Zlatan investerar igen i fastighet

Zlatan Ibrahimovic är härlig.  Uppenbarligen gillar han bilar – och fastigheter. Han köper och säljer i jämn takt.

Nu investerar han på Östermalm igen. Tidningen Fastighetsvärlden rapporterar om att han köper grannfastigheten till Elimkyrkan – för 130 miljoner kronor.

Zlatan unnar sig också nöjen. Här är han i Paris på premiären av filmen "Asterix och Obelix.

Enligt tidningen har han köpt fastigheten åt ”familjemedlemmar och vänner”.

Men det har blivit antal köp och försäljningar under åren. Minns huset i Malmö, där allt började, där han knackade på och förmådde övertyga ägarna att sälja. Det sålde han efter några år. Det samma gällde den mycket exklusiva sportstugan, eller vinterkomplexet, i Åre. Det blev färdigbyggt och sedan gick det några år, då ville han sälja där också. I Jämtland har han för övrigt något mindre kryp in när längtan till jakt blir stor.

Och i takt med att familjen flyttat mellan världsmetropolerna när han har bytt fotbollsadress har det också blivit ett antal skiften. Alltid med tillgång och närhet till rymliga garage. Bilarnakräver sitt också.

Nu är Östermalm högaktuellt. 

2015 han en fastighet där för runt 110 miljoner kronor, det gällde

den tidigare Elimkyrkan, som renoverats till bostad till formen av ett så kallat ”town house”, med utrymme för ett hushåll.

Nu fick han tips om att grannfastigheten var ute till försäljning. 130 miljoner senare äger han det huset också och då fick han tillgång till 874 kvm bostäder och 187 kvadratmeter lokaler fördelat på nio lägenheter 

Inte nog med de. Ni har väl sett hur han också investerar lite oväntat i Padelbranchen. Hans Padel Zenter ska bli större vid E4:an norr om Stockholm. 

Men hemma i Milano hinner han träna mellan affärerna och i Italien ryktas det att han återkommer efter skadan och tänker träna med lagkamraterna i Milan i nästa vecka

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Hockey- allsvenska Vita Hästen från Norrköping  har ansökt om konkurs vilket framgår av handlingar som lämnats in till Norrköpings tingsrätt.

Vid ett extra insatt årsmöte 27:e februari konstaterades att årets säsong lämnar ett underskott på 6,8 miljoner. Det aktiebolag som driver A-lags - verksamheten redovisade 4,6 miljoner i negativt eget kapital.

Degerfors kommun vill sälja klassiska Stora Valla. Det chockartade beskedet nådde klubben plötsligt på måndagen, en och en halv vecka innan allsvenska premiären.

-Vi är chockade över att det kommer utan någon dialog, säger klubbchef Lars Weman. På sin hemsida skriver Degerfors:

"Vänsterpartiet och Moderaterna i Degerfors kommun harkommit överens om att försöka sälja Stora Valla. Beskedet kom som en chock för föreningens styrelse och personal, som inte delgivits planerna eller deltagit i någon form av dialog rörande en försäljning".

Handbolls-VM för herrar i Sverige i januari i år blev en succé – både ekonomiskt och publikt. Det står klart när arrangörsbolaget nu redovisar ett preliminärt finansiellt resultat från mästerskapet och från den turistekonomiska mätning som genomförts.

Sveriges landslag hamnade precis utanför prispallen i VM – på en fjärde plats. Så även om det inte blev VM-guld för Sverige så blev mästerskapet rena vinsten och en strålande affär för svensk handboll, för svensk besöksnäring och för stat och kommun.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

De har Göteborg som bas men med ett globalt perspektiv och har nått en dimension som innebär uppmärksamhet  runt om i världen. Nu ska de också samarbeta  världens största ungdomsturnering i fotboll,Gothia Cup, och multinationella bilfabrikanten, Volvo, Två giganter ska göra gemensam sak.

Riksdagen har fattat beslut i fråga om propositionen om en förstärkt spelreglering. 

– Sammantaget väldigt positivt för våra allmännyttiga lotterier, säger Hans Sahlin, vd på Folkspel och ordförande i SVALO (Sveriges Allmännyttiga Lotterier).

Under ishockeyns SM-slutspel, ångestkvalet mellan Brynäs och Malmö samt hockeyallsvenskans play off kan lagens supporters vakna upp med programmet ”Hockeymorgon” måndag-fredag 8.00-9,00. 

1 372 298 263 kronor, 121 miljoner euro i klartext,  - för köp av en fotbollsspelare, Det väcker reaktioner inte bara i fotbollvärlden. Och den berörde, argentinaren Enzo Fernández fyllde 22 år  så sent som för en dryg vecka sedan och får nu pressen att leverera i sin nya klubb, Chelsea.