Hasse Backe i ny huvudroll

Fotbollsexperten Hasse Backe lanserar podden ’Total Kontroll’ tillsammans med journalisten Jonas "Greven" von Kjerrulf och entreprenören Taimaz Ghaffari. Den nya fotbollspodden ska behandla aktuella ämnen och skärningspunkterna mellan sporten och samhället. 

Hasse Backe, med eller utan skägg, startar tillsammans med journalisten Jonas "Greven" von Kjerrulf och entreprenören Taimaz Ghaffari en ny fotbollspodd

Med svenska och internationella gäster, djupa analyser, helhetsgrepp om relevanta områden hoppas podden kunna guida fotbollssupportrar varje vecka. Fokus är på Champions League och VM, men även med inblick i de internationella ligorna. 

- Det ska bli riktigt roligt att få ett forum att utveckla, fördjupa och analysera fotbollen i ett längre format. Det känns spännande att prata med gamla bekanta och nya gäster. Vi har bokat upp några internationella namn och ett par av Sveriges främsta fotbollsprofiler, säger Hasse Backe och fortsätter:

-  Jag har privilegiet att ännu ett år få täcka världens bästa fotboll både i Cmore-studion och på plats på världens alla arenor. Jag ser fram emot att få följa upp TV-sändningarna i podcasten för att, på ett lugnt sätt, ta Total Kontroll på alla aktuella händelser inom världsfotbollen. Och även komma med liverapporter från stormatcherna i Europa.

Bakom podden står ocksåentreprenören Taimaz Ghaffari. Taimaz som tidigare har arbetat kommersiellt med svenska och internationella sporträttigheter samt Jonas "Greven" von Kjerrulf, med en bakgrund i drygt 35 år som skrivande journalist, reporter, kommentator och programledare. 

- Det roliga med sammansättningen är att vi tre kommer med så olika infallsvinklar och åsikter, poängterar Taimaz Ghaffari. Vi har experten och fotbollstränaren, den erfarna och granskande journalisten som kan supporterkulturen och den kommersiellt romantiserande fotbollsfantasten som uppskattar modern fotboll. Vi gillar helt olika lag dessutom.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Dagens hjältar i idrotten är ishockeylaget Björklöven! När fotbollens damallsvenska Umeå IK har jätteproblem och känner oro inför framtiden kommer hjälpen från hockeygänget, grannarna i Umeå! Hockeyn stöttar fotbollen med pengar.

"Det är viktigt för Umeås utveckling att vi har elitidrott", betonar Björklövens vd , Anders Blomberg.

Inom idrottsrörelsen växer oron för de dramatiska konsekvenser som högre elpriser riskerar få för idrottsföreningarna. Lugnande besked om elstöd för föreningar måste komma nu.

Internationella friidrottsförbundet (WA) har beslutat att ge Lidingöloppet en Världsarvsplakett (World Athletics Heritage Plaque). Det är en av de finaste utmärkelserna som ett idrottsarrangemang kan få och bekräftar loppets historiska betydelse. Plaketten ges till personer, händelser, arenor, lopp och andra företeelser som utmärker sig som historiskt viktiga för utvecklingen av den internationella friidrottsrörelsen.

– Lidingöloppet är känt som världens största terränglopp. Dess historia och arv förtjänar en Världsarvsplakett inom friidrotten, säger Sebastian Coe, ordförande för Internationella friidrottsförbundet (WA).

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Fotbollsklubben Häcken kan inte klaga på tillvaron. Sådan kraftig medvind som klubben har.  Senast - trogna partnern, Stadium, tar klivet upp och blir premiumpartner till klubben. Fram till 2025 ligger fokuset på det gemensamma hållbarhetsarbetet för en minskad ojämlikhet och en god hälsa för fler ungdomar – så väl fysiskt som psykiskt. 

Krönika: Sportjournalisten Thomas Malmquists avslöjande artiklar om matchfixning i svensk idrott var banbrytande. TV-serien, ”Spelskandalen”, första delen den 12 september, tar avstamp i det tidiga 1990-talets Sverige då idrottsrörelsen stod utan svar och åtgärder inför Malmquists artiklar.

 I dag, 32 år senare, är matchfixning ett allvarligt samhällsproblem. I sin årssammanfattning för 2021redovisar NOA, Nationella Operativa Avdelningen inom polisen, följande:

Han började som sportreferent hemma i Kalmar på 80-talet. Idag är han mångmiljonär och en av de främsta innovatörerna i Europa för sändning av sport i TV. Och han ger sig inte. Han ser nya affärsmöjligheter ideligen. 

Jonas Persson är en auktoritet på TV-marknaden sedan han 1994 grundade IEC in Sports som växte till en verksamhet med tv-rättigheter över hela världen.  

Nu expanderar båda hans nya bolag, Commercial Sports Media och Sportway . 

2013 noterade satte Crystal Palace ett rekord som många trodde skulle gälla i många år. 17 spelare värvades. Men nu ärt det överträffat. Nottingham Forest har köpt in 21 spelare för 1,7 miljarder kronor! Samtidigt lämnade 17 spelare klubben.

Nykomlingen i Premier Legue har för avsikt att prestera i Premier League, det är helt uppenbart.