Karin fick nytt stort uppdrag

I dag valdes Svenska Skidförbundets ordförande, Karin Mattsson, in i FIS Council, det internationella skid- och snowboardförbundets styrelse. Sedan 2018 är hon ordförande för Svenska skidförbundet och antar nu ytterligare ett uppdrag.

Karin Mattssons karriär fortsätter. nu är hon också med i FIS Council, det internationella skid- och snowboardförbundets styrelse

– Jag är glad och tacksam över förtroendet att vara, och bidra, som en del i FIS Council. Det är bra för Svenska Skidförbundet eftersom det ger oss bra möjligheter att påverka och bidra till utvecklingen av våra idrotter. Jag vill även tacka Mats Årjes för hans arbete i FIS Council under de senaste åren, säger Karin Mattsson och fortsätter:

– Jag ser även fram emot att jobba nära mina nordiska ordförandekollegor Norges Tove Moe Dyrhaug, Danmarks Anna Harboe Falkenberg och Finlands Martti Uusitalo som länge varit en del av FIS Council.

Karin fick en första roll inom idrotten när hon var styrelseledamot i Svenska Ridsportförbundet  under 1993–2003 via sitt hästintresse hemmma på Frösön utanför Östersund. Två år senare blev hon vald  till ordförande i Riksidrottsförbundet som första kvinna på denposten och  där hon stannade till och med 2015. Då fångade Skidförbundet upp henne. Nu tar hon nästa steg. 

– Jag är glad och tacksam över förtroendet att vara, och bidra, som en del i FIS Council. Det är bra för Svenska Skidförbundet eftersom det ger oss bra möjligheter att påverka och bidra till utvecklingen av våra idrotter. Jag vill även tacka Mats Årjes för hans arbete i FIS Council under de senaste åren, säger Karin Mattsson.

I FIS Council  finns redan en svensk. Johan Eliasch är ordförande.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Stockholms Golfklubb samarbetar med Danderyds kommun om att rena  Edsviken. Klubben vattnar banan med kommunens dagvatten och minskar därmed utsläppen till den närliggande viken till Värtan. En sorts win-win-situation för båda parter.

Diskussionen om VAR eller inte är ständigt pågående.

Såg ni vad som hände i England?

De engelska fotbollsklubbarna röstade under ett möte om ett förslag att avskaffa videogranskningstekniken.

Endast en klubb röstade för.

Sveriges Olympiska Kommitté utökar OS-truppen med tio nya namn. På fredagen fick en cyklist, en boxare, en kanotist, två skyttar och fem friidrottare klartecken.

- Med sex veckor kvar till spelen består en växande OS-trupp av nära 100 idrottare, säger SOK:s truppchef Peter Reinebo.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Försäkringsbolaget Folksam visar prov på hur kreativitet och egen vinning kan ge  ett lyckat sponsoravtal. Men så har bolaget och Svenska Fotbollförbundet variit partners i över 60 år. Nu har parterna enats om en förlängning och samtidigt utökat sitt samarbete Det nya avtalet gäller till och med  2026.

Handbollsföreningen IFK Karlskrona  sålde den första win-winlotten i ideella Folkspels nya föreningslotteri,  Joyna. För det belönas de med 100 000 kronor som går direkt till föreningens verksamhet.
- Välkomna pengar till vår förening! En n härlig sommarpresent, säger Mats Lindau, förre storspelaren som i dag är sportchef i föreningen. 

Förra sommaren lanserades Sportscom med professionell livekommentering  . Nu läggs den digitala sportradion ned.

– Ett jättetråkigt beslut, säger grundaren Ola Heffler.

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.