Stenson: "Det är vad det är"

Henrik Stenson är tillbaka på Europatouren.Tävlingen i Abu Dhabi är hans första sedan han missade kvalgränsen i British Open förra sommaren.

- Det har känts jättebra. Det var ett tag sedan. Det var kul att få träffa en del gamla vänner som jag inte sett på ett tag, säger Stenson enligt nyhetsbyrån AP.

Men turneringen kan bli en av hans sista på Europatouren på ett bra tag. Stenson planerar att tävla i Dubai nästa vecka, men sedan är det inte säkert att han är välkommen tillbaka.

Alla som anslutit till LIV-tåget är numera portade från PGA-touren. Än så länge får de vara med på Europatouren men det är en fråga som lever och som ska avgöras i en domstol i London nästa månad, rapporterar TT.

Portad av PGA

Den svenske golfstjärnan, som inledde med en habil 68-runda, ångrar ändå inte nedsidorna som hans flytt till LIV-touren för med sig.

- Det är inte så kul men det är vad det är, säger Stenson.

Det handlar inte främst om att Henrik Stenson fortsatt är Sveriges enda majorvinnare på herrsidan. I stället hamnar 46-åringen i fokus som en av dem som följt saudiska sedelbuntar för att hoppa på den nya LIV-touren.

Går domslutet emot LIV-spelarna kommer de inte längre kunna samla rankningspoäng för att bli aktuella för spel i klassiska lagtävlingen Ryder Cup, som spelas utanför Rom i höst.

Så som jag ser det borde vi i så fall inte ha blivit välkomnade tillbaka (till Europatouren) på den tiden när vi började spela på PGA-touren. Det finns flera tourer världen över och i mina ögon borde man få spela så många turneringar man vill så länge man uppfyller de kriterier som satts upp, säger Stenson.

Ångrar inte valet

I Ryder Cup skulle Henrik Stenson egentligen ha varit kapten för Europas lag, men efter att ha valt LIV-touren petades han omgående.

Någon ånger efter flytten till LIV-touren känner Stenson ändå inte. Och han upplever att han har fått ett gott välkomnande av de andra spelarna i Abu Dhabi.

Absolut, utan tvekan, säger svensken.

Jag gjorde mitt val och som synes gjorde Ryder Cup Europa sitt. Det är inte så kul men det är vad det är, Ryder Cup har varit en stor del av min karriär.

"Det vänner är till för"

- Jag hoppas att vi till slut landar i något som blir bästa möjliga för alla: spelare, åskådare, tourer och alla andra, säger Stenson.

- Om man är vän med någon så är man det oavsett var den väljer att jobba. Och ibland, även om någon tar ett beslut som man inte nödvändigtvis håller med om, så är man kompisar. Man kan se bortom det. Det är det vänner är till för. (TT)

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Nej, nuvarande seriemodell i ishockey ligger fast. Efter samråd och utvärdering med berörda ligaorganisationer, SHL, Hockeyallsvenskan och Hockeyettan  har förbundets Elitkommitté herr beslutat att hålla fast vid den seriemodell som klubbades vid förbundsmötet 2019.

Det innebär att SHL:s ifrågasatta ”ångestkval” mellan lag 13 och 14 i SHL finns kvar och att endast ett lag från Hockeyallsvenskan ges möjlighet att ta klivet upp. För Hockeyettans 40  lag är nålsögat fortsatt mycket litet – ett lag flyttas upp efter omfattande kvalspel

Idrotten och idrottsfrågorna tar som vanligt plats i Almedalen. Här kommer en genomgång och listning av seminarier där idrottens aktörer är med och belyser frågor och samhällsutmaningar. 
I år finns det många idrottsperspektiv som fångas upp av olika aktörer under några intensiva dagar. Perspektiv som inte är så vanligt förekommande i den idrottspolitiska debatten annars, såsom hur vi kan integrera idrott i skolan.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Försäkringsbolaget Folksam visar prov på hur kreativitet och egen vinning kan ge  ett lyckat sponsoravtal. Men så har bolaget och Svenska Fotbollförbundet variit partners i över 60 år. Nu har parterna enats om en förlängning och samtidigt utökat sitt samarbete Det nya avtalet gäller till och med  2026.

Handbollsföreningen IFK Karlskrona  sålde den första win-winlotten i ideella Folkspels nya föreningslotteri,  Joyna. För det belönas de med 100 000 kronor som går direkt till föreningens verksamhet.
- Välkomna pengar till vår förening! En n härlig sommarpresent, säger Mats Lindau, förre storspelaren som i dag är sportchef i föreningen. 

Förra sommaren lanserades Sportscom med professionell livekommentering  . Nu läggs den digitala sportradion ned.

– Ett jättetråkigt beslut, säger grundaren Ola Heffler.

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.