Janne Andersson i nya samtal med Zlatan

Tro inte att Zlatan Ibrahimovic har gjort sitt i fotbollslandslaget. Han har hungern kvar, ett nytt kontrakt med Milan stimulerar honom och rehabträningen går bra. Han har helt enkelt lite kvar att uträtta, tro det eller ej. Just nu laddar han i Florida.

Förbundskapten Janne Andersson har kontinuerlig kontakt med stjärnan och intygar för TT:

-En hel och frisk Zlatan är definitivt aktuell för oss.

Vår storstjärna trivs på en beach i Miami Beach, Florida

Han närmar sig comeback efter knäskadan.

När herrlandslaget i fotboll återkommer i den dagliga sportbevakningen och nyheter förmedlas  från januariturnén i Algarve i Portugal blir Zlatan aktuell igen. Han är inte där, men Janne Andersson odlar en vänskap.

-Det gäller för Zlatan att bli frisk först. Det är vad det handlar om. Och blir han det så får vi ta det därifrån, säger Andersson till SVT

Nästa gång de allra bästa spelarna är samlade är vid EM-kvalet i slutet av mars. Då skulle Zlatan kunna vara tillbaka, det är inte alls otroligt.

Till saken hör ändå att Ibrahimovic inte har spelat på hela säsongen sedan han opererat knäet efter Milans ligaseger förra våren.

I-Italien finns det en förhoppning om att han i bästa fall kan vara tillbaka på planen i slutet av januari. Han själv har ett outtalat mål om Milans första åttondelsfinal i Champions League mot Tottenham den 14 februari.

Janne Andersson slutligen: 

- En hel och frisk Zlatan, om han kommer dit, som börjar spela i Milan och presterar är definitivt aktuell för oss. De avtrycken han har gjort i gruppen och på det sättet han bidragit har för mig varit fantastiskt, säger Janne Andersson till SVT.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
”I februari reste jag med familjen på semester. Då hade jag jobbat mer än 14 månader utan en enda ledig dag. Jag är målinriktad och gillar att anta utmaningar men i långa loppet är det inte hållbart att arbeta så”,
Med de orden vill Peja Lindholm lämna  uppdraget som vd i Östersunds fotbollsklubb.
Problemet är löst, Finnvedsvallen  en fotbollsarena igen
När IFK Värnamo har i sin ”femte hemmamatch” mot Kalmar FF den 19 maj blir det faktiskt spel på just hemmaplan, på egna Finnvedsvallen!

Eländet som bekymrat hela Fotbolls-Sverige är löst och åtgärdat.

Problemet är löst, Finnvedsvallen  en fotbollsarena igen
När IFK Värnamo har i sin ”femte hemmamatch” mot Kalmar FF den 19 maj blir det faktiskt spel på just hemmaplan, på egna Finnvedsvallen!

 

 

 

 

Eländet som bekymrat hela Fotbolls-Sverige är löst och åtgärdat 

Svensk Gymnastik växer - som inget annat förbund. Efter ett stort tapp under pandemin vände kurvan över antalet medlemmar i fjol och trenden håller i sig i år. Siffrorna för 2023 visar en total ökning om sex procent, eller 13 763 aktiva. inte mindre än 237 201 individer är aktiva i 924 föreningar, över hela landet. I 259 av Sveriges 290 kommuner finns minst en gymnastikförening.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Pengar i en folkrörelse, är det förenligt, i synnerhet vid behovet av miljoner. Och, räcker de kommersiella krafterna till i vårt land?
Ledande frågor när Center for Sport and Business på Handelshögskolan hade sin partnerdag.   Framtidsfrågor utmanade de närvarande som skulle försöka ta ställning. Ämnet är gränslöst, åsikterna och svaren likaså.
Det här är helgen då trav gäller för 100 000-tals svenskar. Solvalla invaderas av entusiaster och det uppstår en mycket speciell atmosfär med spel och, tävling och den spänning som det leder till.
Närmare 1,5 miljoner svenskar samlas årligen kring travet, en sport som förknippas med gemenskap och tradition som förts vidare över generationer. Inför årets stora travhelg, Elitloppet, vill ATG dessutom rikta nytt ljus åt travets betydelse i svensk historia. 

Lagom som många sportentusiaster hade fått ordning på valet av kanal och visste hur man tekniskt går tillväga – då lanseras en ny streamingtjänst och vänder upp och ned på allt som människor har lärt sig och vant sig vid. 

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.