Ridsporten bygger om och nytt

Svenska Ridsportförbundets valberedning föreslår Sandra Ruuda till ny ordförande och hon kan därmed bli förbundets allra första kvinnliga ordförande.

Vid stämman den 6 maj ska en ersättare utses efter Ulf Brömster som hoppade av som ordförande i oktober efter hård kritik.  Han medgav att turbulensen runt förbundet och honom själv var  det yttersta skälet till att han ville sluta. 

Sandra Ruuda, högaktuell som ny ordförande i Ridsportförbundet

– Jag har varit ordförande ganska länge, har suttit tolv år i förbundsstyrelsen. Det är dags, sa Brömster i en intervju med SVT Sport.

– Det finns väldigt mycket att glädjas över. Vi har aldrig haft en så bred topp som vi har idag, vi har aldrig haft de medaljframgångar vi har idag men det är klart när sexuella trakasserier hamnar i blickfånget då tar ju det en del av den glädjen man har ifrån en, så är det ju.

Avslöjanden efter granskning

Granskningen  under en period  gällande övergrepp och trakasserier och styrelsens agerande skadade förbundet. Nu kraftsammlas och valberedningen föreslår att Brömster efterträds av Sandra Ruuda. Väljs hon av stämman är det första gången i Svenska Ridsportförbundets 111-åriga historia som det leds av en kvinna.

- Vi är glada och stolta över att kunna föreslå den genuina hästtjejen Sandra till Svenska Ridsportförbundets första kvinnliga ordförande, säger valberedningens ordförande Marie Morgensterns Folin.

- Vi har fått många bra förslag på nästa ordförande, vi har gjort många intervjuer och tagit olika referenser. Sammantaget ser vi att Sandra är den bästa kandidaten. 

- Hon står för ett modernt ledarskap som, tillsammans med resterande förbundsstyrelses olika kompetenser, kan leda oss in i framtiden. Hon har fötterna stabilt i den småländska myllan samtidigt som hon har en affärsmässighet och goda erfarenheter, bland annat från en tidigare mandatperiod i förbundsstyrelsen, fortsätter -.

Egen företagare

Sandra Ruuda, 48 år, har lång erfarenhet inom affärs- och verksamhetsutveckling och är idag företagare och konsult inom ledarskap med bland annat ledarskapsutbildningar. Tidigare i livet har Sandra bland annat drivit ridskola. 

Hon själv säger:

-Min styrka är min breda bas där jag har hjärtat i flera olika delar av ridsporten, med allt från ungdomsfrågor, ridskola och utbildning, till sport och tävling. Jag vill öka ridsportens attraktionskraft och göra förbundet till den bästa platsen att vara på för barn, unga och vuxna i framtiden där förbundet tar täten i viktiga frågor.   

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Mamö FF närmast utklassades i mötet med Elfsborg i Borås. Men klubben  fick plåster på såren, Samtidigt avslöjades att  Mittfältstalangen Hugo Larsson säljs till Bundesligaklubben Eintracht Frankfurt för 132 miljoner kr. Största övergångsbeloppet någonsin i svensk fotboll.

AIK sålde Alexander Isak för 85 miljoner kronor 2017 och Malmö FF sålde Zlatan Ibrahimovic för 82,5 miljoner 2001. Med dagens penningvärde blir det 123, respektive 107 miljoner kronor. Nu krossar 18-årige Hugo Larsson det allsvenska penningrekordet.

Konstgräsmattan på Tele2 arena i Stockholm har varit hårt kritiserad hela den fotbollsallsvenska säsongen och nu står det klart att arenaägaren SGA i samförstånd med Djurgården, Hammarby och konstgräsleverantören Unisport kommit fram till att mattan ska bytas ut helt. Det skriver Expressen.

Efterspelet kring skandalderbyt blir ett test av svensk fotbolls nya exkluderingsstrategi, menar Fredrik Reinfeldt, svensk fotbolls nye ordföranden

Plötsligt har han fått en skandal i knäet.

- Man får vara frustrerad och ledsen över att det inte går bra för det egna laget. Men det är alltså inte så att svensk lagstiftning därmed upphör att gälla och att vi får bete oss hur vi vill och skjuta bengaler på varandra. Det är inte en förmildrande omständighet.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Norge och skidsport.Då finns det pengar om nån gång, kan vi tro.Men det stämmer inte alls. .På onsdagen fick landslagsåkarna beskedet att det blir nedskärningar till kommande säsong på grund av ekonomin.

Intresset för Obos Damallsvenskan fortsätter att stiga; det mediala intresset ökar liksom publiksiffrorna. Också intresset från spelmarknaden ökar. Generellt spelas det för 20 miljoner kronor på varje damallsvensk match, en tredubbling jämfört med för tre år sen. Med den ökade omsättningen ökar också risken för matchfixning. Något som Elitfotboll Dam (EFD) och huvudsponsorn Svenska Spel aktivt informerat samtliga lag i damallsvenskan och Elitettan om under våren.

 Den 6 juli drar sommarens fotbollsfest igång på Old Trafford när värdnationen England tar emot Österrike i EM-premiären, sedan väntar ytterligare 50 matcher!. Men redan nu är Tv-kriget inlett – på ministernivå. 

"Vi hoppas på en smidig lösning", skriver ministrarna i tre länder i ett gemensamt uttalande.

SHL-ishockeyn köpkarusell snurrar vidare, trots alla kristecken i svensk ekonomi. På torsdagen offentliggjordes att Linus Omark, 36 år, bryter sitt kontrakt med schweiziska Servette Geneve och flyttar hem till Luleå.

 En affär som knappast varit möjlig om inte it-miljardären och Luleå-supportern Gustav Porser agerat i bakgrunden.  Omark har en succésäsong bakom sig, han bidrog i hög grad till Servettes ligaguld med 56 poäng plus 12 poäng i slutspelet.