Den oförglömlige lurad på 130 miljoner

Usain Bolt är, den oförglömlige friidrottaren, har blivit bedragen – och det ordentligt. 130 miljoner är borta, endast 120 000 återstår på hans konto och hans advokat är orolig för vad som ska ske

usain Bolt - oförglömlig - liksom hans segergest.

Det är drygt fem år sedan tackade han för sig. Enguldepok upphörde. Han är oförglömlig. Den i da 36--årige Bolt, erövrade åtta OS-guld och elva VM-guld och hade världsrekord på såväl 100 som 200 meter.Med en gigantisk stjärnstatus var också hans reklamkontrakt exceptionella.

Usain Bolt tjänade åtskilliga miljoner – nu är största delen borta. Det är en tragedi som avslöjas. 

en privat investeringsfirma har lurat honom och många andra på Jamaica.

Pengarna rann in på hans kontot via startbonusar och reklamkontrakt, men nästan allt är borta. Bolt har nu endast drygt 120 000 kronor kvar av ursprungliga 12,7 miljoner dollar, uppger hans advokat enligt The Guardian.

 En stor bedrägerihärva har avslöjats och Bolt hör till de olyckliga.

I 13 år ska de misstänkta ha flyttat pengarna från Bolt och andra personer. 

Omfattningen är så stor att Jamaicas regering har bett om hjälp från FBI Jamaicas finansminister Nigel Clarke reagerade också:

– Ilskan och obehaget vi känner har vuxit av den långa tid – 13 år – som härvan misstänks ha pågått, och det faktum att de misstänkta verkar ha medvetet och hjärtlöst riktat in sig på äldre personer, såväl som vår älskade och respekterade nationalikon... Usain Bolt, säger Clarke enligt The Guardian. 

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Hockey- allsvenska Vita Hästen från Norrköping  har ansökt om konkurs vilket framgår av handlingar som lämnats in till Norrköpings tingsrätt.

Vid ett extra insatt årsmöte 27:e februari konstaterades att årets säsong lämnar ett underskott på 6,8 miljoner. Det aktiebolag som driver A-lags - verksamheten redovisade 4,6 miljoner i negativt eget kapital.

Degerfors kommun vill sälja klassiska Stora Valla. Det chockartade beskedet nådde klubben plötsligt på måndagen, en och en halv vecka innan allsvenska premiären.

-Vi är chockade över att det kommer utan någon dialog, säger klubbchef Lars Weman. På sin hemsida skriver Degerfors:

"Vänsterpartiet och Moderaterna i Degerfors kommun harkommit överens om att försöka sälja Stora Valla. Beskedet kom som en chock för föreningens styrelse och personal, som inte delgivits planerna eller deltagit i någon form av dialog rörande en försäljning".

Handbolls-VM för herrar i Sverige i januari i år blev en succé – både ekonomiskt och publikt. Det står klart när arrangörsbolaget nu redovisar ett preliminärt finansiellt resultat från mästerskapet och från den turistekonomiska mätning som genomförts.

Sveriges landslag hamnade precis utanför prispallen i VM – på en fjärde plats. Så även om det inte blev VM-guld för Sverige så blev mästerskapet rena vinsten och en strålande affär för svensk handboll, för svensk besöksnäring och för stat och kommun.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

De har Göteborg som bas men med ett globalt perspektiv och har nått en dimension som innebär uppmärksamhet  runt om i världen. Nu ska de också samarbeta  världens största ungdomsturnering i fotboll,Gothia Cup, och multinationella bilfabrikanten, Volvo, Två giganter ska göra gemensam sak.

Riksdagen har fattat beslut i fråga om propositionen om en förstärkt spelreglering. 

– Sammantaget väldigt positivt för våra allmännyttiga lotterier, säger Hans Sahlin, vd på Folkspel och ordförande i SVALO (Sveriges Allmännyttiga Lotterier).

Under ishockeyns SM-slutspel, ångestkvalet mellan Brynäs och Malmö samt hockeyallsvenskans play off kan lagens supporters vakna upp med programmet ”Hockeymorgon” måndag-fredag 8.00-9,00. 

1 372 298 263 kronor, 121 miljoner euro i klartext,  - för köp av en fotbollsspelare, Det väcker reaktioner inte bara i fotbollvärlden. Och den berörde, argentinaren Enzo Fernández fyllde 22 år  så sent som för en dryg vecka sedan och får nu pressen att leverera i sin nya klubb, Chelsea.