Shejker belönar Ronaldos fotbollskonst

Han tjänadet 136 miljoner dollar på de senaste 12 månaderna.  I dollar! Därför är Ronaldo är världens bäst betalda idrottare och det är lätt att förstå varför han flyttade till Saudarabien.

Det var också därför han passerade rivalen Lionel Messi.

Bland shejker fortsätter Ronaldos karriär.

Det visar Forbes årligatopp-tio lista över de högsta idrottslönerna. Ekonomitidningen utgår från de senaste tolv månaderna och i topp ligger Cristiano Ronaldo med en beräknad inkomst på 136 miljoner dollar.

Därförlämnade han United

Det motsvarar drygt 1,4 miljarder svenska kronor. Portugisen lämnade Manchester United i november för saudiarabiska Al-Nassr. Klubbvalet gav Ronaldo ett ekonomiskt lyft som var tillräckligt stort för att peta ner Lionel Messi från förstaplatsen.

Förra året var Ronaldo trea på listan. Då fick han även se sig slagen av basketspelaren LeBron James.

Forbes skriver att anfallaren hade drygt 473 miljoner svenska kronor i grundlön förra året, medan resterande miljoner tjänades utanför fotbollsplanen.

Messi hade drygt 130 miljoner dollar (1,33 miljarder kronor) i årsinkomst. Hälften av summan är knuten till kontraktet med franska Paris SG.

Tredjeplatsen tillhör också en fotbollsspelare. Kylian Mbappé tjänade cirka 1,23 miljarder svenska kronor. Över 80 procent av pengarna får fransmannen direkt från PSG.

Totalt tjänade de tio bäst betalda idrottarna nästan 11 miljarder svenska kronor före skatt och agentavgifter. Det är en ökning med 12 procent från förra året.

Fakta: Forbes topp 10-lista

 Listan är omräknad till svenska kronor och redovisas i miljarder.

1) Cristiano Ronaldo (fotboll): 1,4 miljarder svenska kronor.

2) Lionel Messi (fotboll): 1,33

3) Kylian Mbappé (fotboll): 1,235.

4) LeBron James (basket): 1,23.

5) Canelo Álvarez (boxning): 1,13.

6) Dustin Johnson (golf): 1,1.

7) Phil Mickelson (golf): 1,09.

8) Stephen Curry (basket): 1,03.

9) Roger Federer (tennis): 0,979.

10) Kevin Durant (basket): 0,917.

Listan är omräknad till svenska kronor och redovisas i miljarder.

Cristiano Ronaldo är världens bästa betalde idrottaren enligt Forbes. Arkivbild.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Deloitte och Sveriges Olympiska Kommitté (SOK) har ingått ett samarbete som en förlängning av Deloittes internationella partnerskap The Olympic Partner (TOP).

- Vi delar många egenskaper med den olympiska rörelsen, såsom fokus på personlig prestation och utveckling, hälsa och välbefinnande. Vi har mycket att lära av den kunskap som finns inom SOK och tror att vi med våra kompetenser kan bidra till att utveckla SOK som organisation, stärka den olympiska rörelsen och idrott i Sverige i stort, säger Erik Olin, Country Managing Partner på Deloitte.

En entusiast och eldsjäl i samma person. Och han snackar inte bara utan får saker och ting gjorda. En Lars Månsson skulle det finnas lite varstans, då blev mycket uträttat. Han har svarat för ett enastående arbete i  Arvika. 

Lars har förverkligat idén om ”Arenan” och den blir nu till modell för varenda kommun i Sverige. Så bra är det bakomvarandet tänket och nyttan med skapelsen.

Han är SHL-ishockeyns högst avlönade svenske spelare.  Skatteverkets siffror  avslöjar att Färjestads forward Marcus ”Lilliz” Nilsson, 33, år, redovisade en taxerad inkomst på 3 279 800 kr, taxeringsåret 2022. 

Santidigt sprider sig en osäkerhetsfaktor bland SHL-klubbarna och allmänt inom idrotten. Våldsutvecklingen i samhället påverkar alla och risken för attentat har ökat.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

”Vi hoppas att vi har snälla sponsorer, eller att det finns vänliga själar som vill hjälpa oss”, vädjar Lisbeth Larsson, ordförande i Eslövs IK.

Bedragare har länsat handbollsklubbens tillgångar.

Med hjälp av ett kapat bank-id kunde bedragare komma över flera hundratusen kronor från Eslövs IK.

Visst är det ganaka fantastiskt. Ett spelbolag lanserar ett aspel så att idrotten kan förstärka intäkterna. Det är precis vad som sker när Svenska Spel  tillsammans med svensk ishockey introducerardet nya nummerspelet Supportern.Ett  ett digitalt lotteri som ska bidra till nya och viktiga pengar hos  27 föreningar i SHL, SDHL och Hockeyallsvenskan. De ska  erbjuda spelet i samband med ligapremiärerna.

Hanna Stjärne, vd på SVT, är i dag lycklig. Hon avslutade arbetsveckan med att ge ett besked som glädjer många svenskar. Från och med vinter-OS i Cortina 2026 kan alla följa OS-festen på SVT:s plattformar. 

– Jag är så otroligt glad över att OS-sändningarna flyttar hem till SVT igen. Sport är roligare att uppleva tillsammans och vi ser fram emot att samla Sverige framför många spännande och historiska sportögonblick framöver, säger Hanna Stjärne. 

Fotbollens Silly Season har sina sista skälvande timmar. Penningflödet mellan klubbarna upphör natten mot fredagen  och sportcheferna kan andas ut. Spelare skiftar adress, med eller mot sin vilja. Natten till fredagen slår fönstret igen för klubbarna i både herr- och damallsvenskan. Ute  i Euroopa är det stopp ett dygn senare, natten mot lördagen slår det igen