Janne Andersson i nya samtal med Zlatan

Tro inte att Zlatan Ibrahimovic har gjort sitt i fotbollslandslaget. Han har hungern kvar, ett nytt kontrakt med Milan stimulerar honom och rehabträningen går bra. Han har helt enkelt lite kvar att uträtta, tro det eller ej. Just nu laddar han i Florida.

Förbundskapten Janne Andersson har kontinuerlig kontakt med stjärnan och intygar för TT:

-En hel och frisk Zlatan är definitivt aktuell för oss.

Vår storstjärna trivs på en beach i Miami Beach, Florida

Han närmar sig comeback efter knäskadan.

När herrlandslaget i fotboll återkommer i den dagliga sportbevakningen och nyheter förmedlas  från januariturnén i Algarve i Portugal blir Zlatan aktuell igen. Han är inte där, men Janne Andersson odlar en vänskap.

-Det gäller för Zlatan att bli frisk först. Det är vad det handlar om. Och blir han det så får vi ta det därifrån, säger Andersson till SVT

Nästa gång de allra bästa spelarna är samlade är vid EM-kvalet i slutet av mars. Då skulle Zlatan kunna vara tillbaka, det är inte alls otroligt.

Till saken hör ändå att Ibrahimovic inte har spelat på hela säsongen sedan han opererat knäet efter Milans ligaseger förra våren.

I-Italien finns det en förhoppning om att han i bästa fall kan vara tillbaka på planen i slutet av januari. Han själv har ett outtalat mål om Milans första åttondelsfinal i Champions League mot Tottenham den 14 februari.

Janne Andersson slutligen: 

- En hel och frisk Zlatan, om han kommer dit, som börjar spela i Milan och presterar är definitivt aktuell för oss. De avtrycken han har gjort i gruppen och på det sättet han bidragit har för mig varit fantastiskt, säger Janne Andersson till SVT.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Deloitte och Sveriges Olympiska Kommitté (SOK) har ingått ett samarbete som en förlängning av Deloittes internationella partnerskap The Olympic Partner (TOP).

- Vi delar många egenskaper med den olympiska rörelsen, såsom fokus på personlig prestation och utveckling, hälsa och välbefinnande. Vi har mycket att lära av den kunskap som finns inom SOK och tror att vi med våra kompetenser kan bidra till att utveckla SOK som organisation, stärka den olympiska rörelsen och idrott i Sverige i stort, säger Erik Olin, Country Managing Partner på Deloitte.

En entusiast och eldsjäl i samma person. Och han snackar inte bara utan får saker och ting gjorda. En Lars Månsson skulle det finnas lite varstans, då blev mycket uträttat. Han har svarat för ett enastående arbete i  Arvika. 

Lars har förverkligat idén om ”Arenan” och den blir nu till modell för varenda kommun i Sverige. Så bra är det bakomvarandet tänket och nyttan med skapelsen.

Han är SHL-ishockeyns högst avlönade svenske spelare.  Skatteverkets siffror  avslöjar att Färjestads forward Marcus ”Lilliz” Nilsson, 33, år, redovisade en taxerad inkomst på 3 279 800 kr, taxeringsåret 2022. 

Santidigt sprider sig en osäkerhetsfaktor bland SHL-klubbarna och allmänt inom idrotten. Våldsutvecklingen i samhället påverkar alla och risken för attentat har ökat.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

”Vi hoppas att vi har snälla sponsorer, eller att det finns vänliga själar som vill hjälpa oss”, vädjar Lisbeth Larsson, ordförande i Eslövs IK.

Bedragare har länsat handbollsklubbens tillgångar.

Med hjälp av ett kapat bank-id kunde bedragare komma över flera hundratusen kronor från Eslövs IK.

Visst är det ganaka fantastiskt. Ett spelbolag lanserar ett aspel så att idrotten kan förstärka intäkterna. Det är precis vad som sker när Svenska Spel  tillsammans med svensk ishockey introducerardet nya nummerspelet Supportern.Ett  ett digitalt lotteri som ska bidra till nya och viktiga pengar hos  27 föreningar i SHL, SDHL och Hockeyallsvenskan. De ska  erbjuda spelet i samband med ligapremiärerna.

Hanna Stjärne, vd på SVT, är i dag lycklig. Hon avslutade arbetsveckan med att ge ett besked som glädjer många svenskar. Från och med vinter-OS i Cortina 2026 kan alla följa OS-festen på SVT:s plattformar. 

– Jag är så otroligt glad över att OS-sändningarna flyttar hem till SVT igen. Sport är roligare att uppleva tillsammans och vi ser fram emot att samla Sverige framför många spännande och historiska sportögonblick framöver, säger Hanna Stjärne. 

Fotbollens Silly Season har sina sista skälvande timmar. Penningflödet mellan klubbarna upphör natten mot fredagen  och sportcheferna kan andas ut. Spelare skiftar adress, med eller mot sin vilja. Natten till fredagen slår fönstret igen för klubbarna i både herr- och damallsvenskan. Ute  i Euroopa är det stopp ett dygn senare, natten mot lördagen slår det igen