I dag backar Karl-Erik, och försöker förklara

 – Jag borde varit tydligare och jag borde ha lämnat en ordentlig förklaring snabbare. Och nej, jag tror inte ett ryskt flicklandslag kommer att välkomnas till  2024 års flick-VM i maj i Sverige.

Det förklarar i dag hårt kritiserade RF-ordföranden Karl-Erik Nilsson, tillika vice ordförande i UEFA, fotbollens Europa-organisation.

Ideligen uppstår problem när det gäller dubbla uppgifter. Nu har Karl-Erik Nilsson hamnat där. Foto: Jonas Ekströmer / TT

I en brittisk artikel har hävdats att Karl-Erik Nilsson röstat för ryskt deltagande  i kommande EM. I strid med RF:s tydliga hållning i Rysslands-frågan, och på kollisionskurs med Svenska Fotbollförbundets, SvFF:s, klara avståndstagande i samma fråga.

I ett inlägg på RF:s hemsida under söndagen, och i samtal med Idrottens Affärer, beklagar Karl-Erik att hans beslut i UEFA har tolkats som att han inte respekterar Riksidrottsförbundet och den svenska idrottsrörelsen och dess 73 medlemsförbund.

"Alltid en hjäertefråga"

-Är det den pudel från din sida?

-Nej, jag vill inte kalla det en pudel. Min utgångspunkt i diskussioner inom UEFA har varit FN:s Barnkonvention om att sätta barnens bästa i fokus. Det är och har alltid varit en hjärtefråga för mig.

-Vad som sker nu är att UEFA-administrationen startar upp en utredning om möjligheter finns för ryska barn att delta i internationella tävlingar, med utgångspunkt från FN:s Barnkonvention. Jag står bakom detta.

-Vad gäller deltagande i internationella seniortävlingar är UEFA:s hållning som tidigare. Det vill säga, det är omöjligt så länge kriget pågår, betonar Karl-Erik Nilsson.

UEFA:s utredning, med beaktande av FN barnkonvention, ska presenteras senast  början av december och först därefter ska UEFA:s exekutiv, bland dem Karl Erik Nilsson. avge röster.

-Jag står bakom om att UEFA vill se över om vi har tänkt rätt utifrån  barnperspektivet, så att vi  utesluter risken att barn straffas för vuxna grymma våldshandlingar, framhåller Karl-Erik Nilsson.

" Blir inte möjligt"

- Jag utgår ifrån att utredningen ska lämna besked om hur säkerheten kan påverkas, både för ett deltagande ryskt landslag, och för nationer som ska möta ryska lag.

- Nej jag tror inte det blir möjligt för ett ryskt flicklandslag att spela i Sverige i maj i år. Inte under nuvarande förhållanden, avslutar Karl Erik Nilsson.

Kjell Nilsson

Fakta

Konventionen om barns rättigheter antogs av FN:s generalförsamling 20 november 1989 och är svensk lag sedan 1 januari 1990. Lagens grundpelare är fyra principer;  alla barn är lika mycket värda och har samma rättigheter,  alla barn har rätt att överleva och har rätt att utvecklas, barnets bästa ska alltid komma i främsta rummet, varje barn har rätt att utrycka sin åsikt och delta i beslut som rör dem.  Krig är den yttersta kränkningen av barns rättigheter.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
”I februari reste jag med familjen på semester. Då hade jag jobbat mer än 14 månader utan en enda ledig dag. Jag är målinriktad och gillar att anta utmaningar men i långa loppet är det inte hållbart att arbeta så”,
Med de orden vill Peja Lindholm lämna  uppdraget som vd i Östersunds fotbollsklubb.
Problemet är löst, Finnvedsvallen  en fotbollsarena igen
När IFK Värnamo har i sin ”femte hemmamatch” mot Kalmar FF den 19 maj blir det faktiskt spel på just hemmaplan, på egna Finnvedsvallen!

 

 

 

 

Eländet som bekymrat hela Fotbolls-Sverige är löst och åtgärdat 

Göteborgvarvets succé är total. Detär smått ofattbara pengar som sätts i rörelse när löparna springer i Göteborg och gynnar hela regionen. Den turistekonomiska omsättningen ökade med 215 miljoner kronor, totala skatteeffekten är över 100 miljoner kronor och folkhälsoeffekterna värderas till 460 miljoner kronor. Det visar Upplevelseinstitutets utvärdering av Varvetveckan 2023.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

”Gör golfen vildare”. Med den slogan lanserar Världsnaturfonden WWF och Svenska Golfförbundet (SGF) ett nytt  samarbete  En rad insatser ska gynna naturen – allt från blomsterängar för pollinerande insekter till att bygga bihotell.
Kampanjen Gör golfen vildare  riktas brett till både allmänheten, företag och organisationer.

Sedan starten 1991 har den ideella organisationen Folkspel, via främst BingoLotto och Sverigelotten, betalat ut uppemot 18 miljarder till svenskt föreningsliv.  Men det är inte nog.nu startar Folkspel Joyna, ett nytt digital tlotteri.

Lagom som många sportentusiaster hade fått ordning på valet av kanal och visste hur man tekniskt går tillväga – då lanseras en ny streamingtjänst och vänder upp och ned på allt som människor har lärt sig och vant sig vid. 

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.