Ridsporten bygger om och nytt

Svenska Ridsportförbundets valberedning föreslår Sandra Ruuda till ny ordförande och hon kan därmed bli förbundets allra första kvinnliga ordförande.

Vid stämman den 6 maj ska en ersättare utses efter Ulf Brömster som hoppade av som ordförande i oktober efter hård kritik.  Han medgav att turbulensen runt förbundet och honom själv var  det yttersta skälet till att han ville sluta. 

Sandra Ruuda, högaktuell som ny ordförande i Ridsportförbundet

– Jag har varit ordförande ganska länge, har suttit tolv år i förbundsstyrelsen. Det är dags, sa Brömster i en intervju med SVT Sport.

– Det finns väldigt mycket att glädjas över. Vi har aldrig haft en så bred topp som vi har idag, vi har aldrig haft de medaljframgångar vi har idag men det är klart när sexuella trakasserier hamnar i blickfånget då tar ju det en del av den glädjen man har ifrån en, så är det ju.

Avslöjanden efter granskning

Granskningen  under en period  gällande övergrepp och trakasserier och styrelsens agerande skadade förbundet. Nu kraftsammlas och valberedningen föreslår att Brömster efterträds av Sandra Ruuda. Väljs hon av stämman är det första gången i Svenska Ridsportförbundets 111-åriga historia som det leds av en kvinna.

- Vi är glada och stolta över att kunna föreslå den genuina hästtjejen Sandra till Svenska Ridsportförbundets första kvinnliga ordförande, säger valberedningens ordförande Marie Morgensterns Folin.

- Vi har fått många bra förslag på nästa ordförande, vi har gjort många intervjuer och tagit olika referenser. Sammantaget ser vi att Sandra är den bästa kandidaten. 

- Hon står för ett modernt ledarskap som, tillsammans med resterande förbundsstyrelses olika kompetenser, kan leda oss in i framtiden. Hon har fötterna stabilt i den småländska myllan samtidigt som hon har en affärsmässighet och goda erfarenheter, bland annat från en tidigare mandatperiod i förbundsstyrelsen, fortsätter -.

Egen företagare

Sandra Ruuda, 48 år, har lång erfarenhet inom affärs- och verksamhetsutveckling och är idag företagare och konsult inom ledarskap med bland annat ledarskapsutbildningar. Tidigare i livet har Sandra bland annat drivit ridskola. 

Hon själv säger:

-Min styrka är min breda bas där jag har hjärtat i flera olika delar av ridsporten, med allt från ungdomsfrågor, ridskola och utbildning, till sport och tävling. Jag vill öka ridsportens attraktionskraft och göra förbundet till den bästa platsen att vara på för barn, unga och vuxna i framtiden där förbundet tar täten i viktiga frågor.   

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

SHL-laget Örebros tidigare vice ordförande och sportchef, Mikael Lindqvist, tidigare Fahlander, 49 år, dömdes på tisdagen av Örebro tingsrätt till tre år och sex månades i fängelse, i tre fall av grova skattebrott, samt fem års näringsförbud. Han var under flera säsonger, 2010-2014, ishockeylagets största sponsor.

På lördag, 30 mars, inleds 100 års jubilerande allsvenskan i fotboll, i en tid när våld och allvarliga incidenter på läktaren har ökat kraftigt. Ansvariga inom polisen talar till och med om att supporters till  lag från Stockholm, Göteborg och Malmö har ”radikaliserats” och inte är främmande för omstörtande verksamhet.Enligt en kartläggning av SVT har 224 personer tillträdesförbud till den allsvenska premiären.

Finalfeber, och Rögles klubbdirektör, Daniel Koch, skrattar hela vägen till banken! Tio raka segrar i hockeyns SM-slutspel ger garanterat klirr i kassan. Catena Arena, med plats för 6 310 åskådare lämnar ett nettoöverskott på 1,7 – 2 miljoner vid varje matchtillfälle 
Så här långt har Daniel Koch bokfört upp mot tio miljoner extra på nu spelade fem hemma matcher – och nu väntar den stora festen, det tidigare bandylagets andra SM-final genom tiderna.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

- Egentligen har vi inget genuint idrottsintresse, trots att vi åkt både Vasaloppet och sprungit Lidingöloppet, säger Jan Blad,69, företagsledare och gudfader för Amo Handboll, nykomlingar i handbollsligan.

I Alstermo i Kronobergs län finns elit-handbollens mest anonyma lag, men med störst optimism via stor framtidstro. Och med stort stöd av Amokabel, en skandinavisk branschledande koncern med tre kabelbolag som tillverkar olika typer av ledningar och kablar. 

Sedan starten 1991 har den ideella organisationen Folkspel, via främst BingoLotto och Sverigelotten, betalat ut uppemot 18 miljarder till svenskt föreningsliv.  Men det är inte nog.nu startar Folkspel Joyna, ett nytt digital tlotteri.

Den 14 mars släpps podden Radiosporten Hockey och leds av journalisten Magnus Wahlman tillsammans med experten Per Svartvadet. Här ska mixen av intervjuer med stora hockeyprofiler, historierna bortom isen och aktuella händelser ge något den hockeyintresserade publiken inte får någon annanstans.
Radiosporten Hockey med Wahlman och Svartvadet är en podd där lyssnaren i varje avsnitt får höra några av de mest aktuella och tongivande rösterna inom svensk och internationell hockey. Här blandas intervjuer med aktuella och profiler med analyser från programledarna.

Storstjärnorna lämnar och nye sportchefen i IK Oskarshamn, förre SHL-målvakten Oscar Alsenfeldt, har ett blankt papper när han i vår och sommar ska bygga ett lag för hockeyallsvenskt spel.

På torsdagen tog föreningen officiellt avsked tav 14 spelare (!), bland dem poängkungen Patrik Karlkvist som ”satt på” ett sex årskontrakt värt 300 000 kronor i månaden.