Den oförglömlige lurad på 130 miljoner

Usain Bolt är, den oförglömlige friidrottaren, har blivit bedragen – och det ordentligt. 130 miljoner är borta, endast 120 000 återstår på hans konto och hans advokat är orolig för vad som ska ske

usain Bolt - oförglömlig - liksom hans segergest.

Det är drygt fem år sedan tackade han för sig. Enguldepok upphörde. Han är oförglömlig. Den i da 36--årige Bolt, erövrade åtta OS-guld och elva VM-guld och hade världsrekord på såväl 100 som 200 meter.Med en gigantisk stjärnstatus var också hans reklamkontrakt exceptionella.

Usain Bolt tjänade åtskilliga miljoner – nu är största delen borta. Det är en tragedi som avslöjas. 

en privat investeringsfirma har lurat honom och många andra på Jamaica.

Pengarna rann in på hans kontot via startbonusar och reklamkontrakt, men nästan allt är borta. Bolt har nu endast drygt 120 000 kronor kvar av ursprungliga 12,7 miljoner dollar, uppger hans advokat enligt The Guardian.

 En stor bedrägerihärva har avslöjats och Bolt hör till de olyckliga.

I 13 år ska de misstänkta ha flyttat pengarna från Bolt och andra personer. 

Omfattningen är så stor att Jamaicas regering har bett om hjälp från FBI Jamaicas finansminister Nigel Clarke reagerade också:

– Ilskan och obehaget vi känner har vuxit av den långa tid – 13 år – som härvan misstänks ha pågått, och det faktum att de misstänkta verkar ha medvetet och hjärtlöst riktat in sig på äldre personer, såväl som vår älskade och respekterade nationalikon... Usain Bolt, säger Clarke enligt The Guardian. 

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

SHL-laget Örebros tidigare vice ordförande och sportchef, Mikael Lindqvist, tidigare Fahlander, 49 år, dömdes på tisdagen av Örebro tingsrätt till tre år och sex månades i fängelse, i tre fall av grova skattebrott, samt fem års näringsförbud. Han var under flera säsonger, 2010-2014, ishockeylagets största sponsor.

På lördag, 30 mars, inleds 100 års jubilerande allsvenskan i fotboll, i en tid när våld och allvarliga incidenter på läktaren har ökat kraftigt. Ansvariga inom polisen talar till och med om att supporters till  lag från Stockholm, Göteborg och Malmö har ”radikaliserats” och inte är främmande för omstörtande verksamhet.Enligt en kartläggning av SVT har 224 personer tillträdesförbud till den allsvenska premiären.

I SM-final för andra året i rad, och i final för nionde gången på 13 år. Skellefteå AIK är den nya stormakten i svensk ishockey. Det är också mitt tips i kommande duell med den ”gröna väggen” , den forna bandyklubben Rögle BK och i final för andra gången – den första, pandemisäsongen 2021,  slutade med tårar mot Växjö Lakers. 

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

- Egentligen har vi inget genuint idrottsintresse, trots att vi åkt både Vasaloppet och sprungit Lidingöloppet, säger Jan Blad,69, företagsledare och gudfader för Amo Handboll, nykomlingar i handbollsligan.

I Alstermo i Kronobergs län finns elit-handbollens mest anonyma lag, men med störst optimism via stor framtidstro. Och med stort stöd av Amokabel, en skandinavisk branschledande koncern med tre kabelbolag som tillverkar olika typer av ledningar och kablar. 

Sedan starten 1991 har den ideella organisationen Folkspel, via främst BingoLotto och Sverigelotten, betalat ut uppemot 18 miljarder till svenskt föreningsliv.  Men det är inte nog.nu startar Folkspel Joyna, ett nytt digital tlotteri.

Den 14 mars släpps podden Radiosporten Hockey och leds av journalisten Magnus Wahlman tillsammans med experten Per Svartvadet. Här ska mixen av intervjuer med stora hockeyprofiler, historierna bortom isen och aktuella händelser ge något den hockeyintresserade publiken inte får någon annanstans.
Radiosporten Hockey med Wahlman och Svartvadet är en podd där lyssnaren i varje avsnitt får höra några av de mest aktuella och tongivande rösterna inom svensk och internationell hockey. Här blandas intervjuer med aktuella och profiler med analyser från programledarna.
Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.