Hur vill Henrik Stenson agera i framtiden?

Henrik Stenson och Svenska golfförbundet har ännu inte de bästa relationerna efter separationen när stjärnan anslöt sig till LIV-touren i fjol.  

Nu finns tecken på att de ändå kan upprättas, då det kommer en fredstrevare från förbundet.

– Vi vill ha en relation med honom, säger sportchefen Marcus Norman.

Henrik Stenson tillbringar mycket tid i USA numera och det är osäkert hur hans framtid inklusive golfspel ser ut.

Henrik Stenson och Svenska golfförbundet har ännu inte de bästa relationerna efter separationen när stjärnan anslöt sig till LIV-touren i fjol.  

Nu finns tecken på att de ändå kan upprättas, då det kommer en fredstrevare från förbundet.

– Vi vill ha en relation med honom, säger sportchefen Marcus Norman. 

Frusna relationer 

Bidragande är sammanslagningen mellan LIV och PGA i somras. 

Då förändrades villkoren avsevärt i förhållandet mellan svensk golfs då bäste spelare och förbundet. I synnerhet efter det att förbundet sa upp samarbetet med Henrik när han tog steget över till kontroversiella LIV-touren

Men nu förändras golfvärlden igen och därmed också villkoren både för den svenska stjärnan och förbundet.

Samarbetet mellangolfvärldens ledande aktörer påverkar även spelarna. Innehållet i det oväntade och snabba avtalet har emellertid ännu inte presenterats. Därmed råder en ovisshet om vilka tävlingar de många namnkunniga spelarna väljer framöver.

 – Det är väldigt förvånande att det överhuvudtaget skedde. Den stora vattendelaren för oss är att LIV-touren inte har varit en sportslig tour. Den har levt ett helt separat liv. Det går inte kvala in till den, eller åka ur den, säger Norman till *Expressen.. 

– Vi har inte haft någon kontakt. Vi har väl det på att göra-listan. Naturligtvis för Henrik som individ, men också beroende på utfallet av LIV-PGA-samarbetet, säger Norman.

Ryder  cup-spelare hoppade av

En spelare som redan har hoppat av LIV-touren är Österrikaren  Bernd Wiesberger som har fått sin ansökan beviljad att åter bli medlem på Europatouren.

Han var Ryder Cup-spelare 2021 och i återkomsten ingår det faktum att han harfullgjort sina bestraffningar både när det gäller böter och avstängning från tävlingar. 

I februari fick Europatouren, i en skiljedomstol, rätt i betraktelsen att LIV-spelarna brött mot regelverket när de spelade  på den konkurrerande touren och gavs därmed rätt att sanktionera spelarna i fråga. Henrik Stenson var en av flera spelare som bötfälldes och senare under våren sade han upp sitt medlemskap på Europatouren.

Något möte finns inte planerat för henrik och Golffärbundet och till saken hör att hasenriks Sverigebesök är tämligen få numera.

Sedan tidigare har det också framkommit attRory McIlroy har ett allt mindre intresse för att bidra till samverkan mellan tourerna.

Den nordirländske stjärnan hoppar av sitt uppdrag som spelarrepresentant i PGA-tourens styrelse – som måste godkänna en eventuell sammanslagning mellan golftourerna.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
”I februari reste jag med familjen på semester. Då hade jag jobbat mer än 14 månader utan en enda ledig dag. Jag är målinriktad och gillar att anta utmaningar men i långa loppet är det inte hållbart att arbeta så”,
Med de orden vill Peja Lindholm lämna  uppdraget som vd i Östersunds fotbollsklubb.
Problemet är löst, Finnvedsvallen  en fotbollsarena igen
När IFK Värnamo har i sin ”femte hemmamatch” mot Kalmar FF den 19 maj blir det faktiskt spel på just hemmaplan, på egna Finnvedsvallen!

 

 

 

 

Eländet som bekymrat hela Fotbolls-Sverige är löst och åtgärdat 

Göteborgvarvets succé är total. Detär smått ofattbara pengar som sätts i rörelse när löparna springer i Göteborg och gynnar hela regionen. Den turistekonomiska omsättningen ökade med 215 miljoner kronor, totala skatteeffekten är över 100 miljoner kronor och folkhälsoeffekterna värderas till 460 miljoner kronor. Det visar Upplevelseinstitutets utvärdering av Varvetveckan 2023.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

”Gör golfen vildare”. Med den slogan lanserar Världsnaturfonden WWF och Svenska Golfförbundet (SGF) ett nytt  samarbete  En rad insatser ska gynna naturen – allt från blomsterängar för pollinerande insekter till att bygga bihotell.
Kampanjen Gör golfen vildare  riktas brett till både allmänheten, företag och organisationer.

Sedan starten 1991 har den ideella organisationen Folkspel, via främst BingoLotto och Sverigelotten, betalat ut uppemot 18 miljarder till svenskt föreningsliv.  Men det är inte nog.nu startar Folkspel Joyna, ett nytt digital tlotteri.

Lagom som många sportentusiaster hade fått ordning på valet av kanal och visste hur man tekniskt går tillväga – då lanseras en ny streamingtjänst och vänder upp och ned på allt som människor har lärt sig och vant sig vid. 

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.