Janne Andersson i nya samtal med Zlatan

Tro inte att Zlatan Ibrahimovic har gjort sitt i fotbollslandslaget. Han har hungern kvar, ett nytt kontrakt med Milan stimulerar honom och rehabträningen går bra. Han har helt enkelt lite kvar att uträtta, tro det eller ej. Just nu laddar han i Florida.

Förbundskapten Janne Andersson har kontinuerlig kontakt med stjärnan och intygar för TT:

-En hel och frisk Zlatan är definitivt aktuell för oss.

Vår storstjärna trivs på en beach i Miami Beach, Florida

Han närmar sig comeback efter knäskadan.

När herrlandslaget i fotboll återkommer i den dagliga sportbevakningen och nyheter förmedlas  från januariturnén i Algarve i Portugal blir Zlatan aktuell igen. Han är inte där, men Janne Andersson odlar en vänskap.

-Det gäller för Zlatan att bli frisk först. Det är vad det handlar om. Och blir han det så får vi ta det därifrån, säger Andersson till SVT

Nästa gång de allra bästa spelarna är samlade är vid EM-kvalet i slutet av mars. Då skulle Zlatan kunna vara tillbaka, det är inte alls otroligt.

Till saken hör ändå att Ibrahimovic inte har spelat på hela säsongen sedan han opererat knäet efter Milans ligaseger förra våren.

I-Italien finns det en förhoppning om att han i bästa fall kan vara tillbaka på planen i slutet av januari. Han själv har ett outtalat mål om Milans första åttondelsfinal i Champions League mot Tottenham den 14 februari.

Janne Andersson slutligen: 

- En hel och frisk Zlatan, om han kommer dit, som börjar spela i Milan och presterar är definitivt aktuell för oss. De avtrycken han har gjort i gruppen och på det sättet han bidragit har för mig varit fantastiskt, säger Janne Andersson till SVT.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Handbollslandslaget har snittlön på 678 000 kr 

Det är skillnad på folk och folk, inte minst ekonomiskt i idrottens värld.

 Svensk handboll, med sikte VM-final i Tele 2 söndagen den 29 januari, spelar i helt annan division än Janne Anderssons fotbollslandslag eller Sam Hallams Tre Kronor.

SVT direktsänder upp mot 60 timmar från SM-veckan i Skövde som pågår mellan 31 januari och 5 februari. Uppe på Billingen, där också längdskidtävlingarna avgörs, kommer SVT att ha en studio med Maria Wallberg som programledare. Alla de stora svenska stjärnorna, med den nyblivna Tour de Ski-vinnaren Frida Karlsson väntas vara på plats för att tävla.

Ukraina övervinner allt. Medan IOK fjäskar med Ryssland och Belarus om OS-deltagande i Paris 2024 kämpar den blågula idrotten i Ukraina för sin existens.

Nu senast bekräftad av att Ukraina skall delta i Bandy-VM i Växjö mars-april i år.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Leo Vegas grundades 2011 i Sverige och har sedan dess vuxit stadigt. Spelkoncernen har idag fler än 1 000 anställda över flera europeiska kontor med huvudkontori Stockholm medan den operativa staben verksamheten sker på Malta.
På lördagen avslöjades att Leo Vegas  har enats om ett nytt globalt partnerskap med italienska storklubben Inter och skat pryda dam- och herrlagens tränings- och uppvärmningströjor samt arenan San Siro.

Riksdagen har fattat beslut i fråga om propositionen om en förstärkt spelreglering. 

– Sammantaget väldigt positivt för våra allmännyttiga lotterier, säger Hans Sahlin, vd på Folkspel och ordförande i SVALO (Sveriges Allmännyttiga Lotterier).

Vid årsskiftet 2018-2019 förändrades finansieringen av Sveriges Television (SvT), Sverige radio (SR) och Utbildningsradion (UR).  Sedan 1/1 2019 bokförs TV-licensen  eller public service- avgiften på varje svensk medborgares skattsedel. Beloppet är 1 300 kr/person årligen och är reducerat för personer med låga förvärvsinkomster.

Lagändringen är bakgrund till en skarp mediadebatt om OS, och Jan Scherman, tidigare vd på TV 4 har levererat besk kritik av SvT:s inköp av rättigheter för de olympiska spelen 2026-2032.

1 372 298 263 kronor, 121 miljoner euro i klartext,  - för köp av en fotbollsspelare, Det väcker reaktioner inte bara i fotbollvärlden. Och den berörde, argentinaren Enzo Fernández fyllde 22 år  så sent som för en dryg vecka sedan och får nu pressen att leverera i sin nya klubb, Chelsea.