv. Efter 2022 års genomförande betalas inte mindre än  5,6 miljoner kronor ut till dryga 50 föreningar som bidrar med funktionärer och gör loppen möjliga.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Volvo Trucks, Wist Last & Buss, Volvia, Volvo Finans Bank, SKAB, Elon och Swegon tog beslutet att samarbeta och därför rullade en toppmodern vallatrailer fram till skidskyttelandslaget lagom till säsongspremiären.

Riksdagen har fattat beslut i fråga om propositionen om en förstärkt spelreglering. 

– Sammantaget väldigt positivt för våra allmännyttiga lotterier, säger Hans Sahlin, vd på Folkspel och ordförande i SVALO (Sveriges Allmännyttiga Lotterier).

Viaplay Group och Internationella handbollsförbundet (IHF) har kommit överens om ett nytt rekordstort avtal. Kontraktet gäller Viaplays marknader i Sverige, Norge, Danmark, Finland, Polen, Nederländerna, de baltiska länderna samt Storbritannien och sdträcker sig till och med 2031. Handbollsfans kan streama mer än 40 IHF-evenemang live och exklusivt på Viaplay, inklusive alla kommande VM-turneringar för damer och herrar. 

Hockeyallsvenska Djurgården har presenterat ännu en profilvärvning, 36-årige Linus Klasen, närmast från spel i den schweiziska andra ligan med EHC Visp. Av familjeskäl har Klasen valt att bryta kontraktet och flytta hem till Huddinge. Avtalet är på tre år och han väntas debutera redan till helgen.